Administratie publica

Câteva lucruri de urmărit în activitatea noii administraţii câmpinene…

Primarul si viceprimarulLa nivelul administraţiei locale câmpinene, schimbarea s-a produs doar în ceea ce priveşte majoritatea politică din Consiliul Local, unde USL s-a aliat cu PP-DD împotriva PDL. Ştim cu toţii, primarul Horia Tiseanu a câştigat încă un mandat, are acelaşi viceprimar, în persoana lui Ion Dragomir, iar 70% din componenţa Consiliului Local este aceeaşi ca în mandatul trecut. Mai exact, în noul CL regăsim 13 consilieri din… vechiul CL şi avem doar 6 consilieri noi (doi de la PP-DD – Viorica Stănică şi Mihai Tifigiu) şi patru de la USL (Rodica Papuc, Daniel Ioniţă, Florin Frăţilă şi Călin Tiu). Dintre cei noi, doar Florin Frăţilă a mai făcut parte din administraţia publică, el fiind consilier local în mandatul 1996-2000.
Pentru prima dată în istoria Consiliului Local, Câmpina are şapte femei consilier.
În ceea ce priveşte comisiile de specialitate ale Consiliului Local, acestea par destul de echilibrate. USL şi-a impus preşedinţi la trei comisii, iar PDL a obţinut conducerea Comisiei de Buget-Finanţe.

CL 1

Ce credem noi că va fi interesant de urmărit…
– dacă noua putere din Consiliul Local va insista să modifice bugetul pentru 2012, adică să ia bani de la anumite domenii şi să-i dea la altele, să ia bani de la anumite lucrări şi să-i direcţioneze spre altele. Dacă va dori acest lucru, am putea avea cât de curând o rectificare bugetară de maxim interes.
– cum va decurge activitatea Comisiei de Sănătate şi Cultură, o comisie care împarte mulţi bani şi care are vizibilitate mare în comparaţie cu toate celelalte. Este comisia care organizează evenimentele locale (culturale, educative, sportive) şi ai cărei membri, dacă vor expunere, o pot avea din belşug.
– cum vor reuşi aleşii locali să-şi pună în practică promisiunile din campania electorală. În unele situaţii, s-ar putea să nu fie prea greu, având în vedere numărul destul de mare al promisiunilor comune. În alte cazuri, însă, am putea asista la destule contre, urmate de negocieri chiar şi cu scântei.
– cât de bine se vor înţelege liberalii cu colegii social-democraţi şi cât va rezista alianţa făcută la nivelul CL între USL şi PP-DD.
– cât vor rezista nervii juriştilor Primăriei şi Consiliului Local în relaţia cu consilierii locali, atât cu cei care vor adopta o poziţie de forţă, cât şi cu cei care nu cunosc legislaţia (şi nimic altceva) din domeniul administraţiei publice locale.
Badulescu si Jenica Tabacu– cine va fi city-managerul Câmpinei şi ce atribuţii va avea. Postul există în organigramă, are stabilite şi condiţiile de ocupare, dar sunt cele vechi, făcute special pentru Jenica Tabacu, în urmă cu câţiva ani. Dacă le citiţi, veţi vedea că doar numele lipseşte de acolo, în rest se potriveşte tot. Acum, totul va trebui adaptat viitorului candidat, cel mai probabil, un om de-al Jenicăi Tabacu, pentru că PP-DD a obţinut postul la negocierile pentru stabilirea majorităţii în Consiliul Local. Deocamdată, se vehiculează un singur nume pentru acest post de city-manager, cel al lui Remus Bădulescu (în foto, alături de Jenica Tabacu, la şedinţa de constituire a CL).
– cine va fi noul membru al Consiliului Director al FC Unirea Câmpina, având în vedere că Elvis Arghir nu mai este consilier local. Din acest Consiliu Director mai fac parte primarul Horia Tiseanu, consilierul Daniel Telegescu (care este şi managerul clubului), iar din partea FC Unirea – preşedintele Mărgărint Ciobotaru şi directorul sportiv Bogdan Mănescu. De altfel, subiectul FC Unirea este de urmărit pentru că, din ceea ce se vehiculează, s-ar putea produce mai multe schimbări. Sperăm, totuşi, ca, indiferent de ceea ce se va întâmpla, echipa să nu fie afectată, că tocmai a promovat în Liga a III-a şi are nevoie de susţinere din partea administraţiei locale.

1 Comment

  1. simona says:

    Dl Primar,
    Ce isi doresc campinenii sa realizati in noul mandat pentru care ati fost votat:
    – sa le multumiti public pentru voturile pe care le-ati obtinut (ar fi frumos)
    – fara mariri de taxe si impozite in noul mandat
    – micsorare valoare bilet Gara -Campina (2,5 lei e prea mult) pt aceasta distanta
    – atragerea de noi investitori seriosi care sa creeze locuri de munca, din acest punct de vedere orasul nostru este mort (cred ca ati observat)

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *