Social

18 deţinuţi de la Penitenciarul Ploieşti au absolvit cursurile de… scris şi citit

PenitenciarLa Penitenciarul Ploieşti s-au încheiat, ieri, cursurile de şcolarizare pentru deţinuţii înscrişi în Programul „A doua şansă”. Este vorba despre 18 persoane private de libertate, care au „absolvit” în penitenciar clasele I-IV. Mai exact, au învăţat să scrie şi să citească. După cum reiese din comunicatul de presă remis de Penitenciarul Ploieşti, cei mai mulţi dintre deţinuţii care au urmat cursurile de şcolarizare au primit calificativul „bine”, iar ieri, la finalul acestor cursuri, au primit… diplome de absolvire.

Şcolarizarea persoanelor private de libertate, aflate în custodia Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, se realizează  în  baza Legii nr. 275/2006  privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, modificată şi completată prin Legea nr. 83/2010 privind executarea pedepselor privative de libertate şi a protocolului încheiat între Ministerului Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor  şi  Ministerului Educaţiei,  Cercetării,  Tineretului  şi  Sportulului.

1 Comment

  1. Doar eu says:

    Tin sa ii felicit…poate o data cu eliberarea lor isi vor schimba comportamentul…ar trebui sa continue la nivele si mai inalte cu studiul.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *