Administratie publica

Consiliul Local aprobă mâine componenţa comisiei care se va ocupa de înfiinţarea Muzeului Câmpinei

Proiectul de hotărâre este iniţiat de consilierul Marian Dulă, preşedinte al Comisiei de Cultură din cadrul CL Câmpina. Printre atribuţiile comisiei care va fi aprobată în şedinţa de mâine se vor număra: stabilirea patrimoniului muzeului; întocmirea organigramei, statutului şi regulamentului de funcţionare; realizarea documentaţiei pentru obţinerea avizului prealabil al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor, în vederea înfiinţării Muzeului Câmpinei etc.

Comisia va fi formată din:
– Paul Moldoveanu, secretarul municipiului Câmpina;
– Alin Ciupală,  muzeograf;
– părintele paroh Petru Moga;
– Traian Ştefan Mocuţa, dr.ing.;
– Jenica Tabacu, responsabil Muzeul Memorial „B.P. Hasdeu”;
– Gheorghe Râncu, profesor de istorie, preşedintele Societăţii de Ştiinţe Istorice – Filiala  Câmpina;
– Roxana Angheloiu, bibliotecar;
– Felicia Olteanu, şefa ADPP;
– Iulian Anton, şef Serviciu juridic, contencios administrativ;
– Dan Rădulescu, muzeograf;
– Alfred Dumitriu, artist plastic;
– Ciprian Bischoff, arhivar;
– Mihaela Ionete, consilier Compartiment achiziţii publice.

Dezbatere publică privind înfiinţarea viitorului muzeu

Săptămâna viitoare, mai exact miercuri, 2 mai, de la ora 17.00, la sala mică a Casei Tineretului, va avea loc un fel de masă rotundă cu tema „Viitorul muzeu al municipiului Câmpina”. Sunt invitaţi să participe toţi deţinătorii de bunuri culturale, istorici, muzeografi, arheologi, preoţi, cadre didactice, reprezentanţi ai unităţilor economice cu tradiţie, artişti plastici, folclorişti, scriitori, jurnalişti, avocaţi, bibliotecari, veterani de război, precum şi toţi cei care doresc să-şi spună părerea despre patrimoniul muzeului, activitatea de evaluare şi de achiziţii de bunuri culturale, organigrama şi statutul muzeului.

16 Comments

 1. Un intelectual says:

  Se cunoaste ca proiectul e facut de pedelistul dula ! Un incompetent !
  Stimati domni, ce cauta in aceasta lista, … ala de iulica anton ? Ce cunostinte culturale are ? Cate grade are … poate sa stie incultul ala ! Ca la altceva e duda ! Cum a dus de ripa sindicatul primariei, asa vreti sa duca si muzeul Campinei ? Faceti totul ca sa fie scos de pe acesta lista si inlocuit cu un adevarat om de cultura ! Nu un … ratat !

 2. anonim says:

  Dl. Intelectual, te-ai gândit că, poate, este în comisie pentru partea …..juridică. Se discută despre înființarea unui muzeu. Cadru legal, angajare, patrimoniu, etc.

 3. Sergiu says:

  Eu l-as propune si pe Blanc si pe cineva de la muzeul Grigorescu, precum si pe cineva din firma care are acum cele 2 sonde din oras..Petrom, nu?

 4. Stefan says:

  nene intelectuale….comentariul lu matale e pe aratura rau de tot.

  Si acum:

  1. Ideea unui Muzeu al Campinei am propus-o Primariei campina acum mai multi ani de zile si nu numai eu ci si multi alti campineni cu dragoste de aceste locuri.
  2. Acest loc al comentariilor trebuie sa fie unul nu neaparat prin excelenta constructiv, dar cel putin unul al respectului. Daca esti lipsit de simt civic si de bun simt, trebuie sa intelegi ca nu ajuti urbea deloc. Dimpotriva. Te rog sa iti exersezi „scrisul” in intimitate si lasa-i pe altii sa contribuie cu idei la bunul mers al localitatii.
  3. Ar fi bine ca Dl. Iulian Anton si Primaria Campina sa isi exerseze putin atributiile juridice in privinta comentariilor postate.

 5. Marian Dula says:

  Pt Dl. Sergiu
  Dl prof. Blank va fi invitat, precum si ceilalti cetateni de onoare, fosti primari, fosti si actuali consilieri locali si judeteni, la masa rotunda, de miercuri 2 mai, orele 17.00, la Casa Tineretului. Mie mi-a promis ca va participa.
  Comisia de infiintarea a muzeului va constitui si alte colective de lucru, la care va invita fosti lucratori la muzee, biblioteca, colectionari, arhivari etc. Probabil ca va anunta si unde se fac propuneri si se aduc informatii.
  De la Muzeul „Nicolae Grigorescu” va fi in comisie dl. Dan Radulescu, coordonatorul muzeului, chiar daca acest muzeu nu apartine de municipalitate
  Pt Dl. Stefan
  Multumesc

 6. elvis arghir says:

  Componenta comisiei este in regula . Locatia se va dovedi in timp ca este mai buna cea de pe Campinita, pe care am propus-o . Din cauza locatiei, muzeul va avea in primele 3-4 luni o medie de 300 persoane lunar . Apoi ii vom numara pe degetele de la o singura mana , inclusiv angajatii .

 7. Dedeman Fan says:

  Pe baza carui calcul faceti afirmatia asta? Eu cred ca locatia este buna si dupa ce va fi renovata cladirea chiar va arata ok!

 8. I Love Campina says:

  I Love Campina, dar chiar daca se promoveaza cu verzii,nu va face nimic pentru mediu din pacate.

 9. I Love Campina says:

  Si ideea cu muzeul e buna, bani sa fie.

 10. Pare mai logic sa il fi chemat pe Serban Baleanu in schimbul Jenicai Tabacu(ii ajunge Muzeul Hasdeu),si nici Anton nu are ce cauta in organigrama

 11. mirela says:

  Poate fac cei de la Campina ,propuneri si pentru Poiana Campina, pentru conswervarea a tot ce a mai ramas din istoria acestei comune.
  Chiar, nu putem propune, ba chiar si vota sa desfintam si primaria de la Poiana? Si asa iau banii degeaba! Administrativ eu propun sa aiba Campina grija de noi. La Poiana acum este ca-n iad!

 12. Valentin DIMON says:

  Stimati comentatori,

  Va respect toti care ati facut propuneri de infiintare si pe toti care aveti pareri. Cu toate acestea doresc sa vad macar pe unul dintre dumneavoastra care va scrie aici ca vrea sa se ofere voluntar sa ajute la infiintarea acestui muzeu.
  Ca orice comisie probabil va fi si renumerata si este normal ca orice primar sa isi rasplateasca subalternii. Drept pentru care sa nu va mire aparitia unor salariati ai primariei in cadrul comisiei.
  In fine, nu vreau sa scap din vedere esentialul si anume acela ca la Campina se infiinteaza un muzeu al orasului. Haideti sa fim un pic mai deschisi si sa incercam sa construim nu sa distrugem.

  O zi plina de intelepciune!

 13. Bobeica.M says:

  Se va mai realiza?Spatii sunt destule pustii(de preferat o locatie precum Casa Cartii)

 14. MorningZu says:

  Nu vrea USL-ul!

 15. dan radulescu says:

  Ceea ce mi se pare cel mai simpatic e ca pe mine nu m-a anuntat nimeni nimic, dar ma regasesc pe acea lista…

 16. Georgiana.O. says:

  Noi vrem muzeul,dl primar sunteti singurul om care ne indeplineste un vis mai vechi.Sigur vom avea si vizitatori din afara municipiului,sa functioneze drept sectie a muzeului de la Ploiesti,poate ajuta si Petrom cu ceva,daca va temeti de spatii sunt ,se gasesc

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *