Administratie publica

Consilierul Elvis Arghir, noul membru al Consiliului Director al FC Unirea Câmpina

Elvis ArghirUn proiect de hotărâre care părea a fi o simplă formalitate a încins spiritele în PDL Câmpina şi a condus la un vot penibil în Consiliul Local. Povestea este simplă. Luna trecută, viceprimarul Ion Dragomir a demisionat din Consiliul Director al FC Unirea Câmpina invocând unele inadvertenţe din contractul de finanţare a clubului de fotbal şi în special indemnizaţiile acordate unor membri ai Consiliului Director. Luna aceasta, s-a venit cu un proiect de hotărâre pentru numirea altui reprezentant al administraţiei locale în locul rămas vacant prin demisia viceprimarului.
Cum s-au distrat unii consilieri…

Proiectul a fost iniţiat de consilierul PDL Daniel Telegescu, manager general al FC Unirea. Şi s-au făcut propuneri: Marian Dulă l-a propus pe colegul său de partid, Gheorghe Sandu (PDL); Horaţiu Zăgan (PSD) l-a propus pe Marian Dulă, că tot e preşedinte al Comisiei de Cultură, Sănătate şi Sport; Enache Dragomir (PNL) l-a propus pe independentul Elvis Arghir. Cea din urmă propunere a fost considerată mai mult o glumă şi chiar s-a râs pe această temă. În primul rând, pentru că toată lumea ştie că Elvis Arghir nu are nici o treabă cu fotbalul, dar „poate se dezvoltă clubul şi apar secţii noi, inclusiv una de porumbei”, cunoscută fiind pasiunea columbofilă a consilierului independent. În al doilea rând, pentru că Unirea joacă sâmbăta, iar „cultul din care face parte dl. Arghir nu-i permite să vină la meciuri sau la şedinţele de după meciuri şi, atunci, ce facem, mutăm meciurile în altă zi?!” S-a glumit mult şi bine, dar până la urmă, tot Arghir a râs pe seama altora. Pentru că, la votul secret, surpriză! Elvis Arghir a acumulat 9 voturi, Sandu – 7, iar Dulă – 2. Cum în CL Câmpina sunt 18 consilieri, iar PDL deţine majoritatea, era clar pentru toată lumea că cineva a… trădat. În timp ce la partid se stabilise că alesul în Consiliul Director va fi Gheorghe Sandu, la şedinţa CL ceva n-a funcţionat.

CL 1
Cine râde la urmă…

S-au tot făcut calcule din toate părţile şi s-a ajuns la concluzia că pedeliştii Daniel Telegescu şi Florin Marcu au votat împotriva colegului lor de partid Gheorghe Sandu şi în favoarea lui Elvis Arghir. Cel mai probabil, n-a fost o chestie de moment, ci un aranjament bine pus la punct, chiar dacă, la finalul şedinţei, Elvis Arghir tot întreba ironic „spuneţi-mi şi mie în ce m-aţi băgat?”, iar liberalul Enache Dragomir, cel care a făcut propunerea, îl întreba, la rândul său: „ştii măcar câţi jucători are o echipă de fotbal?”. „Tu m-ai propus, tu să-mi spui câţi vrei să aibă şi atâţia sunt”, a fost răspunsul lui Arghir. Glume seci, pe bani publici, am spune noi.

CL 2
Şi totuşi, de ce Elvis Arghir?

Fără să avem o confirmare oficială, bănuim că Arghir şi-a dorit să facă parte din Consiliul Director al FC Unirea, altfel nu credem că l-ar fi propus cineva. Şi-a dorit şi, probabil, a aranjat lucrurile în aşa fel încât să obţină voturile necesare. Le-a obţinut de la Enache Dragomir, de la o parte din consilierii PSD şi de la cei doi PIN (UNPR acum sau cine mai ştie?!) şi de la doi consilieri PDL. Cum a fost posibil? PSD şi PIN au votat să se distreze pe seama pedeliştilor, iar pedeliştii… Să nu uităm că Daniel Telegescu este angajat la una dintre firmele lui Arghir (sigur, Elvis Arghir nu apare în acte, dar firma e controlată de el), iar Florin Marcu e prieten cu Telegescu. Rămâne, totuşi, o întrebare: de ce să fi vrut Arghir în conducerea clubului de fotbal Unirea? Poate pentru a demonstra că este în stare să manevreze un vot sau poate pentru imagine. Într-un fel, Elvis Arghir a intrat în campanie electorală pe cont propriu.
Ar mai trebui menţionat un lucru. Consiliul Director al FC Unirea era format din trei reprezentanţi ai administraţiei locale (primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Ion Dragomir şi consilierul Daniel Telegescu) şi doi reprezentanţi ai clubului (Mărgărint Ciobotaru şi Bogdan Mănescu), primii doi nefiind remuneraţi pentru această activitate.

9 Comments

  1. Tudor says:

    v*ati legat la cap fara sa va doara, d*le primar, cu echipa asta de fotbal; inteleg ca nu doreati sa sustineti echipa lui Guran si va inteleg dar nu era obligatoriu sa sustineti alta echipa si v*ati mai legat o data la cap bagindu*l pe Telegescu in conducerea echipei, poate acum intelegeti mai bine ce vreau sa va spun!

  2. elvis arghir says:

    Oricum este mult mai bine decat in Partidul Poporului- OTV.La fotbal ma pricep, pentru cei care nu stiu, am jucat fotbal la doua cluburi cand eram elev. Oricum la fotbal se pricepe toata lumea, mai putin fotbalistii Stelei, cu care tin eu !

  3. Horia Tiseanu says:

    Ramane totusi intrebarea: de ce viceprimarul Dragomir si consilierii PSD au votat pentru Arghir desi de cateva luni bune Elvis a fost atacat „din toate pozitiile” de catre Dragomir? Sa fie doar „mistoul” la care ei se pricep foarte bine? Sau mai este si altceva? Poate ceva legat de urmatoarele candidaturi si viitoarea cofiguratie a consiliului local? Sau poate e vorba de bani?…

  4. ira says:

    Tiseanu : e gen ”mistoul” cu care tratati dvs Campina.Ramane totusi intrebarea : Pana cand? Sa speram ca pana in vara.

  5. Teo Tiseanu says:

    Dragilor, nu vreti voi sa lasati anti-campania si sa faceti o pre campanie electorala civilizata? Sau e peste puterile voastre?:)

  6. Andrei Popa says:

    Poate au scoala comunista la activ si sunt incapabili:)

  7. jonny says:

    Opa!Iara a aparut sustinatorul:)) Bv bv, ”Tisi Jr” si-a facut aparitia, mai ramane mami sa intre 🙂 ce frumos, in famiie 🙂

  8. Horia Tiseanu says:

    Dragii mei, fac din nou intrebarea: oare de ce nu criticati de loc PSD care a votat cu Arghir? Aveti in piept insigna cu trei trandafiri(PSD)?
    Se aude jonny, ira? Vajnici critici mai sunteti la adapostul anonimatului…

  9. Doar eu says:

    bine ca ii au in piept si nu pe piept! 🙂

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *