Administratie publica

Consiliul Local a stabilit criteriile pentru acordarea locuinţelor în noul bloc ANL din Turnătorie

CLBlocul construit de Agenţia Naţională a Locuinţei pe Strada Ecaterina Teodoroiu din Cartierul Turnătorie se apropie de finalizare. Pentru ca apartamentele de aici să poată fi repartizate tinerilor din Câmpina, Consiliul Local a stabilit o serie de criterii pe baza cărora solicitanţii vor obţine un punctaj. Primii clasaţi vor fi… primii repartizaţi. Precizăm că blocul are două scări şi 40 de apartamente, iar aceste apartamente vor fi închiriate tinerilor sub 35 de ani, care nu au posibilitatea să-şi cumpere o casă sau care au fost evacuaţi din casele retrocedate foştilor proprietari.

De altfel, vârsta şi nedeţinerea altei locuinţe sunt principalele condiţii care vor sta la baza repartizării apartamentelor. Vor acumula mai multe puncte persoanele căsătorite şi care au copii.
În prezent, la Primăria Câmpina există aproximativ 200 de cereri pentru repartizarea unei locuinţe din fondul locativ. Sunt cereri depuse de mai multă vreme şi nu neapărat pentru blocul ANL din Cartierul Turnătorie. De altfel, doar o parte a celor care solicită locuinţă se încadrează în criteriile stabilite pentru obţinerea unui apartament în noul bloc. Potrivit primarului Horia Tiseanu, vor fi analizate toate dosarele, se va lua legătura cu toţi cei care au depus cereri pentru o locuinţă şi care au sub 35 de ani, apoi vor fi analizate şi eventualele dosare care ar putea fi depuse în această perioadă.
Blocul a fost construit pe un teren de aproape 1.600 mp, pus la dispoziţia ANL de administraţia locală. Valoarea totală a investiţiei este de 4,6 milioane lei, bani alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale, prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

12 Comments

 1. elvisarghir says:

  Si in caminul Energetic este loc pentru 30 locuinte sociale si va trebuii ca in mandatul viitor sa obligam ministerul invatamantului sa ne cedeze partea de camin care acum sta in peragina , pentru a mai putea rezolva cateva situatii de persoane care asteapta de atata amar de vreme .

 2. danz_1973 says:

  Vai domnu’ Arghir, cita grija aveti dvs. de persoanele care asteapta de „atita amar de vreme”; m-ati induiosat! Totusi, inainte a mai incerca sa publicati ceva, am un mic sfat pt dvs: citeva ore de meditatii la lb. romana; nu costa mult si sigur nu sinteti impotriva activitatilor liberale. Daca „peragina” si spatiu intre cuvint si virgula sint, cred, din graba, din tastare, totusi legat „trebuii” ar fi bine, zic eu, sa urmati sfatul.
  ps1: Cunosc prevederile privind ortografia lb. romane („i” din „a”, sunt, nicio etc) dar sint eu mai capos si nu le aplic si nu le voi aplica, dar, totusi… Sau „totus” sau „totusii”? Intrebam publicul?
  ps2: Am mai avut niste schimburi de mesaje legate de un microbuz; am zis, atunci, ca ne intilnim daca vreti, nu doar pt a discuta pe marginea acelui subiect. Hmm…
  ps3: Fac pariu cu oricine din CL ca s-ar fi gasit si alte persoane/firme care sa administreze acel bazin acoperit (si poate mai bine), dar nu toti avem norocul unora! Asta ca sa vedeti ca nu am ceva cu dvs., ci ca sint scirbit de toata adunatura politico-economica din Cimpina si nu numai.

 3. Votez Tiseanu. Tu? says:

  :)) Touche!:))

 4. Baiat de cartier says:

  Sigur esti un Pdl ist convins mister Danz. Sunt de aceiasi parere cu domnul Arghir, se pot face mult mai multe pentru tinerii campineni.Ce a propus Arghir este super ok se poate realiza si consider ca e mare lucru cand cineva se gandeste si la noi tinerii orasului. Bravo Elvis Arghir, rusine carcotasilor. Noi am inteles exact ce a vrut sa spuna Elvis mesajul este foarte clar. Mereu apar cei de genul lui Danz, pruteni sau carcotasi care corecteaza in litere si nu pot sa inteleaga un mesaj. Adevarat insa cu fosilele din consiliul local, astia da sa se lase.

 5. danz_1973 says:

  Pentru „baiat de cartier”: nu, nu sint pdl-ist. Si eu vreau sa se faca mai multe pentru Cimpina si pentru cimpineni. Asa, spre informarea ta – si crede-ma – ideile mele politice sint liberale; din pacate multi dintre „liberali” nu au nimic in comun cu liberalismul si, in consecinta, m-au dezamagit.
  Ps1: chiar daca nu imi dau numele intreg, folosesc, totusi, un pseudonim din care multi isi pot da seama cine sint; dar altii?!?
  Ps.2: inteleg bine orice mesaj, scris el chiar si in „limba moldoveneasca”; si eu mai gresesc si altii mai gresesc, dar pentru Elvis Arghir (in cazul de fata) sau pentru altii ca el aceste greseli nu sint admise.
  Ps3: Dan este prenumele, Z este initiala numelui, iar 1973 este anul nasterii si, repet, nu sint pdl-ist. Sint liberal si mai apropiat de monarhie decit de republica.
  Ps4: L-am vazut si pe William Brinza dind flori unor prostituate si ca incearca sa le aduca pe aceste fete pe calea bisericii. Si acum intreb eu: care biserica? Aia unde e si el sau fetele alea au, totusi, dreptul de a alege?

 6. newman says:

  Ciolanu` saracul… Mai aruncam o nada, poate mai pescuim niste fraieri… La vremuri noi, tot noi!

 7. Tiseanu pentru Campina says:

  Tot noi? Pai astia de la USL? Iliescu, Voiculescu, Dragnea si Ponta? Sunt noi? Astia sunt pusi pe jupuit tara de resurse. Vai de capul nostru cu USL-ul lor!

 8. Doar eu says:

  dl tiseanu vrem un bloc de garsoniere de minim 35 mp/bucata….mai central si mai accesibil

 9. elvisarghir says:

  Multumesc lui danz pentru corecturi. Recunosc ca am lipsit la cateva ore de gramatica, care pe vremea lui Ceausescu se faceau sambata . Am principii de care nu voi renunta niciodata . Greselile sunt umane , iar cu putina atentie le veti gasi la orice autor. DE OBICEI SCRIU SI NU MAI CITESC CA SA FAC EVENTUALE CORECTURI. Cateva greseli sunt si din tastatura.
  Ma bucur ca ideile si actiunile mele sunt apreciate si intelese .

 10. Votez Tiseanu. Tu? says:

  Bravo domnule Arghir. Ati abordat corect problema. Dar o singura chestia, baza nautica pe care ati propus-o…nu prea merge:)

 11. danz_1973 says:

  Pentru Elvis Arghir: OK. Poate ca am fost mai, nu stiu… poate prea am despicat firul in 4, 16… Ne mai „auzim”!

 12. adrian marinescu says:

  Stau si ma intreb si in acelasi timp intreb mai departe pe cei in masura ca factori decizionali ce demersuri trebuie sa mai faca o familie cu 2 copii care de 12 ani ,an de an a reinnoiit dosarul pt pt repartizarea unei locuinte sociale,la vremea initierii cererilor,respectiv acum 12 ani eram cu varsta sub 35 deani.Locuinte s-au tot dat pe noi ne-a sarit schema tot timpul.In 2009 prin aprobarea Consiliului Local am fost bagati pe lista ,acum inteleg ca dupa noile prevederi cei sub 35 ani si cei evacuati au prioritate,deci iara nu primim nimc si iara ne chinuim prin chirii.Nu ramane altceva de facut ca in cel mai scurt timp sa parasim aceasta tara cara nu ofera nimic propriilor cetateni.Poate o alta natie sa ne adopte intr-un alt mod cecat tara in care ne-am nascut.Cu stima

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *