O asociaţie din Franţa este interesată de o colaborare cu Şcoala Sanatorială Voila

Categorie: Administratie publica 18 aprilie 2012

Intalnire primarie1 O asociaţie din Franţa este interesată de o colaborare cu Şcoala Sanatorială VoilaLa Primăria Câmpina a avut loc, ieri, o întâlnire între reprezentanţii administraţiei locale şi Elena Bijiaoui Dulă, reprezentanta unei asociaţii umanitare din Strasbourg. Vorbim despre o asociaţie regională, cu 1.000 de angajaţi, care se ocupă de peste 40 de instituţii de învăţământ din regiunea franceză Strasbourg. Iar această asociaţie doreşte să creeze o punte de legătură, o colaborare între Şcoala Sanatorială Voila şi o şcoală similară din Franţa. Iată în ce va consta această colaborare, într-o primă fază. 12 copii francezi, cu probleme sociale, însoţiţi de şapte educatori, vor veni la Câmpina în perioada 6-18 iulie. Ei vor locui la hotelul de la Casa Tineretului şi îşi vor petrece timpul ca într-o tabără. Vor desfăşura mai multe activităţi, printre care îngrijirea unei grădini de zarzavat, pictarea unui perete, amenajarea unui teren de sport, toate acestea la Şcoala Sanatorială Voila, împreună cu copiii de aici. Vor fi organizate şi excursii în jurul Câmpinei.
Intalnire primarie2 O asociaţie din Franţa este interesată de o colaborare cu Şcoala Sanatorială VoilaDupă cum a declarat Elena Bijiaoui Dulă (foto), directorul asociaţei pe care o reprezintă a venit în România în urmă cu trei ani, a fost impresionat de ceea ce a văzut aici şi şi-a dat acceptul pentru realizarea unei astfel de colaborări umanitare. O colaborare care nu va afecta în nici un fel bugetul local, pentru că asociaţia franceză plăteşte absolut tot (transport, cazare, masă, ba chiar şi materialele pe care le vor folosi copiii în activităţile organizate). Administraţia câmpineană salută iniţiativa asociaţiei franceze, iar primarul Horia Tiseanu a precizat că va sprijini această colaborare şi că speră ca ea să se dezvolte pe parcursul mai multor ani şi pe mai multe segmente ale domeniului social.
Precizăm că Elena Bijiaoui Dulă este o româncă stabilită de mai mulţi ani în Franţa şi este verişoara consilierului local câmpinean Marian Dulă.

2 comentarii to “O asociaţie din Franţa este interesată de o colaborare cu Şcoala Sanatorială Voila”


 1. Doar eu spune:

  chiar ma intrebam cand am citit numele daca este o simpla coincidenta de nume ca la sfarsit sa imi dau seama de altceva. revenind la subiect…felicitari…la cat mai multe initiative procetateni

  RăspundeRăspunde
 2. Andrei Popa spune:

  Capitalul strain si fondurile europene fac minuni pentru economia romaneasca..

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF