Administratie publica

Fostul ministru Traian Igaş se joacă iar cu nervii elevilor promoţiei 2011 de la şcolile de poliţie

Elevi scoala politieO vorbă aruncată la televizor a readus în discuţie situaţia elevilor promoţiei 2011 a şcolilor de poliţie, pompieri şi jandarmi, tineri care au terminat şcoala vara trecută, dar li s-a tot amânat examenul de absolvire. Zilele trecute, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, fostul ministru Traian Igaş a spus că aceşti absolvenţi vor fi angajaţi din 25 martie 2012, fără a da şi alte detalii. Actualul ministrul al Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, nu a făcut, însă, vreun anunţ sau vreo precizare pe această temă, nici nu a emis vreun ordin referitor la data examenului de absolvire şi încadrarea absolvenţilor.

Singura adresă recentă care a ajuns în teritoriu, la şcolile de poliţie, este emisă de Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar legat de asta, conducerea Şcolii de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina face următorul anunţ:
„În conformitate cu adresa nr.167397/S3 din 01.03.2012 a Direcţiei Management Resurse Umane din Cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ne-au fost înaintate următoarele documente, privind examenul de absolvire:
1. Tematica unitară pentru proba scrisă a examenului de absolvire;
2. Temele şi criteriile de elaborare şi evaluare a lucrărilor de absolvire a modulului opţional „Pregătire criminalistică de specialitate”;
3. Subiectele pentru proba practică.
Menţionăm că documentele pot fi studiate la avizierul şcolii. Date suplimentare privind cadrul organizatoric al examenului de absolvire vă vor fi aduse cu operativitate la cunoştinţă, la momentul în care vom intra în posesia acestora”.

Atât şi nimic mai mult… Ori, în aceste condiţii, afirmaţia lui Traian Igaş rămâne doar o vorbă aruncată la întâmplare şi care sporeşte tensiunea deja existentă în rândul viitorilor absolvenţi.
Vă reamintim că elevii promoţiei 2011 stau şi acum pe tuşă, cu o soldă de 40 lei pe lună, după ce li s-a amânat de două ori susţinerea examenului de absolvire şi încadrarea pe posturi. La nivel naţional, în această situaţie se află aproximativ 2.800 de tineri, dintre care 1.500 de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

(sursa foto – www.scoalapolitie.ro)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *