Administratie publica

Grătare după program şi doar într-un spaţiu delimitat, la „Fântâna cu Cireşi”

PicnicOdată cu intrarea în vigoare a Legii 54/19 martie 2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, Consiliul Local Câmpina a adoptat o hotărâre prin care se aprobă o serie de reglementări referitoare la punerea în aplicare a acestei legi. Proiectul, iniţiat de consilierul Marian Nistor, prevede amenajarea unul spaţiu special pentru picnic în zona de agrement „Fântâna cu Cireşi”. Acest spaţiu va fi amenajat în perioada imediat următoare de către serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Câmpina. Zona respectivă va fi singura în care va fi permisă aprinderea focului pentru grătare, amenda pentru utilizarea altor spaţii fiind cuprinsă între 2.000 şi 5.000 lei, conform legii amintite. Pentru amenajarea spaţiului despre care vorbeam, de la bugetul local s-a alocat suma de 20.000 lei.
Spaţiul pentru grătare va trebui să includă containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor şi toalete ecologice, iar în apropiere trebuie să existe un… pichet de stingere a incendiilor. De asemenea, trebuie stabilit şi un program strict după care se poate desfăşura un picnic la „Fântâna cu Cireşi”, adică un interval orar a cărei nerespectare este sancţionată cu amenzi de la 100 la 200 lei.

7 Comments

  1. Marian Nistor says:

    Câteva precizări:
    1. Legea obligă la amenajarea spațiilor;
    2. Fântâna cu Cireși este primul spațiu, nu și ultimul. Toate zonele vor intra în analiză și vor avea destinație exactă;
    3. Cu Fântâna cu Cireși ne-am grăbit pentru a da posibilitatea câmpinenilor să iasă la picnic, având în vedere că urmează o perioadă de sărbători;
    4. Vor fi destule spații pentru aprinderea focului;
    5. Sunt oameni care vin pe jos, și nu mai trebuie să care un grătar după ei. Vor găsi acolo;
    6. Programul nu este strict. Va fi un program, așa cum cere legea. Dar poate fi de 24 ore din 24.
    7. În plus: toalete ecologice, colectare selectivă și locuri de parcare bine delimitate și verificare zilnică din partea Poliției Locale.
    Cu puțin efort și imaginație, compartimentele din primărie pot face ceva f. frumos la Fântâna cu Cireși.

  2. Dico Emil says:

    Legea e o prostie. Si spun asta pentru ca am vazut efectele ei in strainatate. Dar la noi se copiaza si nu se analizeaza efectele.

    O sa se ajunga si la noi prin astfel de legi, sa nu mai vezi pe nimeni pe strada, socializarea sa fie doar pe Facebook, toti sa se suie in masina A-B, in rest nimeni nicaieri.

    Cine facea mizerie, o sa faca in continuare, si o sa faca gratar in continuare unde vor. In general pentru ca sunt oameni cu tupeu, grupuri organizate, iar doi jandarmi nu o sa aiba curaj sa se ia de ei in padure.

    Sa nu fiu inteles gresit, nu sunt de acord cu poluarea si distrugerea mediului. Insa daca oamenii au anumite tabieturi cu care se simt bine, interzicerea lor este o prostie. Este ca si cum de maine interzicem televiziunea pentru ca strica ochii, interzicem zaharul si sarea pentru ca se abuzeaza, alcoolul, benzina pentru ca polueaza, cartile pentru ca trebuie sa taiem copaci si tot asa…

    Alternativa mai buna era sa se imprejmuiasca locurile unde nu vrei lumea la picnic, un panou cu proprietate privata si dirijarea intrinseca a oamenilor in locuri pitoresti unde poti sa faci curat rapid si in acelasi timp oamenii sa se simta liberi, la iarba verde si relaxati. Iar acolo panouri si alte metode subtile de a rusina pe cei care vor sa faca mizerie.

    Nu vad sensul ca eu sa ma duc la iarba verde ca sa:
    – stau impachetat cu alte 200 de persoane si sa ascult 50 de tipuri de muzica
    – sa imi stea politia in cap sa imi caute nod in papura (nu ca as face ceva, dar este o chestie psihologica)
    – sa pun carnea pe un gratar pe care misuna cine stie ce in timpul liber
    – sa stau dupa un program (!?)… Pai ce fac daca nu mi se face carnea pana se inchide spatiul verde… 🙂

    Astept cu interes legea, ca nu mai avem voie sa iesim pe strada cu masina ca imprastiem praful si murdarim asfaltul cu cauciucurile, nu mai avem voie sa folosim sapun si detergenti pentru ca poluam, nu mai avem voie sa folosim nimic din material plastic decat in locuri special amenajate, nu mai avem voie sa facem poze decat la anumite lucruri special amenajate, nu mai avem voie sa expiram aerul decat in pungi special amenajate si tot asa…

  3. Teo Tiseanu says:

    Exagerati.

  4. Jovi says:

    Nu exagereaza deloc, are dreptate… Curata cineva gratarele dupa cei care nu le curata la randul lor?
    Etc.

  5. Dico Emil says:

    Nu exagerez (ma rog exemplele de la final da sunt exgerari, ca sa intelegeti ideea:)), va spun din experienta pe care am trait-o in alte tari, unde exista acelasi sistem.

    Am vrut si noi sa facem un gratar in alta tara, si trebuia sa ne ducem la 10-20km unde era cel mai apropiat loc „amenajat”, cu toate ca pica padurea si peisajul pe noi unde eram. Si unde era organizat: gratare ruginite de nefolosire (si nu, nu eram in Romania:))), oamenii renuntasera sa le foloseasca, asa ca ne-am oprit la un restaurant pe traseu si am mancat.

    Vedeti dvs. asta este placerea omului, sa scoata gratarul pe malul raului, sa faca focul, sa faca niste mici si ceafa, sa stea in fum si sa bea o bere, sa joace carti sau table (rar sah:)), sa zica o gluma, sa barfeasca ce mai zice unul si altul, sa asculte ce muzica ii place, asa ca pe timpuri cand nu avea nimeni probleme decat sa stea la coada, si este cam singura placere care mai ramasese pentru omul de rand outdoor. Simplu, rustic, tocmai de aceea iese din casa, ca sa iasa din standarde. Daca nu voia asta, isi lua o tigaie sa faca niste mici pe aragaz sau un grill si statea acasa la televizor.

    Insa, oamenii unde se duc, vor sa transforme. Chiar daca este plaja de la mare sau platoul muntilor, vor WC, vor standarde, vor curatenie si ceea ce au acasa, cu toate ca s-au dus acolo tocmai ca sa scape de aceste standarde.

    Daca vreti o parere strict personala, daca toti platim impozite sa dotam jandarmeria si pe altii, sa ii filmeze domne pe cei care fac mizerie, sa le dea 50 milioane amenda cand au lasat gunoiul in urma si cu asta basta, se rezolva printr-o mediatizare masiva.

    Pana atunci, cei care suntem impatimiti, ne tinem secrete locurile de gratar, unde putem ajunge cu masina, unde gasim peisaje si natura si nu ne bate nimeni la cap…:)

  6. alberto says:

    In alti ani muscelul arata mirific,acum totul in acea zona este ceva de nedescris,nu s-a avut deloc grija de acea zona superba,se puteau face multe insa nu s-a dorit sperand ca acea zona va ajunge la ”baietii buni” .Nu stiu insa in loc sa profitam de zonele care le avem noi ne batem joc de ele.Altii nu au si vor iar noi avem si ne batem joc…..

  7. Bogdan says:

    E amuzanta oarecum restrictia, gratarele de weekend fac parte din farmecul romanesc si local. Primaria se va bate sa restrictioneze lucrurile in asa fel incat sa cheltuie cat mai putin, iar nesimtirea noastra a tuturor nu va disparea. Mai mult, se vor gasi „protestatari” care vor face si mai multa mizerie intr-un cadru controlat. Eu unul nu mai calc demult pe la Fantana cu ciresi, de teama mizeriei materiale si auditive, cred insa ca daca onor primaria se gandeste mai bine acum in campania electorala, poate sa impace pe toata lumea. Si, apropo de alte obiceiuri, in fiecare weekend in locurile amenajate in acest scop prin Anglia, de pilda, sunt oameni platiti care impart saci menajeri si ii invata astfel pe cei mai needucati cum e cu selectia deseurilor. Cum spunea cineva mai sus, raman inca locuri neprihanite, unde cu un minim de efort nu se vede ca au trecut ciobanii de oras … Adice, ne strangem gunoaiele …

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *