Administratie publica

Comarnic este prima localitate unde încep lucrările de canalizare cu fonduri europene

Practic, odată cu lucrările de la Comarnic, începe derularea efectivă a programului cu finanţare europeană „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare”. Este vorba despre acel proiect amplu, realizat de Consiliul Judeţean şi derulat prin intermediul operatorului regional HidroPrahova. O finanţare aşteptată de prea multă vreme şi care, iată, după ani întregi de documentaţii şi birocraţie, începe să vină. La Comarnic, va fi extinsă reţeaua de canalizare de la 200 de metri, cât are în prezent, la aproape 60 km. Lucrările vor demara luna viitoare, valoarea contractului este de aproximativ 10 milioane de euro, iar la finalul perioadei de execuţie, adică după doi ani, 90% din populaţie va avea canalizare. Diferenţa de 10% va trebui realizată de autorităţile locale şi HidroPrahova.

Vă reamintim că „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare” este cel mai important proiect cu bani europeni, care se derulează în Prahova prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu (POS Mediu). Proiectul are o valoare de 162 milioane de euro, iar lucrările se vor realiza în 13 localităţi din judeţ. Per total, este vorba despre reabilitarea şi modernizarea a 350 km reţele de canalizare, realizarea a şapte staţii de epurare, 250 staţii de repompare a apei uzate, reabilitarea conductelor de apă potabilă etc.
Localităţile unde se vor executa lucrări sunt Câmpina şi Băneşti (aglomerare Câmpina), Comarnic şi Breaza (aglomerare Breaza), Azuga, Buşteni, Sinaia (aglomerare Sinaia), Băicoi, Plopeni, Vălenii de Munte, Teişani (aglomerare Vălenii de Munte), Mizil şi Urlaţi.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *