Administratie publica

Primăriile vor trebui să restituie Guvernului banii alocaţi pentru alegerile din 10 iunie

Suma stabilită de Guvern pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale este de aproximativ 100 milioane de lei şi va fi alocată de la bugetul de stat. În cadrul şedinţei din această săptămână, Cabinetul Ungureanu a aprobat, însă, o ordonanţă de urgenţă care prevede recuperarea, de la bugetele locale, a banilor repartizaţi pentru alegeri.
„Având în vedere constrângerile bugetare, precum şi necesitatea asigurării într-un termen cât mai scurt a fondurilor pentru buna organizare şi desfăşurare a alegerilor, Guvernul a stabilit un mecanism de recuperare din bugetele locale a sumelor alocate MAI, pentru prefecturi, din Fondul de rezervă bugetară”, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul Executivului.
Administraţiile locale vor trebui, prin rectificare bugetară, să includă în bugetele proprii sumele pe care le vor returna bugetului de stat. În caz contrar, le vor fi sistate cotele defalcate din impozitul pe venit. „În cazul în care unităţile administrativ-teritoriale nu respectă termenul prevăzut, instituţiile prefectului vor comunica direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene lista acestora şi sumele nerestituite, în scopul sistării alimentării bugetelor locale respective cu cote defalcate din impozitul pe venit şi cu sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru echilibrarea bugetelor locale”, se arată în documentul aprobat de Guvern.
Care sunt cheltuielile care vor fi recuperate ulterior de la bugetele locale? Cele destinate confecţionării ştampilelor birourilor electorale de circumscripţie şi a ştampilelor de control ale secţiilor de votare, precum şi cele pentru imprimarea buletinelor de vot, transportul, ambalarea şi distribuirea materialelor, documentelor şi a tipizatelor, pentru hârtia necesară tipăririi buletinelor de vot şi timbrelor autocolante.

5 Comments

 1. Cristina Mihai says:

  Pai si ce va plati Tiseanu,sau Anghel risipa de bani pe care o vor face pentru alegerile locale?Nu,vor plati tot campinenii,prin impozite marite.

 2. Tudor says:

  asta e o timpenie; de aia guvernul boc nu a inclus in bugetul de stat bani pentru alegeri, mai tineti minte discutiile de anul trecut cind s*a aprobat bugetul national? acum puterea pune primariile sa plateasca alegerile; niciodata nu s*a intimplat asa; alegerile se platesc de la bugetul tarii la care oricum ajung si bani din localitati, bani multi; pai ii dai peste cap pe astia din localitati; si de ce le spui acum??? de ce nu le*ai spus la inceputul anului cind si*au aprobat bugetele locale???

 3. Horia Tiseanu says:

  Cristina(daca esti cu adevarat de sex feminin), este vorba de bani pentru stampile, buletine de vot etc., pe care le va utiliza fiecare primarie si nu Tiseanu sau Anghel.
  Daca nici atat nu pricepi apuca-te de crosetat. Asa iti vei petrece timpul in mod util si iti va mai scadea si cantitatea de venin pe care o improsti cu orice ocazie…

 4. anonim says:

  ce mod oribil de a va adresa unei doamne.Totusi, se presupune ca aveti o pozitie.In aceasi maniera se adreseaza si fiul dvs.Halal educatie.

 5. Cristina Mihai says:

  Domnule Tiseanu,
  Vreti sa spuneti ca vom plati doar 10 stampile?Mergeti prin piata publica si veti vedea cat venin au campinenii impotriva dumneavoastra si a lui Florin Anghel,fost la PNTCD,PC,PNL,PNDC,PDL,adica numai la ciolan.
  Horia Tiseanu:PD,PC,PNL,PDL,tot la ciolan din 1996.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *