Politica

Zvonuri preelectorale: Jenica Tabacu la PP, Elvis Arghir caută partid, în USL e curată nebunie, iar PDL nu vrea liste comune cu UNPR

Dacă în exterior pare linişte şi fiecare îşi vede de ale sale, în interiorul lumii politice locale este fierbere mare. Lucru normal având în vedere că până la alegerile locale mai sunt vreo 100 de zile. Unii caută candidaţi, alţii au prea mulţi, unii îşi caută partid, alţii vor să plece, se fac şi se desfac liste, se trag sfori… înalte, se fac calcule, se fac presiuni. 100 de zile grele. Este o perioadă agitată, în care toată lumea evită să dea declaraţii oficiale, să confirme vreo informaţie (sau s-o infirme). Neoficial, se aud multe, unele informaţii fiind chiar interesante. 

Jenica TabacuReactivarea politică a Jenicăi Tabacu
E un zvon care circulă de mai multă vreme, dar puţini sunt cei care ar fi crezut că doamna Tabacu şi-ar asocia numele cu „partidul domnului Dănuţ”, fie el şi partid al poporului. Unii nu cred nici acum că Jenica Tabacu ar face aşa ceva şi speră să fie doar un zvon care să nu se confirme. N-am fi riscat să scriem aşa ceva dacă nu i-am fi auzit  pe unii lăudându-se cu „achiziţia” făcută şi dacă n-am fi auzit-o, la un moment dat, prin 2008, pe doamna Tabacu spunând „aşa e în politică!” la o întrebare legată de o coaliţie politică ce părea imposibilă. Şi totuşi, de ce ar alege Jenica Tabacu tocmai Partidul Poporului, o formaţiune creată doar de televizor, fără structuri adevărate în teritoriu, cu un lider naţional despre care evităm să vorbim pentru a nu fi înţeleşi greşit. PIN, partidul din partea căruia Jenica Tabacu a candidat în 2008, nu mai există, a fost absorbit de UNPR. Un UNPR care nu trece de patru procente în sondajele naţionale şi de 1% în cele locale. Un UNPR cu care nimeni n-ar avea nici o şansă să intre în Consiliul Local sau Consiliul Judeţean. Un UNPR pe care nici PDL nu-l vrea pe listă… Asta în timp ce Partidul Poporului are 10-12%, scoate lejer doi consilieri la Câmpina şi asta doar pe trendul naţional OTV-ist. Cu Jenica Tabacu în frunte, procentul poate fi şi mai mare, la Câmpina. Iar în Consiliul Local, PP ar face jocurile, pentru că este exclusă o variantă în care vreun partid ar putea obţine majoritate. Iar alte partide cu excepţia USL (PSD, PNL), PDL şi PP, noi nu vedem în Consiliul Local Câmpina. Jenica Tabacu ar putea fi chiar viceprimar, la o adică…

Elvis ArghirElvis Arghir caută partid
Orice partid, cu condiţia ca acel partid să intre în CL şi el, Elvis Arghir, să fie primul pe lista pentru Consiliul Local. Noi am auzit că a încercat şi la PP, ba chiar şi la PRM, după ce a epuizat formaţiunile politice mai puternice. A primit răspuns negativ de peste tot şi, dacă nu se răzgândeşte cineva, singura soluţie a lui Arghir ar fi să candideze independent pentru Consiliul Local. Ar avea ceva şanse, cu o campanie electorală bine gândită, cu o promovare pe măsură şi cu… o prezenţă redusă la vot din partea populaţiei. Pentru a deveni consilier independent, Elvis Arghir are nevoie de vreo 850-900 de voturi. E greu, dar nu imposibil. De ce vrea Arghir în Consiliul Local? Pentru a se pune în slujba alegătorilor, câmpinenilor, pentru că are experienţă în administraţia locală, ar zice el. Noi credem altceva. Dacă nu va mai fi consilier local, firmele la care NU este acţionar şi care NU aparţin fraţilor săi sau prietenilor, dar pentru care el face lobby, n-ar mai prinde vreun contract pe domeniul public.

George SeverinSenatorul Severin trage sfori pentru candidatura lui Tiu
Pe Facebook, PNL Câmpina a creat un eveniment din candidatura lui Virgil Guran La Primăria Câmpina. Pe blogul partidului, de asemenea, Guran e anunţat candidat. O confirmare oficială poate nici n-ar mai fi necesară, în aceste condiţii. Mai ales că Organizaţia Judeţeană o ţine una şi bună că, la Câmpina, candidatul USL e liberal. Şi informaţia nu e de ieri, de azi. Numai o parte a PSD nu pare să accepte acest lucru. Din informaţiile noastre, senatorul George Severin îl vrea neapărat pe Călin Tiu drept candidat şi pentru a-şi atinge scopul ar fi făcut unele intervenţii pe la Victor Ponta şi chiar Crin Antonescu. Cunoscându-l pe Severin, n-ar fi exclus să facă astfel de demersuri. Virgil Guran are de partea sa negocierea iniţială a candidaturilor (dacă la Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova, sunt candidaţi PSD, atunci la Câmpina va fi un liberal), precum şi faptul că are mai multe procente decât Călin Tiu în cele mai multe sondaje. Pe de altă parte, are şi Severin dreptate, Guran n-ar mai putea creşte în sondaje, subiectul candidaturii sale e aproape epuizat. Guran s-a aruncat în luptă mult prea devreme, pe când Călin Tiu ar mai putea creşte în preferinţele electoratului. Vom vedea cum se va rezolva problema din USL Câmpina. Apropo, pe lista USL, PC nu există, dar nu e nici o pagubă.

Nici la listele pentru CL nu e simplu. Unii vor mai în faţă…
Clar e un lucru, nu poţi mulţumi pe toată lumea. Sunt puţine locuri eligibile şi mulţi, prea mulţi doritori. La USL, negocierea a stat cam aşa: dacă va candida un liberal la Primărie, acesta va fi si primul pe lista pentru CL, apoi doi pesedişti şi apoi câte unul de la fiecare partid. PNL iese la înaintare cu Virgil Guran, Daniel Ioniţă, Rodica Papuc, Florin Frăţilă, iar PSD cu Ion Dragomir, Gheorghe Tudor, Mihaela Neagu Petrovici, Horaţiu Zăgan, ba se aude că şi senatorul Severin ar fi pe listă. O listă greu de bătut în cuie, în condiţiile în care în fiecare partid există persoane care vor mai în faţă, şi mai în faţă, tot mai în faţă. Şi credeţi că vrea cineva în Consiliul Local pentru indemnizaţia de 500 de lei?!

PDL
Situaţia este destul de complicată şi la PDL

Bun, aici candidează Horia Tiseanu pentru încă un mandat de primar. Anunţul e aproape oficial. La CL, însă, trebuie să ai nervii foarte tari, pentru că orgoliile sunt puternice, invers proporţionale cu procentul partidului. Se ştie că PDL nu mai e ce-a fost şi, probabil, nici nu va mai fi. Asta, peste tot, nu doar la Câmpina. Horia Tiseanu are şanse mari să obţină al treilea mandat, chiar dacă partidul îl va mai trage în jos. În schimb, are avantajul votului dintr-un singur tur. La Consiliul Local, însă, e greu de tot. Cunoaştem cel puţin zece persoane care vor neapărat în CL şi s-ar supăra teribil să nu fie pe locuri eligibile. Unii îşi iau şi măsuri de precauţie, mai discută pe la un partid sau altul, să fie pregătiţi în caz că nu sunt în prima parte a liste pedeliste. Noi credem că ei, cei cu precauţia, nici nu vor fi în fruntea listei… Ca şi cum n-ar fi fost suficientă lupta internă, PDL s-ar mai putea confrunta cu o problemă în cazul în care va avea liste comune cu UNPR, aşa cum se aude.

19 Comments

 1. Anonim says:

  Biță Severin??!!! După ce i-a vândul lui Tiu casa, în care este acum Medis, trebuie să îi dea ceva la schimb doctorului. A luat de la el o grămadă de bani. L-a pus manager la spital, dar la schimbat Anghel. Acum vrea să îl facă primar, să îi dea spitalul de tot.
  Doamna DOCTOR la PPDD. Asta ar fi culmea politicii. Josnic. Ce ar face unii pentru funcție. Ar candida și la partidul necuratului.

 2. Daniela Vasilescu says:

  Daca e adevarat, vestea cu Jenica Tabacu la PPDD este din ciclul ‘senzational’, pe cuvant. O sa vina la mine la usa in campanie sa*mi vorbeasca de moralitate? Abiaaa astept!

 3. Lory says:

  Doamna Tabacu nu/si poate asocia numele cu Dan Diaconescu, scrieti si dvs acest lucru, de altfel. O astfel de asociere i/ar afecta imaginea si dumneaiei si/a construit o imagine, nu cred ca ar risca in asa hal doar pentru o functie politica.

 4. Nick says:

  Sa comentam, zic.
  Jenica Tabacu nu e proasta, e doar isteata, vrea putere, vrea fraie in mana, vrea sa conduca, sa comande, sa fie pe val. Daca pentru asta e nevoie sa se duca la PP pai se duce. Ce conteaza partidul atata vreme cat ea e Jenica Tabacu!Important e sa fie in carti pe plan local. O cred in stare de orice. Acuma stiti si voi, ca nu sunteti niste naivi, ca dna are o anumita sustinere pe care nu mi-am explicat-o niciodata.
  Elvis Arghir, nu-l cunosc prea bine da’ pare genul de smecheras, unul care isi joaca rolul pe la urechile altora ca sa-i mearga bine. O sa-l urmaresc prin presa ca altfel nu am pe unde sa vedem daca ma insel sau nu da’ se mai aud si unele lucruri pe la colt de strada legat de baiatul asta, lucruri care nu-i fac cinste.
  Severin mi-a fost profesor si stiu ce-i poate capul. Nu se satura niciodata, are o sete de putere mareeee de tot. Joaca dur si nu are pic de respect pentru cei care nu sunt de „nasul” lui. Nu mi-a placut niciodata. Nici cu Guran nu mi-e rusine, rusine ar trebui sa-i fie lui si sa-si vada de lungul nasului, sa stea in banca lui de pacatos. As putea sa spun multe despre acest om da’ as folosi niste termeni pe care sigur o sa-i stergeti cu tot cu comentariu.
  De Calin Tiu o sa spun doar atat \ locul lui e la spital, sa-si faca meseria lui ca face treaba buna inclusiv cu Medisul. Asta daca nu vrea sa fie marioneta domnului profesor Severin!
  Am ajuns la PDL, ce adunatura si aici in jurul lui Tiseanu, mama mama. E de facut curatenie nu gluma si se va face de la sine in preajma alegerilor si mai ales dupa alegeri. Cand vor vedea cum pierd teren ca partid se vor imprastia ca sobolanii, o sa vedeti. Tiseanu e baiat bun desi i se pot reprosa multe. O sa iasa primar si nu neaparat pentru meritele lui ci pentru ca ceilalti nu au ce oferi si cu cine iesi la inaintare. Cine e opozitia la Campina? Severin si Guran, cu Dragomir si Papuc? Sa fim seriosi! Parca lucrai la televiziunea lui Severin mai Cristina cand seful ii facea statui lui Tiseanu, nu? Ar fi interesant sa povestesti odata cum era atunci. Am auzit povestile altora si mai stiu cate ceva da’ sunt sigur ca ai detalii interesante. Scrie despre asta si sa vezi trafic pe site.
  Concluzia mea/pe cine sa votez? ca si perspectivele sunt sumbre, nu vine nimic bun din urma!!

 5. Sorin says:

  d/na Tabacu va candida la consiliul judetean, ca la cel local e incompatibila; si va iesi consilier judetean; e asa cum ati scris, cu ea in frunte orice parttid scoate procente importante, jos palaria!

 6. tom says:

  La PDl tiseanu e cel mai tare, are electorat. E urmat de gena dar asta e cu al partid acum.Oricum scazut nivel intelectual a inceput sa piarda teren pe voila. Nistor si albu au facut prea multe porcarii si lumea stie si in plus au stapan! Cercel si bondoc sunt terminati, au o varsta. Deci pe cine sa votez? cei mai potriviti: Dula, care e totusi fost militar si a pierdut ceva electorat dar omu se agita, e baiat stilat si are si ceva electorat, marcu care dupa o perioada buna cand a aratat ca poate acum a disparut, are totusi electorat si timp sa se mai coaca, clinciu care e fata isteata din pacate nu are oameni in spate si o joaca pe degete moldoveanu, sandu traieste inca vremurile comuniste iar telegescu are un frate acum pe arghir. Oameni valorosi in partid nu au deci ordinea corecta ar fi: tiseanu, dula, marcu, gena, nistor, clinciu, sandu, cercel, bondoc, albu, telegescu .Interesant este pe cine agreaza anghel mai mult pe marcu sau pe gena, ramane de vazut. La fel si tiseanu cu nistor sau dula. Raman in carti cu 6 consilieri.
  La Pnl guran are electorat si omul e tare, a muncit mult merita, insa e greu sa-l bata pe tiseanu ar fi bun viceprimar. Urmeaza ionita baiat istet, papuc care insa nu e asa agreata, fratila. suficienti zic eu. Pacat ca la Psd tudor a fost matrasit, pacat si de enache. E randul si lui zagan sa mai stea pe tusa ca doar nu constantinescu hotaraste lista. La psd numai pensionari comunisti nimic nou. Sunt curios cu ce apare PPDD ca doar nu risca cu jeana care se pare ca nu e moarta si se transforma. Distractie mare, nu?
  Sunt curios, in functie de interese, cum vor arata listele finale.

 7. Virgil says:

  Eu il apreciez pe Dula din PDL, pe Tiseanu si pe .. fi-su, mi se pare baiat muncitor si in banca lui. In PSD il apreciez pe Tudor si atat, in rest ai dreptate, numai comunisti imputiti. La PNL, sunt toti platiti si controlati de Guran si vad ca fac campania exact ca Moldoveanu..deci nu apreciez pe nimeni, plus ca imi provoaca o usoara greata. Pe Jeana o stimez ca e fata desteapta, dar mi-e sila de ea ca are figuri in cap. Cam atat.

 8. elvis arghir says:

  Dupa cum se vede de mult , nu ma ascund dupa pseudonime, si nici nu-mi rog prietenii sa ma laude .Numai oamenii complxati au nevoie de laudatori. Eu nu cred ca oamenii cinstiti din Campina se vor lasa pacaliti inca o data.In alta ordine de idei , nu ma uit la OTV si nici nu citesc Romania Mare,
  cu asta am spus tot.

 9. Georgica says:

  Elvis, vin-o cu o strategie de genul un oras dinamic ,cu tineri implicati in diferite programe,cu locuri unde adolescentii si tinerii se pot recrea,cu o Casa a Tineretului plina de viata si muzica,nu cu festivaluri gen catina,matasea,mierea sau medieval unde spagile pentru un loc ia speriat pe foarte multi comercianti,unde toti campinenii sa avem acelasi start,nu cu relatii,nu cu cunostinte , cu o circulatie normala ,cu sensuri giratorii(dar nu gen Fibec) asa cum este Brasovul.
  Apropo fratilor,avem un centru de aproape 2 km si avem 4 semafoare unde nu fac decat sa incurce circulatia si mai punem si un comunitar ca sa fie tot tacamul.
  Treziti-va domnilor edili,!

 10. Teodor Pascu says:

  Dle Georgica, apelul dvs la Elvis Arghir e inutil, nu de alta dar nu-i iese nimic cu tineri si programe. Omul vrea lucrari, il doare in cot de strategii si dezvoltare, nu va faceti iluzii, eu stiu ce-i poate pielea si stiu si altii.

 11. calatoru says:

  Se agita lumea si se fac cartile.Nimic nu este oficial.Eu as da credibilitate unui pensionar ce face politica pe banca la piata sa o ia in exit-polluri pe Jenica.Si sa ne gandim ca nu a fost singura femeie din politica(a se vedea alegerile cu d-na Mocuta…sic).Alin Moldoveanu a intrat in barlog ?Dar si alti PDL-isi vechi nu dorm.Costandache iar sta in umbra,Satnoianu

 12. Cristina Mihai says:

  Campinenii s-au saturat de Tiseanu,de Anghel,de Alin Moldoveanu.Uitati-va cum arata orasul…D-na Tabacu are cele mai mari sanse la fotoliul de primar.

 13. Cristina Mihai says:

  Domnul Elvis Arghir este sarac,nu are nimic,traieste din indemnizatia de consilier local.Anii trecuti nu avea casa,masina,dar avea 150.000 USD in conturi.In 2004 avea doar liceul la baza,acum are si o facultate(ce profil?)
  Si-a urmarit numai interesele personale…Un individ nesincer,sper sa nu mai auzim de el in consiliul local…

 14. COCO says:

  Domnilor atentie ! la…………TELEGESCU.Are destule voturi pe care nu le-a pus niciodata pe tava unui partid.Omul a tinut electoratul sau aproape si cred ca nu este cu mult sub 1 000.Moldoveanu de accea il avea pe Telegescu locotenentul nr.1 si il tinea aproape pentru nr. de voturi .ATENTIE ! TELEGESCU este periculos pentru ca poate inclina balanta!Ce se vorbeste de Monica Clinciu(2 voturi,pe care nici sotul ei nu o voteaza-a se vedea cazul Elvetia),Gena(a fost acum 4 ani acum lumea a inteles ce jocuri face Gena femeia cu laptele pentru Moldoveanu si cea care este bagata in afacerea centralelor termice) ,Marcu (a pardon asta este nr.2 in voturi atentie si la el).Telegescu atunci cand a putut ne-a ajutat o sa ramanem aproape de el ,mai mult daca reuseste sa duca Unirea Campina in divizia C o sa aiba voturi destule sa iasa si independent.

 15. COCO says:

  Tot acest comentariu este si pentru tine Tom,nu pentru ca nu ai avea dreptate dar esti subiectiv si nu cunosti dedesupturi din vechiul PNDC Campina.Fara suparare Tom!

 16. paul says:

  campania electorala e profund lipsita de bun simt!D-na Tabacu ar fi trebuit sa fie aleasa de electorat ca primar al municipiului CampinaCampina este un oras de intelectuali.La experienta pe care o are ar fi reusit sa readuca orasul pe fagasul meritat.O felicit pentru ca poate fi model pentru toti intelectualii orasului pe care, personal ii vad stand inactivi.M-am saturat de politicieni semidocti, hrapareti si dornici sa-si burduseasca buzunarele prin orice mijloace..mult succes stimata d-na Tabacu!

 17. p. anghel says:

  tiseanu si partidul sau au expirat.Cui ii este teama de jenica tabacu?Paul! Ai dreptate!In sfaesit, vad si eu un intelectual dornic sa se implice in actul de conducere a orasului nostru.Sa avem grija sa nu dam orasul nostru pe mana smecherilor si a semidoctilor..Lasati speculatiile de orice fel!Nu fac politica dar o voi vota cu placere pe Jenica Tabacu

 18. Andrei Popa says:

  Intelectuala inrolata la partidul lui Dan Diaconescu, e un mic paradox:) Eu nu voi vota Jenica Tabacu, pentru ca data trecuta cand a iesit consilier, s-a retras si nu a facut nimic pentru nimeni. Voi vota Tiseanu.

 19. noi, oamenii de jos, nu suntem sustinuti de edili,am luptat pentru un loc de munca ,am lasat familia pe locul 2;am ajuns sa regret pe ‘ceausescu’atunci ,era mult mai bine,pacat ,de sangele varsat.d -na jenica ,eu, gabi,asa simpla,am crescut fara tata,dar am totusi liceul,am copilarit in ,campina,am primit educatie de la fam. radulestilor si mihailestilor fosti mari negustori din istorie…va rog sa nu uitati ,oamenii ,simplii,fi-ti mai realista…gabi italia.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *