Administratie publica

Poliţia Locală Câmpina va fi dotată cu autovehicul şi „caracatiţe” pentru blocarea maşinilor

În proiectul bugetului local pentru 2012, la capitolul investiţii, Poliţia Locală figurează cu suma de 96.000 lei noi, adică aproximativ un miliard de lei vechi. Aproape jumătate din această sumă (45.000 lei) va fi utilizată pentru achiziţionarea unui autovehicul special şi a mai multor dispozitive de blocare a roţilor. Cu alte cuvinte, municipalitatea se pregăteşte să preia pe cont propriu (prin intermediul poliţiştilor locali) serviciul de blocare a maşinilor parcate ilegal pe domeniul public, după expirarea contractului cu firma care se ocupă acum de această activitate. În prezent, administraţia câmpineană are încheiat un contract de asociere în participaţiune cu SC Strand Auto Serv SRL Ploieşti. Contractul se deruleză din 2007, iar scopul acestuia este desfăşurarea în comun a activităţilor de blocare, ridicare, transport, depozitare, pază şi eliberare a maşinilor staţionate neregulamentar pe domeniul public. Conform contractului cu firma ploieşteană, Primăria Câmpina primeşte 40% din cuantumul încasărilor pentru blocarea roţilor, iar Strand Auto Serv – 60%.

Cu diferenţa de bani din suma alocată în acest an Poliţiei Locale se vor achiziţiona o centrală de alarmare, un girofar magnetic, un pistol neletal, o instalaţie de climatizare şi un sistem de automatizare a porţii de la sediul poliţiei.

1 Comment

  1. Anonim says:

    O mașină parcată aiurea devine un obstacol. O mașină parcată aiurea dar și BLOCATĂ devine un obstacol și mai mare. Blocarea trebuie să fie doar o măsură complementară. AMENDA trebuie aplicată pe loc. Iar dacă încurcă circulația, obstacolul trebuie RIDICAT.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *