Eveniment

Ziua Internaţională a Cărţii a fost sărbătorită, la Câmpina, cu premierea „Cărţii Anului 2011”

Carte 1Consiliul Local Câmpina a decis ca din acest an să nu mai finanţeze toate editările de carte, ci să acorde un premiu important – „Cartea Anului”, pentru cel mai bun autor din… anul anterior. Iar cea mai potrivită ocazie pentru acordarea unui astfel de premiu nu putea fi decât Ziua Internaţională a Cărţii, sărbătorită ieri şi la Câmpina, eveniment la care au participat oameni de cultură, reprezentanţi ai administraţiei locale, elevi şi profesori de la şcolile câmpinene.

Juriul care a stabilit „Cartea Anului 2011” a fost format Liliana Ene – directorul Bibliotecii Municipale „Dr. CI Istrati”, Viorel Cernica – eseist, conferenţiar universitar, Christian Crăciun – profesor şi scriitor. Şi pentru că o astfel de decizie nu este uşor de luat, până la urmă, juriul a convenit ca premiul să fie împărţit între Florin Dochia – pentru „Elegii de pe strada mea” (Editura Premier, Ploieşti) şi Diana Trandafir – pentru „Translucide” (Editura Vinea, Bucureşti).
Pe lângă satisfacţia sufletească şi cea profesională generate de obţinerea unei astfel de recunoaşteri, premiul efectiv a însemnat 1.250 lei (impozabili) pentru fiecare autor. O sumă mai degrabă simbolică, asta ca să nu spunem… derizorie.
Ar mai trebui precizat faptul că juriul a decis acordarea şi a unui premiu special (în valoare de 900 lei) pentru carte destinată copiilor, lui Ştefan Alexandru Saşa – „Cartea Maiei” (Editura Premier, Ploieşti).
Moderatorul evenimentului de ieri a fost preşedintele Comisiei de Cultură a Consiliului Local, Marian Dulă, iar premiile au fost înmânate de primarul Horia Tiseanu.
Vă recomandăm toate trei volumele, iar în ceea ce ne priveşte considerăm că „Elegiile” lui Florin Dochia reprezintă o bucurie pentru sufletul oricăruia dintre noi şi dacă le citiţi vă veţi convinge că aşa este.
Carte 2
Carte 3

3 Comments

  1. Sergiu says:

    Sasa rulez! restul sunt niste mici bisnitari care se dau mari carturari:)

  2. codrut constantinescu says:

    Mai ales fiica lui Costicla Trandafir, o tanara mare viitoare speranta a poeziei locale! Mafia culturala campineana este oricum dominanta.

  3. Dedeman Fan says:

    Dar domnul Trandafir…chiar a fost un domn.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *