Social

Noi proteste la Petroutilaj Poiana Câmpina. Oamenii spun că anul acesta nu au încasat nici un ban de la societate

Proteste Petroutilaj 1Mai mulţi angajaţi ai societăţii Petroutilaj Poiana Câmpina au întrerupt ieri lucrul şi au declanşat un conflict spontan de muncă. O acţiune similară s-a produs şi în urmă cu două săptămâni la poarta societăţii, dar de această dată, cei care şi-au exprimat nemulţumirile legate de neplata salariilor au fost muncitorii de la Secţia de material rulant (cunoscută mai degrabă sub denumirea de Pompe Prahova). Se ştie că societatea din Poiana are mari probleme financiare şi asta de întâmplă de câţiva ani. Mai degrabă se târăşte decât să funcţioneze. Angajaţii spun că în acest an nu au încasat nici un ban. „Nu se poate ca directorii să primească 60-70 milioane lei vechi pe lună, iar noi, cu 6-7 milioane, să nu mai încasăm salariile de atâtea luni?!” „Avem credite, avem facturi, avem copii de crescut, suntem vai de capul nostru! Am ajuns să luăm pâine pe caiet, doar prin bunăvoinţa privaţilor de pe lângă casele noastre!”, ne-au declarat oamenii ieşiţi să protesteze în faţa secţiei.
Chiar şi unii dintre şefii de secţie li s-au alăturat protestatarilor. „Nu se mai poate! Nu am mai luat bani de mai bine de trei luni… Nu ştiu despre alţii din conducere, dar eu ştiu că nu am luat nici un ban de la începutul acestui an. Este adevărat că societatea este într-o situaţie delicată, fiind în etapa a doua de insolvenţă, dar, totuşi, au fost ceva comenzi şi în mod normal ar fi trebuit să fie şi bani”, a afirmat Mircea Iarca, şef de secţie.

Proteste Petroutilaj 2

Oamenii au şi alte nemulţumiri, cum ar fi acelea că nu se pot pensiona anticipat, nu pot intra în şomaj şi au probleme cu sistemul sanitar, deoarece societatea nu a mai virat de câţiva ani sumele datorate fondului de pensii, celui de şomaj şi Casei pentru Asigurări de Sănătate. Sindicat nu mai există, aşa că nici nu are cine să le apere interesele în relaţia cu conducerea societăţii. „O să stăm aici o zi, două, trei, o săptămână, o lună, cât va fi nevoie. Oricum nu suntem plătiţi, aşa că pentru ce să mai muncim!”
Petroutilaj Poiana Câmpina mai are aproximativ 450 de salariaţi, 130 dintre ei lucrând la Secţia de material rulant.  Am încercat să luăm legătura şi cu directorul general al societăţii, Andrei Hortopan, dar acesta nu a fost de găsit şi nici nu a putut fi contactat telefonic. Din informaţiile noastre, ieri, Andrei Hortopan s-a aflat la Bucureşti, pentru a negocia cu reprezentanţii CFR obţinerea unor comenzi.
Proteste Petroutilaj 3

7 Comments

 1. hpu says:

  Dar chiar sunteti prost informati !!! Comenzile CFR chiar exista. Alte comenzi lipsesc. Pentru a fi informati, luati legatura cu directorul COMERCIAL. Poate exista ?!?! Chiar exista ???

 2. admin says:

  Nu spune nimeni ca nu exista contracte in derulare cu CFR. Poate dl. Hortopan a incercat sa obtina si alte comenzi, poate a mers sa discute cu reprezentantii CFR detalii legate de plati etc. Putea fi oriunde, la urma urmei. Problema e cu totul alta, nu credeti?

 3. Nelu S says:

  Inca un patron care trebuie tras de maneca,mai mic decat altii ce este drept…usor usor ne da afara si pe noi unu cate unu.De cand a preluat Hortopan conducerea(erau in jur de 1400 prin anii 90) acum in jur de 500,avem rate,copii la scoala…pe cand el si cu inca un mafiot pe nume Adam ne-a bagat in datorii

 4. gigi basistul says:

  Hortopan umbla numai cu ,,aranjamente” si dupa cai verzi pe pereti ( viseaza de ani de zile ca poate castiga un proces cu statul ). Putinele comenzi care sunt, totusi total insuficiente, sunt obtinute in marea lor majoritate de Directorul tehnic si de productie dl. Mircea Horjea. Comenzile cu CFR-ul sunt in totalitate meritul dl. Horjea, iar relatia cu aceasta societate este dusa tot de dansul si cu Directoarea economica. Directoarea comerciala nu misca un deget pentru a aduce de lucru, doarme in front.

 5. hpu says:

  Bravo pt gigi basistul. Esti chiar bine informat. Sigur stii ca vineri hortopan nu a fost la CFR ! Daca ar stii unde este CFR, OMV, si alte firme importante, daca directoarea comerciala n-ar freca menta tot timpul, sigur alta ar fi situatia uzinei. Ar mai fi si directorul de calitate care e doar cu functia si banii. Trei directori care iau banii degeaba. Parca sunt de pe Marte, cu pluta!!! Ajunge cu minciuna !!!

 6. Gogo says:

  Directorul a fost luat la bataie de salariati.Sa iti fie rusine.

 7. alin says:

  Cu siguranta Mircea Horja e un „inger” pentru firma si sotia dansului, directoarea economica asemenea…Datorita lor azi multe familii au ramas fara un loc de munca, insa apropiatii dansilor NU…RUSINE RUSINE sa le fie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *