Administratie publica

Un nou pas în procesul de reabilitare a batalului din Strada Lacul Peştelui

Conferinta batal 1A trecut mai bine de un an de la semnarea contractului de finanţare pentru un nou proiect european care se derulează în Câmpina – reabilitarea batalului de pe Strada Lacul Peştelui. Pe 18 ianuarie 2011, primarul Horia Tiseanu şi ministrul Mediului, Laszlo Borbely, semnau la Câmpina contractul de finanţare în valoare de 10.263.796 lei, fără TVA, adică aproximativ 2,2 milioane euro, din care 98% provind din fondurile europene pentru mediu. Astăzi a avut loc conferinţa care a marcat începerea derulării efective a proiectului, după ce s-au finalizat toate procedurile privind licitaţia pentru contractul de lucrări, dar şi pentru contractele de asistenţă tehnică şi supervizare. Lucrarea va fi executată de firma Ecoplast Bucureşti, în parteneriat cu mult mai cunoscuta firmă germană Bauer. De altfel, după cum remarca şi primarul Horia Tiseanu, fiecare dintre firmele româneşti implicate în derularea acestui proiect are un parteneriat, o colaborare strânsă sau este chiar filiala în ţara noastră a unor firme puternice în domeniu din ţări importante ale Europei şi nu numai.

Batal

Chiar dacă proiectul de implementare are o durată de 24 de luni, primarul Horia Tiseanu şi responsabilul implementării acestui proiect din cadrul Primăriei Câmpina, Gabriela Barbu, au precizat că licitaţia a fost contestată, nu numai la Comisia Naţională de Soluţionare a Contestaţiilor, dar şi în instanţă, de fiecare dată dându-se dreptate administraţiei câmpinene. Procedurile au fost anevoioase şi greoaie şi „foarte posibil să cerem o prelungire a termenului de derulare a proiectului din cauza contestaţiilor”, după cum a afirmat Gabriela Barbu. În schimb, primarul Horia Tiseanu s-a arătat ceva mai optimist, manifestându-şi speranţa că „anul viitor, pe vremea aceasta, să putem vorbi despre finalizarea proiectului”, în vreme ce reprezentantul echipei de proiectare a afirmat că este posibilă finalizarea reabilitării batalului chiar în această toamnă.

Săptămâna viitoare, amplasamentul va fi predat executantului, stabilindu-se excavarea şi reabilitarea întregii suprafeţe de 8.174 mp (nu numai a batalului), după ce s-au descoperit hidrocarburi şi metale grele în terenul din jurul batalului. După finalizarea proiectului, în locul fostului batal ar trebui să apară un spaţiu verde. La conferinţa de astăzi a fost prezent şi directorul administrativ al Rafinăriei „Steaua Română”, Iulian Lungu, care s-a arătat interesat de posibilitatera implementării unor proiecte similare şi pentru celelalte batale din Câmpina, care se află în proprietatea Rafinăriei.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *