Administratie publica

Secţia de Boli Interne a Spitalului Municipal Câmpina, modernizată de la zero

SpitalLa Spitalul Municipal Câmpina a fost inaugurată astăzi Secţia de Boli Interne, una dintre cele mai importante ale unităţii medicale, dar şi una dintre cele care au primit fonduri mari pentru modernizare. Aici au fost cele mai multe probleme, aproape că s-a luat totul de la zero. Au fost schimbate toate instalaţiile electrice şi sanitare, s-a zugrăvit şi vopsit, a fost schimbat mobilierul, au fost montate ferestre şi uşi termopan, s-au cumpărat perdele, draperii, lenjerie de pat, pături, ba chiar şi perne.

La inaugurare au participat primarul Horia Tiseanu şi alţi reprezentanţi ai Primăriei, consilieri locali, managerul spitalului – dr. Alexandru Matei şi ceilalţi membri din conducerea unităţii, dar şi preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Prahova – dr. Roxana Crăciun, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Publică – dr. Mihai Badea şi deputatul Florin Anghel. Panglica inaugurală a fostă tăiată de primarul Tiseanu împreună cu şefa Secţiei de Boli Interne, dr. Verginia Jităraşu.

Spital 6
Spital 2
Spital 1

Aproape 80% din sponsorizarea de la Kaufland s-a cheltuit pentru modernizări

Cele mai multe dintre lucrările de modernizare de la Spitalul Municipal, inclusiv cele de la Boli Interne, au fost realizate cu bani din sponsorizarea de la Kaufland. Potrivit primarului Horia Tiseanu, din suma totală de aproximativ 850.000 lei (200.000 euro) de la Kaufland, 673.900 lei au fost cheltuiţi pentru modernizări, cu 163.000 lei s-a achiziţionat aparatură medicală şi a mai rămas o diferenţă de 12.000 lei, bani care vor fi folosiţi pentru alte lucrări necesare în spital.
„După cum bine ştiţi, la Spitalul Municipal s-au realizat şi continuă să se realizeze mai multe lucrări. Au fost modernizate secţiile din spital şi mai multe cabinete din policlinică. Ultimele la care lucrările au fost terminate sunt Secţia de Boli Interne, la care a fost foarte mult de treabă, şi Cabinetul de Radiologie. Ştiţi că banii pentru toate lucrările din Spitalul Municipal provin din sponsorizarea făcută de Kaufland. Au mai fost şi sume alocate de la bugetul local, dar şi sume provenite de la bugetul de stat şi cu care s-a achiziţionat aparatură performantă. Mai sunt de făcut unele lucruri în spital, dar consider că, la capitolul modernizare, s-au făcut paşi importanţi. Eu aş vrea să mulţumesc conducerii spitalului şi în special cadrelor medicale pentru sprijin şi înţelegere. Vă daţi seama că nu le-a fost uşor să-şi desfăşoare activitatea când aici era şantier”, a declarat primarul Horia Tiseanu.

Despre momentele delicate, legate de plata salariilor…

Spitalul Municipal Câmpina are în continuare probleme legate de finanţarea insuficientă primită de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, lucru recunoscut de toţi cei implicaţi. „Sunt şi momente mai delicate şi ştiţi că am avut chiar luna aceasta un astfel de moment în care se punea problema reducerii unor sporuri din cauza fondurilor insuficiente. Dar s-a găsit o soluţie şi vom găsi de fiecare dată. Din banii alocaţi spitalului de către Consiliul Local pot fi plătite şi utilităţile, astfel încât finanţarea de la CJAS să rămână doar pentru salarii”, a afirmat primarul Tiseanu.
La rândul său, preşedintele CJAS Prahova, Roxana Crăciun, a declarat că apreciază implicarea autorităţilor locale în problemele Sănătăţii, că investiţiile care s-au făcut la Câmpina n-ar fi fost posibile niciodată din fondurile proprii ale unităţii, că instituţia pe care o conduce colaborează bine cu conducerea spitalului câmpinean şi „sunt convinsă că perioadele mai grele, în care apar probleme legate de finanţare, vor fi tot mai rare”.

Spital 4
Spital 3

„N-am intrat toată viaţa mea în Spitalul Municipal cât am făcut-o în ultimii doi ani”

Afirmaţia aparţine deputatului Florin Anghel, cel prin intermediul căruia spitalul câmpinean a obţinut, anul trecut, de la Guvern, peste 500.000 lei. Banii au fost utilizaţi, în general, pentru achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale moderne pentru mai multe secţii. Anghel susţine că dintre toate instituţiile importante din colegiul său, Spitalul Municipal a fost o prioritate, în special după preluarea lui de către administraţia locală, deoarece „aici era nevoie de fonduri consistente şi de câte ori am avut ocazia să obţin bani de la bugetul de stat, i-am direcţionat către spital”. Apoi, aproape neaşteptat, Florin Anghel a amintit despre situaţiile mai delicate legate de unele schimbări de pe plan local. „Au fost şi momente mai dificile, lucruri care au deranjat, cum ar fi mutarea la Ploieşti a Secţiei de Boli Infecţioase sau desfiinţarea Secţiei Exterioare Poiana Câmpina. Până la urmă, lucrurile s-au aranjat într-un mod convenabil pentru spital, s-au redus costurile şi s-a intrat pe o direcţie normală, aş zice eu”, a afirmat deputatul câmpinean.
Spital 5

13 Comments

 1. mișu says:

  Faptele bune ar trebui să fie aflate de toți Câmpinenii .

 2. Cristina Mihai says:

  Bancile de pe holurile spitalului sunt din anii ’60,si fara a fi rautacioasa as vrea sa stiu pe ce modernizari s-au cheltuit 673.900 lei.Paturi,saltele?
  Spitalul nu are un tomograf computerizat,nu are RMN,nu are ecograf cardiac,salile de operatii au dotari minimale,invechite.Si din nou se baga banii in instalatii sanitare,mobilier,vopsit,adica lucrari care se fac de ani buni,dar lucrari de mantuiala…O urgenta pentru o banala apendicita care apare la ora 23,este trimisa la Ploiesti…

 3. eu says:

  uite …!!!!
  sa ajunga si Anghel pe mana lui Vlad de la urgente si sa vedem daca mai scapa!!!
  afara cu Vlad, nu are habar de nimic, ia spaga, da algocalmin si glucoza si te lasa sa mori
  spital de rahat!

 4. Doar eu says:

  misu- faptele bune???????? toti suntem buni sa facem cand avem bani POMANA!!!!!
  cristina- ai mare dreptate, modernizam paturi si perdele dar aparate 0!
  eu- si eu imi doresc sa mor asa dintr-o bucata sa nu ma chinuie stia, mai ales sa nu cheltuie familia mea bani pentru a umple buzunarul
  si
  tiseanu- stiu ca ai impresia ca tot timpul suntem aici sa criticam pana si lucrurile care par bune dar o banala intrebare: in ce spital te-ai internat sau ti-ai internat copilul ultima data? sau mai bine zis unde v-ati facut analizele ultima data? NU CRED CA IN ACEST SPITAL

 5. mișu says:

  Cel care semnează ,,doar eu ,nu ți-am cerut răspuns.Mi-am spus părerea am fost în spital și am văzut .

 6. Doar eu says:

  cel care semneaza „misu” eu nu ti-am dat un raspuns ci o replica! este o diferenta totusi …. pupincurismul asta bata-l vina!!!

 7. Andrei Popa says:

  Eu mi-am facut analizele si a fost ok, mai putin atitudinea unor „doamne” certate grav cu gramatica.

 8. flo says:

  Astea se numesc modernizari? Ca vopsim peretii,ca luam 5-6 cearceafuri? rusine autoritatilor locale daca ei cred ca astea se numesc modernizari.Nu arata deloc a spital de municipiu si iti este teama sa te duci sa faci analize sau sa te internezi.Ce probleme avem trebuie sa le rezolvam la Bucuresti fiindca nu avem deloc incredere in acest spital.Totul trebuie schimbat ca sa poata functiona….

 9. Doar eu says:

  da flo, datul cu var nu te scapa de gandacii aceia de bucatarie care iti misuna noaptea prin pat…pacat

 10. Andrei Popa says:

  Recent am fost cu frati-miu la control orl si s-au purtat civilizat si profesionist. Nu stiu de alte sectii, dar la orl totul pare in regula din punctul meu de vedere.

 11. Printhzz says:

  Sa ajungeti pe mana unor pilosi precum d-na Vlad de la UPU si altii de teapa ei.Sunt plini de bani astia de la Campina,de la mic la mare.Interesu majoritatii de acolo sunt verzisorii ci nu omul.Unde s-a oprit ancheta cu Romgermed?Au disparut vinovatii,uf mama.Asta nu e stire ca au zugravit 500mp si ca au pus o zapada artificiala.Cumparati un RMN,ecografe,reparati liftul,scapati de personalul inutil TESA(ce atati electicieni,tamplari,oameni la bucatarie)…este cumva hotel?

 12. Sarbu Marilena says:

  Felicitari, domnule primar, ca v-ati ocupat de igienizarea sectiei de boli interne, dar si de dotarea ei cu tot ce este de folos unui spital civilizat.De cati zeci de ani nu a fost zugravita aceasta sectie?Uf,mi-aduc aminte ca era groaznic sa te-asezi pe lenjerii,care erau patate si gaurite, sa deschizi noptierele, ca dadeai de rugina,sa-ti asezi capul pe o perna si sa te invelesti cu o patura.

 13. Teo Tiseanu says:

  Dl. „Printhzz”, un RMN( mai pe intelesul nostru Rezonanta Magnetica Nucleara) de prin anul 2001, costa la second-hand undeva la 100.000 de dolari cu tot cu transport din state. Nou, costa de la 160.000 de dolari in sus, ajungand si peste 300.000 de dolari. Daca doriti sa faceti un calcul elementar, veti ajunge la concluzia fireasca ca…sunt foarte scumpe.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *