Administratie publica

În aşteptarea banilor de la Guvern, Primăria Câmpina pregăteşte documentaţia pentru reabilitarea termică a 10 blocuri

Bloc Eruptiei reabilitatPrin bugetul pentru 2012, municipalitatea câmpineană a aprobat alocarea a 100.000 lei pentru întocmirea documentaţiei tehnice necesară reabilitării termice a 10 blocuri din localitate. La şedinţa de ieri a Consiliului Local, liberalul Dragomir Enache a readus în discuţie acest subiect, reabilitarea termică fiind, de altfel, una dintre temele electorale predilecte ale PNL Câmpina. Dragomir Enache a cerut suplimentarea sumei de 100.000 lei, mai exact triplarea acesteia. Primarul Horia Tiseanu i-a explicat că suma alocată va fi utilizată doar pentru realizarea documentaţiei tehnice, reabilitarea propriu-zisă costând mult mai mult. „Aceşti bani, 100.000 lei, sunt numai pentru realizarea documentaţiei tehnice a 10 blocuri de pe B-dul Carol I, din porţiunea cuprinsă între intersecţiile cu străzile Sondei şi Maramureş. Pentru reabilitare este nevoie de o sumă mult mai mare.  Noi ne-am gândit să alocăm aceşti bani pentru a face documentaţia tehnică, astfel încât să fim pregătiţi în momentul în care Guvernului României va mai aloca fonduri pentru a susţine partea sa de finanţare, cea mai consistentă, pentru aceste lucrări de reabilitare termică. Deja au început măsurătorile în vederea realizării acestei documentaţii şi ne-am gândit că este bine să începem cu blocurile de pe artera principală a localităţii”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Nu se ştie niciodată când Guvernul mai dă câte o tranşă de bani pentru reabilitarea termică. Iar atunci când o face, prioritate au administraţiile locale care au deja întocmite dosarele cu studiile şi documentaţiile tehnice în vederea reabilitării. Acesta este şi motivul pentru care municipalitatea câmpineană întocmeşte documentaţiile menţionate.
Vă reamintim faptul că, prin Programul Naţional de reabilitare termică a blocurilor, Guvernul asigură 50% din fondurile necesare, de la bugetul local se alocă 30%, iar 20% din bani provin de la asociaţia de proprietari. Până acum, în cadrul acestui program, în Câmpina au fost reabilitate termic doar câteva blocuri de pe Strada Erupţiei.

2 Comments

  1. flo says:

    Cred ca sunt din nou doar vorbe ca doar vom intra in campanie electorala.Sper sa iasa un primar care chiar sa-l intereseze Campina si sa-i dea din nou viata.In acest moment Campina este in acest moment este MOARTA din toate punctele de vedere…….

  2. Mircea T says:

    O asociatie de locatari isi poate izola singura blocul nu are nevoie de bani de la guvern sau primarie. Se poate face, au facut multi izolarea termica, nu trebuie sa stai la mana nimanui, sa te rogi de nimeni. Platesti in rate si tot o faci. Problema noastra e alta dupa cum cred eu. Avem o mare problema cu seriozitatea firmelor care fac reabilitarea termica, sunt firme de buzunar cu muncitori necalificati si patroni neseriosi care doar isi bat joc. Aici e beleaua mare!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *