De câteva săptămâni, consilierul local Elvis Arghir a devenit preşedinte al organizaţiei locale a Partidului Verde, despre care spune că este „chiar este verde, fără uscături”. Şi mai spune că, pe listele pentru alegerile locale, nu se va mai afla alt consilier local, cu excepţia sa, desigur. „Avem scriptic 116 membri în Câmpina şi am început deja să lucrăm la realizarea listelor pentru alegerile din 10 iunie. Vom promova oameni care nu au mai făcut politică şi chiar este posibil ca, la un moment dat, eu să mă retrag… Oricum, noi avem o precampanie normală şi com vom avea o campanie electorală onestă, nu dăm sacoşe, nu dăm cartofi şi nu plătim pentru voturi, îi lăsăm pe alţii de la diverse partide ale poporului să facă acest lucru”, a declarat Elvis Arghir.
De obicei, când pe scena politică apare un partid nou sau o organizaţie locală nouă, interesul unor politicieni creşte considerabil, mai ales atunci când politicienii respectivi nu mai sunt în prim-plan. „Da, au venit şi la noi, am avut deja discuţii inclusiv cu vicepreşedinţi de la alte formaţiuni politice sau cu foşti preşedinţi ai unor partide. I-am refuzat din start! Noi vrem să facem o campanie corectă, adresată oamenilor inteligenţi. Ştiu că va fi greu, pentru că ne luptăm cu un întreg sistem partinic extrem de puternic în Câmpina, având în vedere că, din câte se pare, celelalte partide s-au înţeles deja cum să-şi împartă locurile în viitorul Executiv. În cei opt ani în care am fost consilier local, am constatat că sunt două tipuri de aleşi ai urbei: cei care îşi promovează interesul personal, printre care mă număr şi eu, pentru că interesul meu personal este ca tuturor oamenilor din Câmpina să le fie mai bine, iar cea de-a doua categorie este cea a aleşilor care promovează interesul de partid şi de grup!”, a mai afirmat Elvis Arghir.
În privinţa obiectivelor pe care Partidul Verde şi le propune la Câmpina, Elvis Arghir enumeră: „Ne propunem să uşurăm poverile care apasă pe umerii câmpinenilor şi avem câteva obiective clare: reducerea impozitelor şi taxelor locale, reducerea preţului la apă, reducerea preţului la gunoi şi promovarea unor investiţii care să aducă bani la buget. La această din urmă categorie aş menţiona: un parc acvatic acoperit, în zona Casei Tineretului, aşa cum este la Braşov, dar şi un incinerator de deşeuri, care să producă energie electrică. De asemenea, vrem să aducem în Consiliul Local oameni serioşi, integri, care să nu meragă pe principiul că… aşa e în politică, pentru că noi ne dorim o altfel de politică!”
Felicitari domnului Arghir pentru aceasta idee, sunt convinsa ca acel incinerator de deseuri, ce ar produce energie electrica, ar scuti campinenii de multe taxe ce le platesc momentan!
Dvs. propuneti un parc acvatic, ceea ce presupune o cheltuiala uriasa de ordinul milioanelor de euro. Daca nu stiati, avem un bazin de inot super echipat si modern, care nu este asa de atractiv pt campineni pt ca din pacate nu suntem obisnuiti sa facem sport. Mai bine ati propune o retehnologizare a salubritatii din oras, sau un sistem de colectare al deseurilor selectiv. Parerea mea.
Sunt si eu de acord ca ar trebui sistemul selectiv.
Insa 🙂
…asta nu se poate face decat in paralel cu o regula mai speciala si anume sa vina pompierii automat la fiecare fum care este vizibil:) pentru a dezobisnui lumea sa dea foc la gunoaie. Asa daca ai stii ca iti vine masina de pompieri la poarta pentru ca ai dat foc la gunoaiele adunate din curte, te-ai gandit de doua ori (sau le-ai da foc noaptea:)))
Problema insa este alta. Nu stiu daca societatea are banii necesari pentru a acoperi un astfel de sistem, pentru ca este un cost destul de mare pentru cetateni (tinand cont ca economia este praf).
Pentru cei care nu stiu sistemul in Europa merge in general asa:
– containere speciale/separate cu acoperire de 500mp pentru haine, plastic, sticla si hartie
– in unele orase unde exista sisteme de reciclare si afaceri, exista saci speciali pentru bio (mancare stricata etc), sau plastic etc, pe care firmele le aduna la o anumita zi gratuit, iar sacii sunt foarte ieftini/gratuit
– pentru orice alt gunoi exista saci speciali, cu numele orasului inscriptionat, netransparenti si zdraveni, dar care costa intre 1-5 euro (depinde de oras). Tocmai pentru ca oamenii sa fie fortati sa selecteze.
– sacii se aduna gratuit, la o anumita zi a saptamanii
– pentru cei care au curte, exista posibilitatea sa faca o groapa/cutie, unde sa puna tot ce este bio si sa transforme in ingrasamant in timp
Acum, calculati si voi, daca se merita sa dai 4 euro pe 2 saci de exemplu de gunoi si sa selectati restul de plastic/hartie/sticla/bio, sau sa platiti gunoiul:)
Cravata rosie …nu este in tendinta eco
bv. domnule esti tare .tanar ,ambitios ,selectiv cu o cariera politica ascendenta bravooo.bravooo domnule primar.pune biciu pe iei, adica pe iei sti dumneata.
Florian, ce facem cu gramatica?:)
pune tu llllllllllll ullllllllll dedeman si iei tu restul ieiiii?
cand nu ai ce spune de rau de cineva te iei de greselile gramaticale . Parerea mea este ca internetul nu a fost si nu este o carte pe care sa o corecteze cineva , poate doar obsedatii … , de acestia este plin internetul si aici se inscrie si Dedeman Fan . Pacat ca nici macar nu are curajul sa ne dea numele adevarat . Asta denota lipsa de caracter .