Administratie publica

La Poiana Câmpina, PDL are acum şi viceprimar. Cu voturile USL…

O alianţă post-electorală la care puţini se gândeau a devenit posibilă la Poiana Câmpina. Ieri a avut loc şedinţa de constituire a noului Consiliu Local şi de depunere a jurământului de către primarul Alin Moldoveanu şi consilierii locali. În cadrul acestei şedinţe a fost ales şi viceprimarul localităţii în persoana lui Sergiu Constanda (PDL). Astfel, Partidul Democrat Liberal are acum, la Poiana, primar şi viceprimar.
Vă reamintim că, la alegerile locale din 10 iunie, Alin Moldoveanu a câştigat Primăria Poiana Câmpina, învingându-l pe Aurel Duţă (USL) la un scor destul de strâns – 1.105 voturi la 1.000 de voturi. PDL a obţinut 6 consilieri locali, USL – 5, PP-DD – 3, PV – unul. Cum nimeni nu a avut majoritate în CL, s-a negociat şi… rezultatul acestor negocieri s-a văzut la şedinţa de ieri.
Pentru funcţia de viceprimar au fost doi candidaţi: Sergiu Constanda (PDL) şi Marian Burciu (PP-DD). A câştigat Constanda, cu 11 voturi pentru şi 4 împotrivă. Cum a reuşit reprezentantul PDL să strângă 11 voturi? Cu sprijinul USL. Nu ştim dacă toţi cei cinci consilieri USL l-au votat pe Constanda. Exista posibilitatea ca patru dintre ei să-l fi votat pe reprezentantul PDL, iar un alt vot în favoarea lui Constanda să fi venit de la consilierul Partidului Verde. Oricum ar fi fost, deja nu mai contează prea mult. S-a format o echipă care, pe lângă problemele localităţii, va mai avea de rezolvat o problemă foarte importantă în plan politic: strângerea voturilor necesare unui anumit candidat la parlamentarele din toamnă. Iar când acest candidat se numeşte Florin Anghel, atunci nu credem că mai e nevoie de vreo explicaţie.
Oare se va repeta şi mâine, la Câmpina, scenariul de la Poiana?!

1 Comment

  1. laurentiu says:

    va rugam sa ne informati si de situatia de la banesti. cand va depune juramantul noul primar si consilieri locali? cine va fi viceprimar? va multumim.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *