Eveniment

Pelicula „După dealuri”, regizată de Cristian Mungiu şi filmată la Câmpina, a fost inclusă în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes

Filmari Mungiu 1O bucăţică din Câmpina de astăzi va putea fi văzută şi de juriul şi spectatorii Festivalului de la Cannes, odată cu ultimul film al lui Cristian Mungiu. Pelicula „După dealuri” („Beyond the Hills”), filmată în cea mai mare parte la Câmpina, pe Dealul Muscel, dar şi în centrul localităţii, a fost inclusă în selecţia oficială a Festivalului de la Cannes, care se va desfăşura în perioada 16-27 mai 2012.
„După dealuri” este povestea a două fete, Alina şi Voichiţa, care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte să o ia şi pe Voichiţa. Pentru asta, îl  înfruntă pe preotul mănăstirii, face o criză, este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol. Cristian Mungiu este şi scenaristul noii sale producţii, iar la baza scenariului a stat drama măicuţei de la Tanacu.
Filmari Mungiu 2
Filmari Mungiu 3

Cristian Mungiu este unul dintre cei mai talentaţi regizori ai generaţiei post-decembriste. S-a născut la Iaşi, pe 27 aprilie 1968. A absolvit Facultatea de limbi străine de la Iaşi, apoi, în 1998, Academia de Teatru şi Film din Bucureşti. În 2002, s-a făcut remarcat la Cannes cu lungmetrajul „Occident”, pentru ca, în 2007, să câştige, în calitate de regizor, premiul Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes, pentru pelicula: „4 luni 3 săptămâni şi 2 zile”, dar şi marele premiu al Federaţiei Internaţionale a Presei Cinematografice. Ulterior, filmul său a fost nominalizat şi la „Globurile de aur”.

1 Comment

  1. Sergiu says:

    Bravo Campina!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *