Administratie publica

Lichidarea CPGC s-a încheiat. Consiliul Local Câmpina a preluat patrimoniul fostei Companii Publice

Procesul de lichidare a fostei Companii Publice de Gospodărie Comunală a început în februarie 2009, după concesionarea serviciilor de apă şi canalizare către operatorul regional HidroPrahova şi s-a încheiat, iată, după mai bine de trei ani. O perioadă destul de dificilă, marcată de mai multe procese, inclusiv cu Ministerul Finanţelor Publice. Toate procesele au fost câştigate de CPGC, implicit de administraţia locală, ca unic acţionar, cu excepţia procesului cu salariaţii societăţii. Vă reamintim că foştii angajaţi ai CPGC, cei care şi-au pierdut locurile de muncă după ce serviciile de apă şi canal au fost preluate de HidroPrahova, au dat Compania în judecată solicitând plata a zece salarii nete pe economie, conform prevederilor contractului colectiv de muncă. Suma totală solicitată – 278.373 lei. Oamenii şi-au câştigat în instanţă aceste drepturi, printr-o sentinţă judecătorească definitivă şi irevocabilă, emisă la începutul anului trecut.
Ultimul proces, cel cu Ministerul Finanţelor Publice, s-a finalizat recent. A pornit de la o decizie a Curţii de Conturi, care a cerut Primăriei să-i deconteze Companiei taxa pe valoarea adăugată aferentă investiţiilor realizate din cota de dezvoltare de 8%, în sumă de 447.000 lei. Lichidatorul Paul Tifigiu a solicitat o expertiză financiară, expertul a dat acelaşi verdict ca şi Curtea de Conturi, iar lichidatorul a contestat în instanţă expertiza financiară. Instanţa a dat câştig de cauză Primăriei Câmpina.
Odată terminate procesele, s-a putut finaliza şi lichidarea efectivă a CPGC. În şedinţa de aseară a Consiliului Local Câmpina, consilierii au aprobat preluarea patrimoniului fostei Companii. Singurul pas legal care mai trebuie făcut – radierea CPGC de la Oficiul Registrului Comerţului.

Totuşi, subiectul rămâne de… urmărit. Şi asta pentru că patrimoniul CPGC nu e de… lepădat, dacă ar fi să ne gândim numai fostul sediu administrativ (de pe Calea Doftanei) şi terenul aferent, la staţia de pe Strada Petrolistului cu tot cu terenul aferent, dar şi la multe alte bunuri de care dispunea Compania.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *