Politica

Senatorul George Severin are o iniţiativă legislativă care ar putea fi primul pas spre suspendarea preşedintelui Băsescu

SeverinÎn ultima săptămână, senatorul PSD George Severin şi deputatul liberal Cornel Pieptea au avut două iniţiative legislative, care urmează să intre în plenul Parlamentului pentru discuţii. Cea mai importantă dintre acestea se referă la modificarea Legii privind organizarea şi validarea referendumului, în sensul în care se revine la validarea referendumului pentru demiterea preşedintelui ţării cu majoritatea celor prezenţi la vot şi nu a celor înscrişi pe listele electorale. „Consider că prin adoptarea acestei iniţiative se reechilibrează raportul între puterile statului… Am promis în mai multe rânduri că, imediat ce vom avea majoritate în Parlament, vom iniţia un astfel de proiect pentru a institui şi un principiu de simetrie. Dacă poţi deveni preşedintele ţării cu majoritatea voturilor celor prezenţi, nimeni nu a putut explica de ce pentru demiterea aceluiaşi om este nevoie de majoritatea alegătorilor înscrişi pe liste. Cred că este o chestiune şi de bun simţ şi am convingerea că această iniţiativă va trece de plenul Parlamentului”, a afirmat senatorul George Severin, într-o conferinţă de presă organizată vineri la cabinetul său parlamentar.

Cea de-a doua iniţiativă legislativă a celor doi parlamentari se referă la modificarea Legii de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale. Practic, este vorba doar de eliminarea supunerii hotărârilor Parlamentului controlului Curţii Constituţionale. „O hotărâre a Parlamentului este o chestiune politică, de oportunitate într-un anumit moment asupra unei anumite privinţe. Nu are nici o treabă Curtea Constituţională, pentru că Parlamentul este izvor de drept şi este pe deplin îndreptăţit să adopte hotărârile pe care le consideră oportune fără a fi nevoie de o validare a lor din partea Curţii Constituţionale”, a precizat senatorul Severin, care a dat şi un exemplu concret: „Este vorba despre atât de mediatizatul caz al reprezentării României la Bruxelles. Dacă Parlamentul va da o hotărâre prin care dă un mandat de reprezentare, aceasta este o chestiune de oportunitate. Nu are nici o treabă Curtea Constituţională să se pronunţe pe o astfel de speţă şi ar fi probabil greşeala care ar defăima definitiv ideea acestei instituţii”. În schimb, senatorul Severin a recunoscut că, cel mai probabil, această iniţiativă va putea fi aprobată doar la începutul toamnei.

3 Comments

  1. misu says:

    Îmi pare rău că te-am votat, să faci o lege cu cei care trădează alegătorii,să fie excluși din parlament.Mar surpriză o să aveți la alegeri.

  2. celini says:

    misu: sa inteleg ca tu ai votat partidul,ci nu omul?cum sa ramana in pdl cand acest pardit a dus tara de rapa si s-au gandit doar la interesele propri? mai bine taceai si filozof ramaneai

  3. bombilica says:

    Am votat in George Severin un om de dreapta si m-am ales cu unul de stanga. Cred ca a avut o revelatie si a trecut de la antreprenorul Severin, la socialistul Severin.
    Nu stiu de ce ma mir, cand in Romania sa creat cea mai ciudata uniune politica USL?? Un partid de dreapta (PNL) si un partid de stanga (PSD) Ce politica promoveaza fratilor astia, de dreapta sau de stanga ????

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *