Administratie publica

Mâine aflăm dacă PNL Câmpina îl mai vrea pe Ion Dragomir ca viceprimar

În politica locală câmpineană domneşte o linişte aparentă. Ştim că la nivelul Consiliului Local s-a format o alianţă între USL şi PP-DD, care ar trimite PDL, partidul primarului Horia Tiseanu, în opoziţie. Alianţa dintre USL şi PP-DD este deja oficială, fiind recunoscută de reprezentanţi ai părţilor politice implicate. Se mai ştie că USL va avea postul de viceprimar, iar PP-DD, pe cel de city-manager. În timpul negocierilor, a fost stabilită şi componenţa neoficială a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local şi au fost desemnaţi viitorii preşedinţi ai acestor comisii. Marea necunoscută – numele viceprimarului Câmpinei.
Mâine după-amiază, la Câmpina are loc şedinţa de constituire a noului Consiliu Local. Vor fi validate mandatele aleşilor locali, consilierii şi primarul vor depune jurământul de credinţă, apoi va fi ales viceprimarul şi vor fi stabilite oficial comisiile Consiliului Local. Alegerea viceprimarului este aşteptată cu interes maxim. Teoretic, cum postul aparţine USL şi cum… PSD şi PNL au anunţat oficial că-l susţin pe Ion Dragomir, n-ar trebui să apară surprize. Dar în politică totul este posibil. În ultimele zile au circulat tot felul de zvonuri legate de alegerea viceprimarului Câmpinei. Se aude că PNL nu l-ar mai vrea pe Ion Dragomir şi că va susţine un alt candidat, poate chiar unul agreat atât de liberali, cât şi de o parte a pedeliştilor, acea parte care nu se va putea rupe niciodată definitiv de Florin Anghel. Votul va fi secret, dar nu atât de complicat încât să nu… iasă la calcule cine şi cum a ales.
Florin Anghel nu stă degeaba, asta este clar. Îşi pregăteşte terenul pentru alegerile parlamentare, vrea să aibă viceprimar devotat la Câmpina, nu lasă nimic la voia întâmplării. Discuţiile (negocierile) cu PNL, despre care am mai scris, sunt reale, chiar dacă nu recunoaşte nimeni. Pe de altă parte, mai există şi marea dorinţă a preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca, de a avea viceprimar la Câmpina, fiind dispus să promită multe în schimbul acestei funcţii. Mâine va fi o zi importantă pentru politica şi administraţia din Câmpina. Pentru că, dincolo de alegerea în sine a viceprimarului, ar putea fi ziua în care să asistăm la o regrupare a forţelor politice dincolo de ceea ce se stabileşte la centru. Dacă va fi sau nu aşa, aflăm peste câteva ore…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *