Social

Percheziţii în Câmpina şi Băneşti, la domiciliile unor falsificatori de carduri

Mascati 3Mai multe percheziţii domiciliare au loc, în această dimineaţă, la Câmpina şi Băneşti, într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracţional specializat în clonarea de carduri. Potrivit unui comunicat al DIICOT Ploieşti, percheziţiile sunt efectuate de procurori, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate. Grupul infracţional este format din 25 de persoane. În ultimii doi ani, acestea au clonat carduri şi au retras fraudulos, din mai multe conturi, aproximativ 100.000 de euro.

Potrivit procurorilor, liderul grupului infracţional, Alexandru Ionuţ Achile, cumpăra, prin intermediul internetului, date de identificare ale cardurilor bancare de la persoane de cetăţenie rusă şi ucraineană, respectiv date inscripţionate pe pe banda magnetică a cardurilor bancare. Ulterior, aceste date erau transmise altor membri ai grupării aflaţi în Marea Britanie, Spania, Italia, Franţa şi Cipru, care clonau cardurile bancare şi făceau retrageri frauduloase de numerar sau tranzacţii la aparatele de tip POS.
Suspecţii în acest caz sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea de echipamente în vederea falsificării de carduri, transmiterea neautorizată de date de identificare a mijloacelor de plată electronice şi retrageri frauduloase de numerar. Conform DIICOT Ploieşti, anchetatorii români au colaborat la această investigaţie cu ofiţeri FBI.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *