Administratie publica

Primăria face apel la cetăţeni şi societăţi comerciale să cureţe trotuarele din faţa locuinţelor sau sediilor

Deszapezire 1Spre deosebire de alte zone din ţară, unde ninsoarea şi viscolul au creat probleme mari în special în trafic şi unde populaţia a rămas fără apă potabilă şi curent electric, la Câmpina situaţia a fost relativ bună. În primele zile de la înrăutăţirea vremii s-a circulat în condiţii de iarnă, apoi lucrurile au mers mai bine şi nu s-au semnalat probleme majore. Potrivit reprezentanţilor operatorului de salubritate Floricon Salub, pentru deszăpezire s-a acţionat cu şapte utilaje (cinci autospeciale cu lamă şi două încărcătoare frontale cu cupă) şi s-au împrăştiat peste 550 mc material antiderapant (sare şi nisip). Dacă pe carosabil se circulă în condiţii bune, pe trotuare mai sunt destule probleme, iar Primăria reaminteşte cetăţenilor şi firmelor că au obligaţia să cureţe zăpada şi gheaţa de pe porţiunea de trotuar din faţa locuinţei sau sediului pentru a se evita producerea unor accidente. În conformitate cu Hotărârea 159/2011 a Consiliului Local Câmpina, amenda pentru necurăţarea trotuarelor este cuprinsă între 400-800 lei în cazul persoanelor fizice şi poate ajunge la 2.000 lei în cazul persoanelor juridice.
Deszapezire 2

7 Comments

 1. misu says:

  Dar ce măsuri ia cu cei care după trecerea plugului arunca zăpada inapoi pe carosabil politia comunitară ce face să treaca să mai adune un ban din amenzi.ex poza

 2. Georgica says:

  Reprezentantii primariei sa merga si prin cartierele orasului ,orasul nu este numai centru,in interiorul cartierelor nu sa dat cu nimic ,nici macar un lucrator de la Floricon nu am vazut ,mai ales cartierele gen Milcovului,Democratiei , Turnatorie ,asa ca domnilor admnini iesiti pe teren si o sa vedeti alta realitate nu ce va declara Primaria sau Floricon.
  Poate nu stiati dar cred ca s-au inrudit de ceva timp deoarece alta firma de salubritate nu poate intra in Campina si utilajele folosite de Floricon sunt eterne si vesnice,adica lopata ,ceva suedezi si un papuc sa transporte zapada asta in centru ,asta pana la noi alegeri cand poate vom scapa de acesta firma care a pus monopol pe toata Campina si nu numai,cu preturi exorbitante fata de alte municipii si cu un parc invechit si utilaje second.
  Spor la treaba si vom revenii cu riscul sa suparam protagonistii dar este un forum deschis si asa vom proceda ca atare.Sic!

 3. x says:

  fac apel la cetateni!sa faca „curat” si in Primarie,nu numai in fata caselor, cu prima ocazie!

 4. Dico Emil says:

  Ca o gluma, cetatenii sa dea zapada de pe trotuar unde?:) Cred ca totusi daca se face 1 metru partie pentru pietoni si se depoziteaza zapada pe marginea drumului (pe trotuar) este ok.

  Intr-adevar, cei care arunca zapada inapoi pe strada, trebuie sa ia in considerare ca s-ar putea ca o masina sa patineze cu una dintre roti pe acea zapada si sa se trezeasca cu spatele masinii pe trotuar si probabil botul pe contrasens…

  Acum o ora abia am urcat pe Calea Doftanei, asa ca grija mare.

  Sunt apolitic, deci nu tin cu nici una dintre parti, dar cred ca cetatenii stiu ca nu te poti juca cu natura… Cand sunt cazuri extreme, faptul ca vezi ca se face ceva, chiar daca este mai bun mai rau, macar nu este rea vointa.

  Personal cred ca Primaria ar trebui sa implementeze un site dedicat/simplu/interactiv, unde sa primeasca plangerile tuturor si sa afiseze si starea lor, cu o harta interactiva, unde oamenii sa stie in ce stadiu se afla o problema pe strada lor, daca a mai fost raportata etc. Si puteti scuti de la plata impozitelor cei mai activi „informatori” de exemplu:)

 5. ionescu says:

  Cred ca primaria da bani grei pe aceasta dezapeziere din taxele si impozitele campinenilor (CORECT??) catre firma care face acest serviciu.
  Intrebare cate dl. Primar:
  Cine ii controleaza pe cei care fac dezapezirea daca o fac bine si corect daca in tot orasul sunt degajate doar strazile principale si in rest nimic Pe strazile secundare din zona Turnatoriei nu s-a intervenit deloc ex. str. Atelierelor, Bolintineanu, Petre Liciu, Conductelor, Creanga etc. ne ingropam in nameti In alti ani se intervenea si pe aceatate strazi. Noi nu platim impozite substantiale la fel ca cei care stau in centrul orasului sau in Slobozia?
  Avem indatorirea sa curatam trotuarul dar strada cine o curata?
  Dl. Primar puteti sa faceti o plimbare cu limuzina prin zonele nominalizate sa vedeti conditiile in care circula masinile cat si pietonii si apoi sa semnati factura pentru prestara acestui serviciu

 6. jonny says:

  nu va mai ”agitati” sa va scrieti nemultumirile aici.Dl Tiseanu nu intra pe forum decat atunci cand trebuie sa atace PNL-ul,sau cand e vreun articol cu poza lui in prim plan.Sa vedeti acolo …comment dupa comment :))In rest, probabil este pe alte forumuri sau posibill mai nou pe facebook :))

 7. COCO says:

  ALO!Domnul Ionescu,pai controlul celor care trebuie sa dezapezeasca,il face dl.Dragomir-viceprimarul pe el sa-l intrebati unde se afla cand ar trebui sa fie in mijlocul strazii.Dar aici nu sta pentru ca nu se ia nici un comision!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *