Politica

PDL se gândeşte să schimbe candidatul la Primăria Băneşti. Numele vehiculat – Amelin Mihalache

Curtea de Apel Ploieşti a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare emis pe numele primarului comunei Băneşti, Petre Ion Costache. Decizia a fost luată la începutul acestei săptămâni, iar Costache rămâne în arest preventiv până pe 9 mai. Campania electorală pentru alegerile locale începe pe 11 mai şi, vă reamintim că, oficial, Petre Ion Costache este candidatul PDL la Primăria Băneşti. Conform calendarului aprobat de Guvern, candidaturile pentru primari, consilii locale, preşedinţi CJ şi consilii judeţene vor trebui depuse până la 1 mai. Deşi, până în prezent, Organizaţia Judeţeană Prahova a PDL nu a comentat această situaţie delicată pentru partid şi nici nu a anunţat alt candidat pentru Primăria Băneşti, neoficial se vorbeşte despre o schimbare. Mai exact, desemnarea actualului viceprimar, Amelin Mihalache, drept candidat la funcţia de primar.
Legea nu-i interzice primarului Costache să candideze pentru încă un mandat, atâta vreme cât nu există o sentinţă definitivă în cazul său. Mai mult, el poate candida chiar şi din… arest preventiv şi n-ar fi primul caz de acest gen din ţară. Să ne reamintim de deputatul liberal de Cluj, Virgil Pop, care a candidat şi a fost ales în Parlament, în 2008, deşi se afla în arest preventiv. Probabil că PDL nu vrea să rişte şi tocmai de aceea ar merge pe mâna lui Amelin Mihalache. Dacă va fi sau nu aşa, vom afla în scurt timp.

Vă reamintim că primarul comunei Băneşti, Petre Ion Costache, a fost arestat preventiv la sfârşitul lunii martie sub acuzaţiile de furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă, abuz în serviciu contra intereselor publice şi conflict de interese.
Costache este susţinut în continuare de mai mulţi cetăţeni ai comunei, inclusiv de vicerpimarul Amelin Mihalache. Pe site-ul Primăriei Băneşti, Mihalache a postat o scrisoare deschisă prin care îşi exprimă punctul de vedere cu privire la situaţia creată de arestarea primarului. Vă redăm câteva fragmente din această scrisoare:
„Dacă omul Petre Ion Costache nu a fost iubit, simpatizat sau măcar plăcut de o parte a concetăţenilor săi, nu trebuie amestecat cu Primarul Petre Ion Costache care, în cei aproape 8 ani de îndeplinire a mandatului, a realizat în comună mai multe decât toţi ceilalţi primari aleşi dupã Revoluţie, la un loc. Acest lucru nu poate fi contestat de nimeni, indiferent de sentimente. Căci un primar valoros nu este neapărat acela care se ia de după gât cu toată lumea pe drum şi împarte zâmbete şi vorbe mieroase în stânga şi-n dreapta, ci acela care lasă faptele în urma lui să facă bine comunităţii pentru care lucrează. Un astfel de edil este Primarul Petre Ion Costache. Stoparea bruscă și inumană a traseului acestui om, având accentuate aspecte parcă luate din Kafka, nu face bine nici proiectelor în derulare sau ce urmau să înceapă, dar nici percepţiei asupra caracteristicilor morale ale celor ce au generat toată aceastã tevatură. Avem încredere în justiţie, dar mai ales în adevăr. Dar, până la finalizarea cercetărilor şi anunţarea verdictului, toată lumea trebuie să fie conştientă că viaţa merge înainte, cu bine şi cu rău, fiecare ştiind ce are de făcut şi acţionând în consecinţă”.

12 Comments

 1. DAN says:

  Ameline!lasa-l pe hotul asta ca incepi sa te confunzi cu el.Nu e rau ca te bagi la primarie in locul lui,esti un tip ok,dar asta te rog sa ma crezi (sti si tu f bine,dar iti joci rolul)este un mare mafiot,penal si escroc.Judecatorii stiu ei ce au de facut-DREPTATE.PENALUL SA STEA ACOLO UNDE II E LOCUL.
  BRAVO JUSTITIA DIN PRAHOVA.

 2. p. anghel says:

  Aveti incredere in justitie domnule mihalache? dar mai ales in adevar?Se pare ca adevarul e mai aproape de increderea dvs..Costache Petre a fost stopat!?…Cine l-a stopat?Este evident ca nu stiti sa va protejati gandurile.Ati tainuit ceva din faradelegile constatate de justitia in care dvs. aveti incredere?Pe cine vreti sa flatati cu „increderea ” dumneavoastra?

 3. ileana says:

  Mai mult ca sigur ca va candida din arest si se vor gasi destui care sa-l „ajute” (ca si pana acum) sa obtina scorul de… 70%.
  SUPRAVEGHEATI URNELE!!!!
  Amelin, alta Marie cu alta palarie, ca doar a fost discipolul primarului.

 4. Gogu says:

  PDL n-ar trebui sa aiba candidat in Banesti… cine mai poate avea incredere in ei!!!!

 5. viorel says:

  Atat Costache cat si Mihalache sunt sclavii lui Anghel si ai Robertei Anastase. Niciunul n-ar mai avea ce cauta la alegeri, au furat destul!

 6. florin says:

  incredibil dar adevarat…costache chiar nu are limite…a furat tot ce i-a stat in cale si acum vrea sa conduca primaria din arest…ROMANICAAAA

 7. didi says:

  incredibil! incredibil! In ce lume traim?Sa te mai gandesti sa candidezi din puscarie…Aceasta e sfidare pe fata a poporului, a comunitatii, a justitiei, . Tupeu, nerusinare,.Pentru faptele sale costache petre ar trebui inchis pe viata alaturi de amelin mihalache si florin anghel..Daca nu ar fi fost abolita pedeapsa capitale, costache ar fi candidat din iad.

 8. escu says:

  nu mai vrem cu satanele!!1

 9. virgil says:

  banesteni! Schimbati totul in primaria voastra!Functionarii, in totalitate sunt complicii lui costache petre.Fiecarer din ei tainueste ceva..Fie in afacerea cu pamanturi, fie in afacerea compania publica, fie in afacerea rampa de gunoi, terenuri ciuperceasca afaceri cu lopatrielo,, , M.I.S.A., ETC., ETC.

 10. sorin says:

  PDL-istii nu mai au ca cauta in Banesti.Amelin este un smecher mai mic,daca ati fi destepti ati alege pe altul ca nu se stie daca Costache il baga si pe asta la apa prin declaratiile pe care trebuie sa le faca.Acum e mai atent dar cand va vedea ca se v-a ingrosa gluma sunt sigur ca v-a spune tot din casa.Costache se mai crede inca protejat de Anghel,nu stie ca si ala sta pe craca rupta.Asa ca PDListilor daca vreti sa candidati luati-va unul mai din adancuri,pe care nu l-ati expus prostiilor.

 11. admin says:

  Pe acest site poate comenta oricine, cu conditia ca respectivele comentarii sa fie de bun simt. Noi intelegem ca subiectul legat de primarul din Banesti naste foarte multe polemici si este normal, pe de o parte. Totusi, nu putem accepta limbajul incalificabil folosit de unii dintre cei care posteaza comentarii si tocmai de aceea nu publicam acele comentarii.

 12. Sergiu says:

  Eu l-as sustine pe domnul Budileanu la Banesti daca ar candida..

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *