Social

Petre Ion Costache, primarul comunei Băneşti, a fost trimis în judecată

Petre Ion CostacheProcurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a primarului Petre Ion Costache pentru conflict de interese, trafic de influenţă şi furt calificat cu consecinţe deosebit de grave. Costache se află în arest preventiv încă de la sfârşitul lunii martie, judecătorii Curţii de Apel respingând cererea de înlocuire a măsurii de arest preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea sau ţara, cerere formulată de avocaţii lui Costache şi ai celorlalţi inculpaţi din acest dosar. Procurorii au stabilit că primarul a acordat unei firme administrate de ginerele său contracte pentru achiziţii bunuri şi servicii din bani publici. Este vorba despre două astfel de contracte, unul încheiat în anul 2007, celălalt în anul 2009.
De asemenea, anchetatorii îl acuză pe primarul din Băneşti că a primit 5.000 de lei pentru a interveni pe lângă un agent de poliţie din comună şi a-l determina pe acesta să nu îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-un doar privind furtul unei conducte de către mai multe persoane inculpate în dosarul în care primarul a fost trimis în judecată. De asemenea, procurorii susţin că primarul i-a ajutat pe ceilalţi inculpaţi să sustragă o conductă care aparţine OMV Petrom, cauzând astfel un prejudiciu în valoare de 604.000 lei.
Potrivit Mediafax, care citează surse apropiate anchetatorilor, în cursul audierilor, Petre Ion Costache şi-ar fi recunoscut faptele de care este acuzat.

15 Comments

 1. marin says:

  cel mai mare hot

 2. carmen says:

  daaaaaaaaaaaa…mare hot! Intr-adevar!

 3. misu says:

  Dar rezervorul de apă de pe dealul Ciobu cine la furat?????

 4. sergiu says:

  urmeaza tiseanu la puscarie !

 5. Corina says:

  Daca ar atat de mare hot l-ar lua din 2009 de atunci cand a facut crima nu acum cand sunt alegerile si inca ceva daca era hot il judeca pana acum.Concluzia e ca nu e hot

 6. celini says:

  corina,n-are nicio legatura ca sunt alegerile,acum s-au adunat probele necesare,dupa cum vezi in acel text de mai sus el si-a recunoscut faptele,tu probabil esti unul de-al lui:))

 7. marin says:

  corina esti o proasta fara margini.datorita oamenilor ca tine merge tara asa…cat rau a facut ordinarul asta nu o sa mai faca toti primarii in urmatorii 20 de ani

 8. alina says:

  Nici o grija! Votati-o pe nevasta-sa, ca stie sa-i continue afacerile. Doar a fost alaturi de el in tot ceea ce a facut. El este un sfetnic bun, ea executa.

 9. sergiu says:

  atat de insetati de ciolan sunt pdl-istii astia !! toti hotii ajung primari si fac averi din bani furati.Mi-as dori sa li se intample tot ce le ureaza Ombladon :)))

 10. sica says:

  de groapa de gunoi ce se aude? lumea vorbeste ca una cu NIssan se duce si ridica banii pentru deratizarea de acolo. campina pierde sume extrordinar de mari pe intretinerea rampei de gunoi. Verificati daca nu ma credeti.

 11. DAN says:

  Pai oamenii lui ziceu ca e nevinovat si ca e un dosar politic (in conditiile in care PDL-ul era la putere)… atunci cum de si-a recunoscut faptele? PDL-ul ca entitate politica ar trebui desfiintat pentru „ingineriile” lor politice…Auzi tu, primarul nu mai poate candida ca e la bulau pentru furaciuni si-atunci hai s-o bagam pe nevasta-sa, ca e cam acelasi lucru…

 12. sergiu says:

  nu e deloc acelasi lucru.E mai rau ! Pt ca asta dovedeste ca mai au ceva urme de sters si trebuie s-o faca in familie

 13. NICOLETA says:

  EU CRED CA ESTE FOARTE VINOVAT SI O SA PLATEASCA

 14. MARIN-A says:

  TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU TOT CE A FURAT ACEST NEMERNIC.
  ACUM SA O AJUTATI PE SOTIA HOTULUI ,SA O PUNETI PAZNIC LA STANA,SA APUCE SA STEARGA TOATE URMELE CA ASA SUNTEM NOI ROMANII,SOLIDARI CU HOTII.CONSIDER CA JUSTITIA A INTRAT PE FAGASUL CORECT.FELICITARI PENTRU ASTA!!! SA PLATEASCA TOTI HOTII.
  VEDETI SI LA FLORIN ANGHEL,TISEANU,DAVID ,IARCA,MAI MULTI PRIMARI DIN PRAHOVA,CU CARE ACEST COSTACHE ERE MANA IN MANA,SI PROSTEA BANESTENII.

 15. stoicca says:

  acum au aparut specialisti, in hotie, PSD-isti care au vandut PETROMUL SI URMEAZA HIDROELECTRICA off saraci

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *