Administratie publica

Cord pleacă la Consiliul Judeţean, Bondoc intră în Consiliul Local Câmpina

Cord si BondocCâmpina va avea trei reprezentanţi în Consiliul Judeţean Prahova. Este vorba despre Jenica Tabacu (PP-DD), care a candidat doar la CJ şi a ieşit consilier judeţean fără probleme, fiind a doua pe lista partidului; Virgil Guran (USL), care a renunţat la mandatul de consilier local în favoarea celui de consilier judeţean şi, mai nou, Ovidiu Cord (PDL), care, de asemenea, a optat pentru Consiliul Judeţean şi nu pentru CL Câmpina.

În cazul lui Ovidiu Cord, situaţia era ceva mai complicată. El se afla pe poziţia a 23-a pe lista PDL pentru Consiliul Judeţean. Înaintea lui se aflau, însă, 11 primari care au câştigat un nou mandat, dar şi alţi candidaţi care au renunţat la Consiliul Judeţean din diverse motive, printre ei numărându-se şi fostul primar al municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici. Astfel, Ovidiu Cord a urcat pe locul al 11-lea, PDL obţinând 13 consilieri judeţeni. Cord a anunţat oficial că renunţă la mandatul de consilier local, în locul său urmând să intre următorul de pe lista PDL Campina – Viorel Bondoc, consilier local şi în mandatul trecut.

Un semn de întrebare îl ridică, totuşi, raportul ANI, cel făcut public în urmă cu aproape două săptămâni şi în care Ovidiu Cord era declarat incompatibil cu funcţia de consilier judeţean. Există raportul de constatare al ANI (referitor la incompatibilitatea din mandatul 2008-2012), precum şi anunţul potrivit căruia „ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente”. Conform Legii 176/20120, „fapta persoanei la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese sau al incompatibilităţii constituie temei pentru eliberarea din funcţie, precum şi interdicţia de a mai ocupa o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului”. Nu ştim, deocamdată, ce înseamnă „data rămânerii definitive a raportului”. Dar Ovidiu Cord n-ar fi optat pentru Consiliul Judeţean dacă n-ar fi avut informaţiile necesare şi siguranţa că problemele pot fi rezolvate.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *