Administratie publica

Elvis Arghir vrea un microbuz pentru transportul elevilor la bazinul de înot

Elvis ArghirLa ultima şedinţă a Consiliului Local Câmpina, consilierul Elvis Arghir a propus achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elecilor la bazinul de înot didactic. „Ar trebui ca la o rectificare a bugetului local să avem în vedere şi cumpărarea unui microbuz cu care elevii câmpineni să poată face deplasarea de la unităţile lor de învăţământ la bazinul de înot. Un bazin care, după părerea mea, încă nu este folosit la capacitate maximă”, a spus Elvis Arghir, de curând preşedinte al Partidului Verde. Consilierul local le-a reamintit colegilor săi că ideea cu microbuzul care să-i transporte pe elevi de la şcoală la bazin şi retur nu este nouă, discutându-se depre această posibilitate şi atunci când a fost deschis bazinul. „Consider că un microbuz ar fi cea mai bună soluţie, astfel încât copiii noştri să nu se expună la unele riscuri inutile. Vor avea transportul asigurat, fără să fie nevoie să parcurgă pe jos drumul până la bazin şi se vor întoarce în siguranţă”, a mai afirmat Elvis Arghir. Precizăm că a fost doar o propunere. Consiliul Local va decide la o eventuală rectificare bugetară dacă microbuzul va fi sau nu achiziţionat.

10 Comments

 1. Dragan Marcela says:

  Felicitari dl.Arghir pentru faptul ca va ganditi si la copii din scolile Campinei si nu este pentru prima data cand aveti astfel de initiative in domeniul scolar.Un astfel de microbuz este mai mult decat necesar avand in vedere faptul ca deplasarea la bazin este anevoioasa,nemaivorbind de ce se intampla atunci cand se intorc de la bazin(uzi).Inca o data FELICITARI pentru initiator!Ce sa faci singur daca altii nu isi doresc asta .RUSINE !!!!!!!!!!!

 2. Calin Carmela says:

  Felicitari domnule Arghir, foarta buna propunerea!

 3. danz_1973 says:

  Mda, nu e o idee rea… Problema va aparea dupa achizitionarea microbuzului: taxe, licente, intretinere, combustibil si sofer (unul care sa aiba toate documentele conform legislatiei in vigoare)… Si, poate, vom avea un microbuz asa cum gasesti in multe sate din tara asta, care sint parcate ( a se citi „zac”) in curtile primariilor. Domnule Arghir (ca sinteti dvs in cauza, dar intrebarea este adresata tuturor consilierilor), cind aveti vreo propunere – fie ea si buna – de ce nu ginditi toate aspectele? In fapt, sinteti acolo pentru a gindi!

 4. Dico Emil says:

  Nu ar fi o problema cu intretinere/combustibil/sofer. Poti foarte simplu ca in cele 8-16 ore/zi cat folosesti microbuzul sau chiar ceva cu mai multe locuri de transport, sa acoperi pentru elevi anumite rute la un cost infim. Chestie de calcule, pe care o poate face orice manager.

  Daca ar sti parintii ca votul lor depinde de un autobuz al scolii care le poate lua copii la o ora si sa ii aduca inapoi, ghiciti ce s-ar intampla… 🙂

 5. Dedeman Fan says:

  Nu e rea ideea, problema e sa fie prinsa in buget suma pt autobuzul asta..

 6. Anonim says:

  Interesant! Au apărut postacii de serviciu ai domnului Arghir. Vom urmări luarile de cuvânt din consiliul local, mai mult sau mai puțin electorale, și apoi comentariile.

 7. elvis arghir says:

  V-ati gandit vreodata ca noi campinenii platim din impozitele noastre aproximativ 50.000 ron lunar , pentru utilitati la bazinul de inot , degeaba.
  Ca datorita faptului ca elevii nu se pot deplasa de la scolile 2,3,7,8 etc. acest bazin nu prea este utilizat . Aceasta este adevarata problema , nu licenta, asigurarea si alte cheltuieli care sunt infime fata de cheltuiala in zadar pe care o facem cu totii. Exemplu : in timp ce eu va explic ca am dreptate , s-au mai dus cca 1200 ron pe utilitati consumate in zadar .

 8. elvis arghir says:

  Pentru danz 1973 : te rog noteaza ca la propunerea mea s-a aprobat in consiliul local ca noi sa platim doar o parte din utilitati, ceea ce a adus o economie la bugetul local de cca 10000 ron lunar . Este putin sau mult nu stiu , dar stiu ca suntem 18 consilieri din care 6 au ales sa paraseasca sedinta respectiva . Te rog sa faci un calcul cat te costa pe tine faptul ca ei au plecat. E greu sa fii singur dar eu am ales sa lupt pentru binele campinenilor .

 9. danz_1973 says:

  Pt. Emil:
  1) Esti manager? 🙂 Si daca da si daca nu, poate stam de vorba la o cafea, mai schimbam impresii, idei.
  2) Pentru a angaja o persoana (sofer, in acst caz) este foarte complicat; aminteste-ti ca sint blocate angajarile.
  3) Ce sofer ar trece de pe maxi-taxi pe microbuzul primariei, la un salariu cam la jumatate?.
  4) Asa, intre noi: nu sint manager, dar cu calcule ma ocup si crede-ma pare asa de simplu din afara.
  5) Sincer, ideea nu e rea si poate va iesi ceva bun din asta.

 10. Dico Emil says:

  @Anonim, nu sunt „postacul” nimanui, sunt chiar apolitic. Daca undeva pot contribui cu o idee/critica constructiva gratuit, o fac cu placere. Ca unii o folosesc apoi adaptat sau in scopuri politice, este treaba lor, nu am cerut niciodata drepturi de autor.

  Si nici nu sunt genul de om, care sa zica „bai nu e bine asa”, „dar nici asa”, fara sa ofer o alternativa/solutie. Iar acest site stiu ca este vazut de toata patura politica din Campina, si fara sa il laud are stirile exact pe gustul meu.

  @Danz idei exista. Nu poate oferi nimeni solutia la virgula, este chestie de calcule pe care o sa o faca cei care administreaza banii. Dar ca management, nu trebuie sa te coste tot ce faci cand e vorba de lucruri marunte. Exista parteneriatele, care ar trebui sa fie abundente. Sa dai ceva care nu te costa nimic, si sa iei gratuit.

  Ce voiam sa subliniez in general, este ca omul de rand nu are nevoie de nave spatiale si aeroport in Campina, ci basic needs. Iar sa stii cum sa oferi solutii la aceste nevoi ale cetateanului si sa iei si bani pe ele incat sa fie multumit, este toata cheia… Degeaba ii faci cetateanului un zgarie nori in centru, cand isi rupe masina prin gropi in rest, sta in praf si mizerie, il alearga cainii pe strada, nu mai are un cos unde sa arunce un gunoi, sta inzapezit, inundat, hai sa nu mai continui:) Ah ca stii sa acoperi lucrurile elementare si poti sa faci si un parteneriat cu privatul si faci mai mare economia in zona, atunci jos palaria.

  Si nu in ultimul rand, ca sa si functioneze aceste idei, cum este si cea a domnului Arghir, trebuie sa le faci mai complexe decat point A-B. Tocmai pentru ca atunci cand se intampla ceva in planul tau, sa nu esueze. Mai repede sa nu poti onora ceva anume, decat sa ai un singur client, care cand nu il mai ai…

  In mod normal primaria ar trebui sa colaboreze cu mediul privat in cam tot ce face, daca cu cetatenii este mai grea mobilizarea. Gen, sa cheme firmele de transport care activeaza in zona si sa zica: domne, uite vrem sa facem un microbuz, iti omoram afacerea? Sau poate depinzi de acesti copii… Si atunci poate privatul zice: pai da… uite iti plimb eu copii, tu ma lasi in pace cu impozitul pe masini, sau imi faci o statie acolo, sau chiar nu ma intereseaza ca pierd 5% din market share, dar uite iti inchiriez masina+sofer pentru 50RON/zi sau imi pui un panou publicitar acolo. (cifre aiurea, sunt dar exemple ok?:))

  … desigur, sa nu uitam totusi, ca suntem intr-o economie facuta praf, asta ca sa va tai tot elanul…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *