Politica

PDL lasă la latitudinea organizaţiilor din teritoriu alianţele pentru alegerile locale

Anunţul a fost făcut de preşedintele PDL, Emil Boc, după şedinţa de aseară a Colegiului Director al partidului. Cu alte cuvinte, PDL nu va încheia alianţe la nivel naţional pentru alegerile locale, ci dă mână liberă organizaţiilor judeţene să decidă cu cine şi în ce condiţii se vor alia. Interesant este faptul că, potrivit lui Boc, alianţele care se vor constitui la nivel local vor purta denumirea „Mişcarea Populară”, vor avea ca siglă o inimă şi verdele – drept culoare oficială. Pe de altă parte, Emil Boc a mai anunţat că PDL şi UNPR se vor susţine reciproc la alegerile locale. Nu este vorba despre liste comune sau vreo alianţă electorală, ci despre o colaborare.

Cu cine s-ar putea alia PDL la Câmpina?

Cu un UNPR aproape inexistent şi care, după cum se aude printre politicienii locali, şi-ar cam dori candidat propriu la Primărie, în persoana lui Ciprin Murariu.
Poate cu PNG, după modelul Bucureştiului, dar nici organizaţia locală a partidului lui Becali nu prea mişcă.
Cu Partidul Poporului pare exclusă o colaborare, cel puţin înaintea alegerilor. De altfel, Dan Diaconescu a şi ieşit cu o declaraţie publică pentru a-şi asuma „împiedicarea constituirii Mişcării Populare la nivel naţional”.
În aceste condiţii, cel mai probabil (pentru că în politică nu se ştie niciodată), PDL va merge singur-singurel la localele din iunie, bazându-se în special pe notorietatea primarului în funcţie.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *