În acest an, învăţământul câmpinean primeşte de la buget 19,55 milioane de lei, sumă din care aproximativ 15 milioane lei reprezintă cheltuielile de personal, adică salariile şi transportul cadrelor didactice. „Pentru salarii, noi, ca administraţie locală, suntem doar intermediari, pentru că banii necesari, în jur de 14,7 milioane lei, vin de la Direcţia de Finanţe. În schimb, de la bugetul local asigurăm bani pentru transportul cadrelor didactice, 288.000 lei, cheltuielile cu bunuri şi servicii, sumele necesare reparaţiilor la unităţile de învăţământ, precum şi bursele elevilor”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Pentru lucrările de reparaţii la grădiniţe, şcoli şi licee, anul acesta se alocă 816.000 lei. Directorii unităţilor de învăţământ au venit cu o listă a lucrărilor pe care doresc să le realizeze, iar comisia (formată din reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Local) a stabilit care sunt priorităţile. Ca noutate, pe lângă lucrările clasice de reparaţii, anul acesta se alocă 74.000 lei pentru introducerea unui sistem de supraveghere video în cele cinci licee câmpinene, un sistem permanent de supraveghere, nu doar pentru examenul de bacalaureat.
În ceea ce priveşte bursele elevilor, suma alocată este de 350.000 lei. Conform Ordinului 5576/octombrie 2011, emis de ministrul Educaţiei, administraţiile locale trebuie să acorde, în limita fondurilor disponibile, patru tipuri de burse: de performanţă, de merit, de studiu şi socială. Pe baza propunerilor făcute de conducerile şcolilor, Consiliul Local va aproba şi lista nominală a beneficiarilor acestor burse.