Administratie publica

Lacul Bisericii, o zonă minunată, de care unii îşi bat joc…

Lacul Bisericii 1Pe lângă Lacul Bisericii din Câmpina nu poţi trece indiferent, mai ales acum, după modernizarea întregii zone. Trebuie să recunoaştem că lacul şi împrejurimile sale, cu tot cu parcul de lângă restaurant, arată superb. Recent, a avut loc recepţia finală a lucrării care a început în toamna lui 2010 şi a inclus consolidare, pavare, iluminat public, bănci, spaţii verzi, gard de protecţie şi multe, multe altele. O lucrare destul de complexă şi deosebit de frumoasă, pe care cei mai mulţi câmpineni o merită. Dar nu toţi…

Primele probleme legate de… cei şapte ani de acasă ai unor cetăţeni au apărut încă înainte de recepţia lucrării de către administraţia locală, când au dispărut câteva coşuri de gunoi. Coşuri din tablă groasă, sudate pe suport şi destul de bine înfipte în pământ, ba chiar şi betonate. Cuiva nu i-au plăcut, ori i-au plăcut atât de mult, încât a plecat cu ele. Coşurile dispărute au fost înlocuite, până la urmă. Pe câteva bănci din jurul lacului şi din parc, îndrăgostiţii şi-au scris deja mesaje. Unii cu briceagul, alţii cu pixul. Au apărut şi primele grămezi de… coji de seminţe. Asta chiar dacă sunt 39 de coşuri de gunoi în jurul lacului şi în parc. Ca să nu mai vorbim de pet-urile „pescuite” din lac aproape zilnic şi nici de detergentul „direcţionat” spre lac de cei care-şi spală maşinile în apropiere, în special la şipot. Au apărut şi concursurile de… scuipat la distanţă, în lac sau de aruncat cu pământ, tot în lac.

Lacul Bisericii 2
Lacul Bisericii 4
Lacul Bisericii 5

La toate acestea se adaugă problemele ridicate sau chiar generate de pescari. Unii dintre ei sunt nemulţumiţi că e prea înalt gardul din jurul lacului şi chiar s-au plâns reprezentanţilor Primăriei în legătură cu această situaţie. Când li s-a explicat că în zonă vin mulţi copii, iar acela este un gard de protecţie, l-au luat în braţe pe „nu mă interesează”. Oricum, dacă te duci în week-end la o plimbare cu copiii, la Lacul Bisericii, nu găseşti o bancă liberă din cauza pescarilor. Dacă îndrăzneşti să deschizi gura, afli că lacul e al lor, numai al lor! Aceiaşi pescari care vor cartele pentru pontoane, ca să nu le ocupe nimeni altcineva, care-şi lasă bagajele şi mâncarea pe bănci, ca să ştii că acolo e ocupat… Şi ar mai fi destule de zis. Atât de multe încât aproape că nu te mai poţi bucura de frumuseţea zonei, de investiţia care s-a făcut acolo din bani publici.
Lacul Bisericii 7
„Amenajarea Lacului Bisericii şi a zonei adiacente este o lucrare la care am ţinut şi ţin foarte mult, tocmai pentru că acea zonă este foarte frumoasă şi foarte apreciată. Şi îmi pare rău că au apărut deja probleme. Vom încerca să le rezolvăm printr-o supraveghere mai strictă a zonei. Am montat două camere video în parc, acolo unde vin mulţi copii, iar imaginile sunt urmărite de la sediul Poliţiei Locale. Cu ajutorul acestor camere îi putem identifica pe cei care creează probleme, care distrug mobilierul urban, fac scandal sau nu păstrează curăţenia. Am luat decizia să montăm camere de supraveghere şi în jurul lacului, iar Poliţia Locală va patrula mai des prin zonă. Vom aplica amenzi celor certaţi cu legea. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru rezolvarea tuturor acestor probleme, dar şi cetăţenii trebuie să păstreze ceea ce s-a realizat acolo pentru că este o parte din Câmpina tuturor”, ne-a declarat primarul Horia Tiseanu.
Lacul Bisericii 6
Lacul Bisericii 3

25 Comments

 1. Alex says:

  poate ca prezenta constanta, sa zicem, a unei patrule a Politiei Locale, in zona mobilierului urban, ar fi benefica. educatia cu buna intelegere se pare ca nu prinde…
  PS: Soseaua spre Sotrile cand se reabiliteaza? 🙂

 2. Sergiu says:

  corect, pescarii astia sunt niste ramasite comuniste si ei traiesc cu impresia ca s-a modernizat lacul din banii nostri strict pentru ei. Dragii mei pescari, daca voi merge vreodata cu baiatul meu la plimbare acolo si va voi prinde ca faceti comentarii nelalocul lor, va voi face cunostinta cu apa din lac:)
  PS: extrem de frumos lacul!

 3. toma says:

  Cine ii crede pe iubitorii de animale de companie cat si pe vanatori si pescari-aceasi marie cu aceeasi palarie

 4. Doar eu says:

  tin sa felicit primaria si consiliul local pentru acest loc superb…faceti ceva sa nu se distruga curand!

 5. alt Sergiu says:

  de acord cu Sergiu …. si stau pe mal ca sa-i astept din nou !!!

 6. Tamara Oprea says:

  Ceea ce ati scris cu pescarii cam asa este dar cel mai mult m/a deranjat ca unii din ei sunt bauti sau beau pe marginea lacului destul de devreme pentru asa ‘activitate’ adica pe la 11/12 la pranz. Sa te plimbi pe la la si sa/i vezi pe aia cu sticlele de bere ori votca e trist si oribil. Isi mai lasa si bicicletele parcate aiurea pe alee dar nu poti sa le zici nimic ca te trimit sa te plimbi pe bulevard, ceea ce eu am si facut.

 7. misu says:

  Pentru pescarii mincinoși și needucati propun o taxă in plus pentru pescuit ,să vezi că nu mai vin .

 8. Dorian Nedelcu says:

  amenzi, domnilor, trebuie arsi la buzunar, unde ii doare pe toti cei care nu stiu sa respecte si sa pastreze; si politie mai multa pe domeniul public, sa ne simtim in siguranta!

 9. alberto says:

  arata foarte frumos,ar trebuii toata zona sa fie monitorizata video,in legatura cu pescarii trebuie sa fie constienti ca lacul este a tuturor Campinenilor ci nu numai al lor,toata mizeria care a fost si se face este vina acestor pescari,iei au facut si fac toata mizeria de pe acel lac…

 10. Sergiu says:

  Asa e, ieri m-am plimbat pe lac si erau 2 cu sticla de vodka pe dreapta si petul de bere pe stanga. Are dreptate Dorian, amenda pentru nesimtiti!

 11. Dedeman Fan says:

  stiu ca s-au montat deja 4 camere…anyway..felicitari lui Tiseanu ca s-a implicat in amenajarea lacului…este superb!

 12. rrs says:

  Melteni hidosi! Uneori inteleg brutalitatea politiei. Cu unii nu ai ce sa discuti

 13. Bobi says:

  Munca in folosul comunitatii, asta trebui pusi sa faca. Amendati si daca nu platesc, la munca.

 14. Dedeman Fan says:

  Corect! Cu unii nu ai ce discuta pentru ca au minte cat o gaina tanara..

 15. I Love Campina says:

  E super! Ceva hidrobiciclete se anunta? Sau macar o barcuta, doua? Ar fi super!

 16. Horia Tiseanu says:

  S-au montat 2 camere de supraveghere in parculet si se vor monta inca 8 pe aleea din jurul lacului.
  Consiliul Local a adoptat joi 26.04.2012 o hotarare prin care se asociaza cu o firma care va aduce pe lac hidrobiciclete, barci si barcute telecomandate.
  Multumesc pentru aprecierile pozitive.

 17. I Love Campina says:

  Merita! Amendati-i pe nenorocitii care distrug!

 18. marius says:

  Camerele sunt degeaba.Bicicle in fiecare zi pe gazon.Elevi care fac cursuri de sticle si tigari suiti cu piciorele pe banci.Apropo politia comunitara nu vin decit ziua intre 09.-16 seara sunt la somn.

 19. marius says:

  Era sa uit ,nevoile fiziologice pe alea de intrare .,, Felicitari dl. Tiseanu si dn.Lizica.

 20. titi says:

  propun ,ca.. in zilele de, simbata si duminica sa fie interzisa activitatea de pescuit, o alta propunere ar fi .. asigurarea protectiei persoanelor ce beneficiaza de plimbare pe lac,in caz de ,,,OM LA APA,,, sa fie asigurata, cu personal,de ajutor, dotat cu mijloace de interventie,undeva la jumatatea lacului ,oferind ajutor si intervente rapida , gardul imprejmuitor ,asigura protectia celor din exterior nu si celor de pe lac,din contra ,stinjeneste si impiedica, interventia de salvare, POATE SE GINDESTE CINEVA SI LA REZOLVARE .

 21. lis says:

  ba voi nu aveti alta treaba decit sa va legati de pescari? Legativa de cei care distrug bancile si maninca seninte si arunca cojile pe jos.CE ZMEI SE CRED UNII IN FATA TASTATURI!!

 22. titi says:

  toate bune si frumoase,la proiectarea amenajarii lacului ,a fost omis un lucru esential si anume ,IMPROSPATAREA APEI LACULUI ,din ne cunoasterea, unui lucru elementar ,acela ca nu-L poti amenaja ,transformindul in ,BALTA INCHISA ,vegetatia si vietuitoarele mor,datorita unei INCOMPETENTE in proiectare ,iar executantul,fiind probabil ,numai constructor,nu a sezizat ,greseala,una, ELEMENTARA ,,,,, redeschideti ,traseul ,apei de la SIPOT ,catre lac,pina nu este prea tirziu.

 23. Believe says:

  Lacul are circulatie interna a apei, fiind 3 izvoare subterane care il improspateaza si cel de la Sipot, care se varsa tot in lac, avand o gaura/canalizare prin care curge mizeria care se aduna la suprafata..deci e ok.

 24. Teodor Tiseanu says:

  Lacul este alimentat de niste izvoare subterane, avand o „gura” de recirculare care da in canalizarea menajera, din ce stiu eu. Daca apa nu ar fi fost improspatata, cum sustineti, atunci toate vietatitile din lac ar fi murit si ar fi existat in permanenta un miros insuportabil de putrefactie. Problema este insa civilizarea celor care se plimba pe malurile lacului si arunca coji de seminte, sticle, etc fix langa cosurile de gunoi.

 25. Teodor Tiseanu says:

  Corectez: *vietatile

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *