Eveniment

Filmul lui Cristian Mungiu, „După dealuri” a câştigat două premii la Cannes

MungiuÎn această seară, la Festivalul de film de la Cannes, cineastul român Cristian Mungiu a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu pentru pelicula „După dealuri” (turnată în cea mai mare parte la Câmpina). Potrivit Agenţiei France Press, premiul pentru interpretare feminină a revenit celor două actriţe debutante, Cosmina Stratan şi Cristina Flutur, protagonistele filmului lui Mungiu. „După dealuri” este povestea a două fete, Alina şi Voichiţa, care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte să o ia şi pe Voichiţa. Pentru asta, îl  înfruntă pe preotul mănăstirii, face o criză, este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol. Cristian Mungiu este şi scenaristul noii sale producţii, iar la baza scenariului a stat drama măicuţei de la Tanacu.

4 Comments

 1. celini says:

  si Campina ce a avut de castigat?

 2. Tiseanu-Primar says:

  Felicitari domnului Tiseanu ca l-a ajutat pe Mungiu cu acest film si l-a sprijinit in tot ce se putea. Cum adica ce a castigat Campina? Uite ce ma gandesc eu ca a castigat:
  1. niste locuri de munca
  2. niste bani intrati la firmele din campina, respectiv la campineni
  3. niste bani la bugetul Campinei
  4. incepe lumea sa auda de noi
  5. biserica de lemn construita de Mungiu a ramas Campinei
  6. poate un punct turistic

 3. celini says:

  da,atunci e bine,iti multumesc pt raspuns:)

 4. Realismul doare says:

  Are dreptate Tiseanu-Primar. Observ cu un ochi critic insa ca celelalte partide nu au decenta de a recunoaste ca s-au facut lucruri bune in Campina. Pacat.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *