Administratie publica

Poliţiştii locali se pot pregăti şi la Şcoala de Poliţie din Câmpina

Politia Locala masinaUnul dintre ultimele ordine emise de fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi publicat în Monitorul Oficial după schimbarea Guvernului, se referă la pregătirea poliţiştilor locali şi instituţiile care trebuie să le asigure această pregătire. Dacă anul trecut, cursurile pentru poliţiştii locali se organizau doar în cadrul a trei unităţi de învăţământ din ţară, acum sunt 11, printre acestea numărându-se şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. Astfel, potrivit Ordinului 30/2012 al ministrului Administraţiei şi Internelor, 200 de poliţişti locali din ţară (printre care, probabil, se vor număra şi cei din Câmpina şi localităţile din jur) se vor pregăti la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr”, în perioada 17 septembrie-14 decembrie 2012. Cursul are o durată de trei luni, perioadă în care cursanţilor li se va asigura, la cerere, cazare şi masă. Cursurile sunt contra-cost, sumele per cursant fiind stabilite tot de MAI şi plătite de la bugetele locale: 2.000 lei pentru instruirea, utilizarea bazei didactico-materiale, organizarea şi desfăşurarea examenului de absolvire, inclusiv eliberarea certificatului de absolvire şi a foii matricole care atestă competenţele profesionale dobândite; 3.800 lei pentru cazare şi 25 lei/zi pentru masă.

Vă reamintim că, anul trecut, primii poliţişti locali din Câmpina înscrişi la cursurile obligatorii de pregătire au fost nevoiţi să meargă la Constanţa, la Şcoala de Formare Iniţială şi Continuă a Personalului Poliţiei de Frontieră. Instruirea lor a costat 7.500 lei pentru fiecare persoană.

4 Comments

 1. Marius Andreescu says:

  E buna si pregatirea asta da’ mai e nevoie de ceva la politia locala de la Campina, de o conducere adevarata. Nu am nimic cu directoarea lor da’ ma indoiesc ca stie ce e aia eficienta. Se plange ca are oameni putini si nu face fata. In situatii grele demonstrezi daca esti sau nu bun de ceva, ca se poate face treaba si cu oameni mai putini. Parerea mea e ca madam Gheorghe e tare comoda si nici habar nu are de un management eficient in institutia aia. Nu cred ca locul ei e acolo. Vina apartine cui o tine pe post si nu pricep de ce primaria si consiliul local o tin in brate.

 2. andrei says:

  e cat se poate de simplu…pila robertei anastase si cu asta am spus tot.cum sa comenteze tiseanu in fata JUPANEI?asta ar fi culmea…

 3. Cristian Nicolae says:

  Comentariile la adresa dnei Gheorghe, sunt aduse din partea unor persoane din preajma acesteia, care nu incearca decat sa ii creeze o imagine neplacuta in fata cetatenilor.Profesionalimul acesteia de multe ori deranjeaza.

 4. marius says:

  toata lumea se ia de Directoare dar nimeni nu stie ca sprijinul primariei este ZERO si salariul unui pol. loc. este de mizerie…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *