Administratie publica

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Câmpina: au mers toate (prea) ca pe roate!

Sedinta 1La cum a decurs şedinţa din această seară, un neavizat ar fi putut crede că toţi, dar toţi aleşii urbei fac parte din acelaşi partid. De mult n-am mai asistat la o asemenea unitate, la atât de multe zâmbete, îmbrăţişări, glume şi amabilităţi din toate direcţiile… politice. Parcă era o şedinţă de final de mandat, nu de început. Oameni care, în urmă cu vreo două săptămâni se acuzau reciproc de toate relele din lume, acum erau cei mai buni prieteni. Ordinea de zi a şedinţei a decurs fără probleme, votul a mers şnur, comisiile de specialitate s-au constituit într-un timp record. Tot ce s-a întâmplat în această seară a arătat că şedinţa în sine a fost, de fapt, doar o formalitate.

În realitate, liderii partidelor care au intrat în Consiliul Local s-au întâlnit înaintea şedinţei şi au pus totul la punct. Ca să existe consens, să nu se piardă vremea, să dea bine la public şi presă. Să nu aibă nimeni nimic de comentat. Măcar la început de mandat, pentru că pe parcurs s-ar putea să nu mai fie chiar aşa uşor. Începe unul dintre cele mai grele mandate din istoria Câmpinei. Suntem convinşi că, la lucrurile cu adevărat importante, nu vor exista probleme, e tipic pentru Câmpina să se discute înainte, să se analizeze, să se bată palma, ceea ce, până la urmă, nu e rău deloc. Dar suntem la fel de convinşi că nu vor lipsi orgoliile, şicanele, presiunea, schimbări pe ici pe colo.
Sedinta 3
Sedinta 4
Sedinta 2

Să vedem cum stăm: Câmpina are primar PDL. Primarul are şapte consilieri PDL. PDL este de astăzi, oficial, în opoziţie. Viceprimarul este din USL. USL şi PP-DD au majoritatea în Consiliul Local. După toate probabilităţile, PP-DD va avea city-manager. Noua majoritate va încerca să se impună. Minoritatea va reacţiona. Se vor contra şi enerva reciproc din când în când. Nimeni nu are două treimi, dar toată lumea are interese. Iar când va fi nevoie, vor negocia şi se vor împăca. Apoi o vor lua de la capăt. Noi vom fi aici şi vom scrie.

Zvonurile care au circulat în ultima vreme legate de o posibilă trădare a PNL în relaţia cu PSD nu s-au adeverit. Dar au avut o bază reală, iar cei implicaţi ştiu asta…

6 Comments

 1. celini says:

  Asa si trebuie sa fie,toti sa lupte pt binele orasului si sa lasam apartenenta politica pt cei de la bucuresti.

 2. Horia Tiseanu says:

  Chiar au avut acele zvonuri o baza reala? Sau a fost doar o masura preventiva pentru a descuraja o eventuala discutie in acest sens? „Drobul de sare”…

 3. Horia Tiseanu says:

  Celini scuze ca sunt direct, dar esti naiv…

 4. celini says:

  Domnul Horia Tiseanu: Probabil ca sunt naiv,dvs cunoasteti mult mai bine situatia fiind implicat direct insa sunteti constient ca pe toti din CL local ar trebuii sa-i intereseze doar un singur lucru: BINELE ORASULUI…..Eu sincer sa fiu eu am votat omul nu partidul,in speta pe dvs,pt mine nu conteaza deloc partidul,ci doar omul care ar putea face ceva pt acest oras.As dori daca se poate sa-mi spuneti daca se mai construieste LIDL in Campina ca sunt nedumerit,am vazut ca nu se mai lucreaza nimic si chiar si-au luat si utilajele.MULTUMEC ANTICIPAT!

 5. Horia Tiseanu says:

  Multumesc pentru incredere. Nu stiu sincer ce se intampla cu complexul LIDL in acest moment. Pot sa spun ca acum 2 luni am vorbit cu investitorul intregii zone si mi-a spus ca LIDL se va construi. Ba chair ca intre el si galerii mai doreste sa construiasca inca un spatiu comercial. Poate ca lucrarile vor mai intarzia, avand timp suficient sa-l construiasca pana la Craciun, asa cum se obisnuieste sa se dea in folosinta.

 6. celini says:

  Domnul Horia Tiseanu: Va multumesc pt raspuns!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *