Administratie publica

Modernizarea Căii Dacia va fi gata săptămâna viitoare

Calea Dacia 1La Primăria Câmpina a avut loc, ieri, conferinţa de închidere a proiectului european „Modernizare Calea Dacia”, practic, fiind vorba despre pasajul suprateran peste DN1, de la ieşirea din Câmpina. Recepţia finală a lucrării va avea loc joi, 29 martie. Pasajul suprateran a costat 25.477.127,02 lei (în jur de 6 milioane de euro), din care contribuţia bugetului local a fost de 414.460,61 lei. „Este o lucrare modernă şi foarte utilă pentru descongestionarea traficului la intrarea în Câmpina şi ieşirea din municipiu în DN1… Este o lucrare de care vor beneficia nu numai locuitorii Câmpinei, ci şi cei din localităţile vecine, precum şi turiştii care ne tranzitează zona. Seara, când este luminat, pasajul arată chiar superb şi cred că ne putem mândri cu această investiţie. În plus, Câmpina a luat-o înaintea Consiliului Judeţean şi municipiului Ploieşti, pasajul fiind cea mai importantă lucrare cu fonduri europene. La sfârşitul lunii va avea loc recepţia tehnică, pasajul fiind gata, dar ţin să precizez că mai sunt acolo câteva lucrări de realizat, adiacente pasajului, care nu sunt incluse în acest proiect şi care vor mai dura şi după inaugurarea oficială”, a declarat primarul Horia Tiseanu.
Calea Dacia 3
Calea Dacia 4

La rândul său, Victor Popa, autorul proiectului, a precizat: „Este o structură extrem de complicată, dar în acelaşi timp suplă şi foarte modernă, care pune în valoare şi cadrul natural deosebit în care este amplasat acest pasaj suprateran. Având în vedere căile de acces şi pantele acestora, aş putea spune chiar că este o lucrare unică în lume, şi nu exagerez deloc”.

6 Comments

 1. Andrei Popa says:

  Arata superb! Felicitari Domnule Tiseanu si consilierilor PDL ca s-au chinuit sa realizeze aceasta lucrare pentru orasul nostru! Cu stima, Popa Andrei.

 2. Andrei Ionescu says:

  Circula vorba prin oras ca s-au facut o gramada de smecherii la licitatie. Am inteles ca o suma foarte mare de bani trebuie platita de la bugetul local ca sa acopere amenda pentru neregulile de acolo si ca a castigat firma cu cel mai mare pret, ceea ce nu mi se pare normal. Si nu trebuia sa fie gata din 2010?

 3. Horia Tiseanu says:

  Bravo d-le Ionescu! Alte critici mai ai? Ca de aprecieri nu poate fi vorba, doar esti campinean si nu te „misca” de loc acesta realizare pentru urbea noastra… Vezi ca-ti iese USL-ul din servieta diplomat…

 4. Emilia says:

  Nu cred ca e vreo neregula cu podul, pentru ca fiind pe fonduri europene, daca era vreo problem, taiau astia toti banii. Super super podul, super practic in primul rand! Felicitari!

 5. florian says:

  este pod ,podet sau pasarela?

 6. admin says:

  Florian – este pasaj :), un pasaj suprateran. Cred ca i se poate spune si pasarela. I-am auzit pe specialisti folosind si termenul de „bretele” supraterane.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *