Politica

Horia Tiseanu conduce în preferinţele electoratului câmpinean. În schimb, PDL e cu mult sub Uniunea Social Liberală

Pentru că ne aflăm într-o perioadă preelectorală intensă, pentru că 2012 este un an foarte important prin prisma alegerilor locale şi, posibil, parlamentare şi pentru că doream să aflăm intenţiile comunităţii cu privire la scrutinul din iunie, CampinaPH.ro a realizat un sondaj de opinie în rândul câmpinenilor. Vi-l prezentăm în continuare cu precizarea că acest sondaj nu a fost comandat de nimeni. Este făcut la iniţiativa nostră, după reguli corecte şi doar pentru a afla părerea electoratului. Sondajul a fost realizat în perioada 18-24 februarie 2012, pe un eşantion reprezentativ de 1.101 persoane, cu o marjă de eroare de +/-3%.

1. Vă veţi prezenta la urne, la alegerile locale din luna iunie?
DA – 77,66% (855 respondenţi)
NU –  16,35% (180 respondenţi)
Nu ştiu, mă mai gândesc – 5,99% (66 respondenţi)

2. Cu care dintre următorii candidaţi aţi vota pentru funcţia de primar al municipiului Câmpina?
Horia Tiseanu – 41,40%
Virgil Guran – 29,47%
Călin Tiu – 18,60%
Alţii – 7,37%
Nu ştiu – 3,16%
3. Care este formaţiunea sau alianţa politică pe care aţi vota-o pentru Consiliul Local Câmpina?
USL – 62,11%
PDL – 25,26%
PP-DD – 9,12%
PNG – 0,70%
Alţii – 1,05%
Nu ştiu – 1,76%

O veste bună este aceea că, în comparaţie cu sondajele realizate pe parcursul anului trecut (şi pe măsură ce ne apropiem de scrutinul electoral) a crescut considerabil procentul câmpinenilor care afirmă că se vor prezenta la urne la alegerile locale.
În ceea ce priveşte candidaţii, chestionarul i-a inclus doar pe cei trei (Tiseanu, Guran, Tiu) pentru că, până la momentul sondajului, erau singurele nume vehiculate pentru funcţia de primar. Dacă despre Horia Tiseanu se ştia că este candidatul PDL, în ceea ce priveşte candidatul USL încă se mai făceau speculaţii, cunoscut fiind faptul că PSD îl susţinea pe Călin Tiu, iar PNL – pe Virgil Guran. Între timp, situaţia s-a clarificat, iar Guran va fi candidatul USL la Primăria Câmpina, lucru prevăzut şi în protocolul semnat luni la Ploieşti de preşedinţii organizaţiilor judeţene ale PSD, PNL şi PC.
De asemenea, la momentul realizării sondajului nu aveam o confirmare oficială cu privire la reactivarea politică a Jenică Tabacu, existând doar zvonul înscrierii sale în Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Şi acest lucru s-a lămurit, între timp, odată cu alegerile de la nivel judeţean, ocazie cu care doamna Tabacu a devenit vicepreşedinte al PP-DD Prahova. Încă nu ştim dacă Jenica Tabacu va candida la Primăria Câmpina, la Consiliul Local sau Consiliul Judeţean.

După cum reiese şi din rezultatele sondajului, actualul edil, Horia Tiseanu, conduce în preferinţele electoratului şi are şanse mari să obţină cel de-al treilea mandat de primar. Partidul său, însă, se află în cădere liberă. În mod cert, Tiseanu ar fi avut un procent şi mai mare dacă PDL nu l-ar fi „tras” în jos, într-o oarecare măsură. Pe de altă parte, fără Tiseanu candidat de primar, PDL ar fi avut un procent mult mai redus, lucru pe care l-am dedus din răspunsurile câmpinenilor.

Referitor USL, avem o situaţie interesantă. Dacă la Consiliul Local situaţia este destul de clară în ceea ce priveşte procentul, la capitolul „candidat la Primărie”, respondenţii ne-au oferit unele surprize. De exemplu, dintre cei 159 de câmpineni care au declarat că-l votează pe Călin Tiu la funcţia de primar, aproape jumătate au spus că nu mai vin deloc la vot dacă Tiu nu candidează. Alţi 39 au afirmat că-l votează pe Guran, iar 30 – pe Horia Tiseanu. În schimb, dintre cei 252 de cetăţeni hotărâţi să-l voteze pe Virgil Guran, 54 au spus că nu vin la vot dacă USL desemnează alt candidat, 153 l-ar vota pe Tiu, iar 24 – pe Tiseanu.

În zilele următoare o să vă prezentăm opţiunile câmpinenilor pe sexe şi grupe de vârstă, dar şi câteva comentarii ale respondenţilor referitoare la politica locală, în general, şi unii candidaţi, în special.

13 Comments

 1. mișu says:

  Cred că doctorul Tiu este bun la spital, tot Tiseanu este preferatul Campinenilor

 2. Virgil says:

  Sper sa iasa iar Tiseanu ca sa continue ce a inceput..adica renovarea intregului nostru orasel drag! Multa bafta la alegeri domnule primar!

 3. Costin says:

  Fortza Steaua!

 4. Anonim says:

  Succes domnule Tiseanu.

 5. Cristina Mihai says:

  Tiseanu se face ca lucreaza de 8 ani,asfalteaza,asfalteaza,dar vai peste un an de zile strazile asfaltate de Tiseanu sunt pline de gropi.Strada 1 decembrie 1918 asfaltata anul trecut,acum este plina de gropi.Sensul giratoriu de la Fibec este si el plin de gropi…Dar Tiseanu se face ca lucreaza…Ce inseamna alegerea lui Tiseanu,adica a PDLului?Anghel,Alin Moldoveanu,Tiseanu si aceleasi interese…

 6. Madalina says:

  unpr de ce nu apare in sondajul dvs?

 7. Teo Tiseanu says:

  Doamna Mihai, alti primari se fac ca nu lucreaza deloc. De ce sa nu fim sinceri si sa recunoastem ca s-a facut treaba in Campina? Da, e intotdeauna loc de mai bine, asta in orice tara civilizata, dar daca priviti obiectiv si fara intentia din start de a critica din motive personale veti ajunge la aceeasi concluzie.

 8. George.Radulescu says:

  Ati observat ca Tiseanu era cu vechii sai(colonei,Sandu,Nistor).Unde e ex-ii din PNDC?Referitor la PC…partid cu maxim 10 la suta procente,avea parca lider pe Traian Dragusin(personaj fascinat o perioada de Berbecali),dapai de ce nu si alte femei s-ar baga in mocirla numita politica(dar nu te mai surprinde nimic),Jenica nu mai plimba ursu,a dat-o pe vintaje si pe vodoo,o mistuie spiritul lui Hasdeu si populismul OTV-ist.

 9. Cristina Mihai says:

  Ce inseamna realegerea d-lui Tiseanu pentru un nou mandat de primar al orasului Campina?Inseamna ca d-ul Tiseanu va promova interesele lui Anghel,cel mai nociv mafiot politic al orasului,un individ care a primit mult prea mult si a oferit mult prea putin…Alin Moldoveanu i-a fost impus ca si consilier personal d-lui Tiseanu de Anghel,pentru a-l controla,pentru a fi sigur ca interesele lui sunt respectate.Realegerea d-lui Tiseanu inseamna PDL,partid care prin reprezentantii sai,Basescu,Boc,Udrea,a distrus Romania…PDL trebuie sa plece nu numai de la guvernarea Romaniei,sa plece si din administratia publica,de la conducerea oraselor si comunelor tarii.Guvernul Boc ne-a inchis spitalele,de la Poiana,spitalul de contagioase,care aveau si ele rostul lor in buna functionare a orasului,si noi sa-l realegem pe d-ul Tiseanu pentru ca a dat martisoare de 1 Martie!!Ma uit la trotuarele orasului,care arata ca dupa bombardament,la piata publica,la strazile asfaltate an de an si peste tot vad numai lucrari facute de mantuiala,lucrari facute pe banii nostri,pe bani multi…Ma uit la spitalul municipal,care de-a lungul anilor a înghițit bani foarte multi si vad aceleasi banci din anii ’60,mizerie…D-ul Tiseanu este in administratia publica a orsului din 1996,deci de 16 ani…Cat timp a fost viceprimar nu l-am auzit sa critice vre-o decizie a primarului Tudor,acum de cand este primar a constatat ca predecesorii sai au facut multe lucruri rele…

 10. Cristina Mihai says:

  Your comment is awaiting moderation.
  8 March 2012 at 6:47 pm
  How long?

 11. Horia Tiseanu says:

  Multumesc pentru aprecieri!

 12. Anda says:

  Domnule primar Tiseanu, va multumesc pentru schimbarea in bine a acestui municipiu! Succes!

 13. Dorian Nedelcu says:

  Pare logic sondajul dvs dar va spun sincer ca sunt ingrijorat de cresterea procentelor acelui pseudopartid al lui Dan Diaconescu. Nu reusim sa evoluam deloc ca popor, ca electorat, din contra creste alarmant gradul de prostie si odata cu el numarul celor care pot fi manipulati de nemernici precum Diaconescu. Nu am fost asa ingrijorat cand Becali si-a facut partid si crestea mereu in sondaje, cand PNT a parasit politica pe usa din dos sau cand Alin Moldoveanu a intrat in turul al doilea cu dl Tiseanu. Am tot sperat ca ne trezim lucru care vad ca nu se mai intampla desi suntem un popor al carui imn e ‘Desteapta-te romane!’

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *