Electoral

Doar trei câmpineni eligibili pentru CJ

O primă surpriză o oferă PDL, care a schimbat strategia pentru alegerile din acest an şi i-a postat pe mulţi dintre primarii partidului pe primele poziţii pe lista pentru Consiliul Judeţean. Astfel, primarul Horia Tiseanu este al treilea pe lista candidaţilor la mandatele de consilieri judeţeni, după Adrian Dobre (candidatul la şefia CJ) şi primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici. Tiseanu este urmat de primarul Comarnicului – Dorian Botoacă, cel din Buşteni – Emanoil Savin şi primarii din Plopeni şi Băicoi, Dragoş Niţă, respectiv Ciprian Stătescu. Pe lista PDL se mai află un singur câmpinean, Ovidiu Cord, pe poziţia 23. Probabil că PDL speră ca primarii să tragă în sus lista judeţeană, iar cei care vor câştiga încă un mandat de primar să lase liber locul de la Consiliul Judeţean pentru următorii de pe listă.
Pe lista USL regăsim un singur câmpinean… eligibil – Virgil Guran, preşedintele PNL, pe poziţia a şaptea. Aşadar, un liberal. Printre candidaţi sunt şi doi pesedişti câmpineni, dar undeva spre finalul listei. Dacă Virgil Guran nu va câştiga alegerile pentru funcţia de primar, cel mai probabil va deveni consilier judeţean.
Pe o poziţie eligibilă, a doua pe lista pentru Consiliul Judeţean, se află şi Jenica Tabacu, vicepreşedinte al PP-DD. Este devansată doar de Auraş Dragomir, candidatul partidului la funcţia de preşedinte al CJ. Pe aceeaşi listă, pe locul 17 îl regăsim şi pe candidatul PP-DD la Primăria Câmpina, Adrian Piţigoi.
Lista Partidului Verde este plină de câmpineni, acesta fiind, de altfel, şi singurul partid care propune drept candidat la preşedinţie Consiliului Judeţean un câmpinean, pe Florin Marcu. Iată câmpinenii de pe primele trei poziţii: Nicolae Stoica, Traian Drăguşin şi… Florin Marcu. Este puţin probabil, însă, ca „verzii” să obţină suficiente voturi la nivel judeţean pentru a intra în CJ.
Alţi câmpineni pe listele judeţene: Ciprian Murariu – poziţia a noua pe lista UNPR.

2 Comments

  1. misu says:

    Propun ca primarii orașelor din prahova să facă parte din consiliul județean fără alegeri. Cea mai bună dovadă că sunt gospodari și că au fost aleși.

  2. Votez Tiseanu. Tu? says:

    Propun ca Dan Diaconescu, Jenica Tabacu si Adrian Pitigoi, fiind in PPDD, sa imi dea acum repede 5000 de euro, ca am nevoie urgenta, restul cand se va putea. Si mai propun ca guvernul Ponta sa cumpere cate 20 de barci gonflabile ca sa nu ne inecam in cat lapte si miera va curge acum pe strazi ca a ajuns USL la putere cu Voiculescu, Nastase, Iliescu si Antonescu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *