Electoral

Dezbaterea electorală cu candidaţii la Primăria Câmpina (I)

Dezbatere 1Televiziunea Valea Prahovei a organizat aseară, în sala mare a Casei Tineretului, o dezbatere electorală cu candidaţii la Primăria Câmpina. A fost o dezbatere interesantă, cu promisiuni şi explicaţii, cu gafe şi emoţii, cu răspunsuri directe sau… pe lângă întrebare, cu înţepături subtile, fără atacuri şi fără glume proaste. Au fost prezenţi doar patru dintre cei şapte candidaţi la Primăria Câmpina: Adrian Piţigoi (PP-DD), Ciprian Murariu (UNPR), Liviu Corcodel (PNG-CD) şi Virgil Guran (USL). Înregistrarea acestei dezbateri electorale o puteţi urmări în această seară, de la ora 22.00, la VP TV.

Noi vă vom prezenta pe scurt cum au stat lucrurile. Mai întâi, cei patru candidaţi au răspuns la întrebările moderatorilor (Luiza Toboc şi Daniel Dimache) legate de obiectivele propuse. Apoi, au extras din bol câte un bileţel conţinând un domeniu administrativ şi au vorbit despre proiectele lor în domeniul respectiv. Apoi, candidaţii şi-au adresat reciproc întrebări, moment interesant şi pregătit cu atenţie de fiecare candidat în parte. Iar la final, candidaţii au răspuns la întrebări venite din public. Un public format din susţinători ai celor patru candidaţi la funcţia de primar.
Dezbatere 2

Fiecare cu obiectivele sale, în general… aceleaşi

După ce au spus, pe scurt, contra-cronometru, care sunt motivele pentru care candidează, cei patru candidaţi la Primăria Câmpina şi-au prezentat obiectivele.
Ciprian Murariu (UNPR): locuri de muncă – prioritatea tuturor; proiecte sociale pentru depăşirea crizei economice – coşul de solidaritate, magazine de tip economat, unde reducerile trebuie să fie reale şi de până la 60%; grupuri cetăţeneşti de iniţiativă, astfel încât „cetăţenii să spună Consiliului Local ce să facă şi nu invers”.
Adrian Piţigoi (PP-DD): locuri de muncă; protecţie socială – ambulanţa socială, locuinţe sociale, locuinţe pentru tineri; centru de ecarisaj, astfel încât să dispară câinii maidanezi de pe străzile Câmpinei, dar nu în mod barbar, ci pe bază de soluţii europene; infrastructură stradală.
Virgil Guran (USL): reconstrucţie economică – prioritate, pentru că „dacă merge economia, vom putea moderniza şcoli şi spitale, parcuri şi străzi”; susţinerea mediului privat şi crearea de locuri de muncă.
Liviu Corcodel (PNG-CD): izolarea termică a tuturor blocurilor cu patru etaje; înfiinţarea unui serviciu de gestionare a câinilor comunitari; introducerea canalizării şi apoi asfaltarea străzilor. „Cât despre locurile de muncă, nu ştiu cum poate să le facă primarul. Locurile de muncă se fac în privat!”
Dezbatere 3

Fiecare cu bileţelul său…

Ciprian Murariu (UNPR): apă şi canalizare – reţele în toată localitatea, cu protejarea mediului înconjurător, cu intervenţii rapide în zonele afectate de alunecări de teren; siguranţa cetăţeanului – alocarea de fonduri pentru pregătirea poliţiştilor locali, deoarece „în prezent se observă o lipsă de pregătire a agenţilor pentru intervenţii concrete”, camere funcţionale de luat vederi, amplasate în cât mai multe zone ale localităţii „pentru protejarea cetăţeanului şi mai puţin pentru supravegherea traficului”; atragerea de fonduri europene – o necesitate, dar proiectele realizate trebuie să fie dictate de interesul populaţiei, nu al unui partid.
Adrian Piţigoi (PP-DD): infrastructura stradală – modernizarea tuturor străzilor nu numai a celor centrale, intervenţii în cartiere, în special Voila şi Turnătorie; protecţie socială – economii la buget prin izolarea termică a blocurilor, prin montarea de panouri solare pe instituţiile publice, iar cu banii rezultaţi din aceste economii să se realizeze un centru de zi pentru bătrâni, să fie susţinute familiile cu nevoi sociale etc; cultură şi sport – Muzeul Grigorescu să fie preluat de administraţia locală, reabilitarea Capelei Hernia şi includerea ei într-un circuit turistic, încheierea unui partenerit public-privat pentru realizarea unui centru hipic deaorece „nu suntem o ţară de fotbalişti, avem nevoie şi de sporturi elitiste!”
Virgil Guran (USL): susţinerea mediului de afaceri – acordarea de facilităţi fiscale pentru firme, parteneriate publice-private, turism medical (înfiinţarea unui centru pentru recoltare de celule stem, în parteneriat cu o clinică din China); aparatul propriu al Primăriei – crearea unui climat confortabil pentru omul care se adresează Primăriei, rezolvarea problemelor cetăţeanului; consilierii primarului să fie oameni competenţi, să ştie ce au de făcut şi să facă; competenţă la funcţionarii publici – „când mulţi cetăţeni ajung la primar cu problemele lor, înseamnă că subordonaţii nu şi-au făcut treaba!”; învăţământ şi sănătate – stimularea competitivităţii, aducerea de profesori buni în Câmpina, nu pe sistemul pilelor, bază materială modernă la toate unităţile de învăţământ, Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal, modernizată şi dotată cu prioritate.
Liviu Corcodel (PNG): transport public, DN1 – fără răspuns…; urbanism – locuinţe sociale şi locuinţe pentru tineri.

3 Comments

 1. Realismul doare says:

  I-am vazut pe toti 4. Singurul care mi-a facut o impresie buna a fost Murariu. Guran invatase o poezie pe dinafara si era emotionat, Corcodel d-abia terminase de citit Greuceanu’ si Pitigoi a abordat discursul PP-ului. Mai pe scurt, plictiseala totala!

 2. horia plictiseanu says:

  Cine a participat la dezabaterea de la Casa Tineretului nu putea sa vada altceva decat faptul ca Virgil Guran este de departe singurul candidat care s-a impus si care a transmis un mesaj electoral concret si coerent. A demonstrat acest lucru atat la toate emisiunile televizate la care a participat, nu numai acum, cat si la intalnirile directe cu alegatorii.
  Horia Tiseanu a dat dovada de lasitate refuzand sa participe la aceasta confruntare, lucru cu care ne-a obisnuit. In plus, a demonstrat ca nu are nici o urma de respect pentru dreptul la o corecta informare a alegatorilor. Retineti, de cate ori Guran l-a invitat PUBLIC sa participe cu el la diverse intalniri televizate, Horia Tiseanu a refuzat, invocand scuze penibile. Un asemenea om nu merita sa fie primar.

 3. Guran Minte says:

  Scrisoarea primita de multi dintre noica fiind din partea Primariei este un FALS, comandat de Virgil Guran si mafiotii de la Ploiesti!

  Se incearca denigrarea primarului si viitorului primar Tiseanu prin minciuni ieftine, ordonate de Virgil Guran si interlopii de la Ploiesti!

  Insa Politia isi face treaba, arestand gruparea mafiota de la Ploiesti si in momentul de fata ancheteaza gruparea mafiota din Campina!

  Va tin la curent cu ce se mai intampla,

  Verificati si pe internet, ObservatorulPH.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *