Electoral

Tiseanu – peste PDL, Guran – sub cota USL

Tiseanu si GuranAnalizând la rece rezultatele alegerilor locale de duminică, putem trage acum câteva concluzii interesante. PDL a obţinut, la Câmpina, şapte consilieri locali, cu unul mai mult decât la alegerile din 2008 şi… cu mult peste aşteptările actuale ale reprezentanţilor acestui partid. În mod cert, Tiseanu a tras partidul după el chiar dacă au existat alegători care au taxat PDL, însă l-au votat pe primar. Iată, Horia Tiseanu a obţinut 8.797 voturi , iar PDL – 6.136 voturi, deci un plus de 2.661 voturi în favoarea candidatului la Primărie.
De cealaltă parte, Virgil Guran a avut 7.073 voturi, cu 479 mai puţine decât USL (7.552). Cel mai probabil, o parte dintre susţinătorii acestei alianţe au votat USL la Consiliul Local, dar au preferat alt candidat la Primărie. Este posibil, aşa cum se vehiculează, ca unii pesedişti să fie supăraţi în continuare că s-a mers pe mâna unui liberal la funcţia de primar şi nu a oricărui liberal, ci a unuia care le-a fost coleg de partid până în urmă cu patru ani. Lipsa de unitate din cadrul USL s-a văzut inclusiv în timpul campaniei electorale.
La fel de posibil este ca Tiseanu să fi primit voturile pesediştilor nemulţumiţi, dar şi ai unor susţinători ai PP-DD. Partidul Poporului a obţinut 3.411 voturi pentru Consiliul Local, dar candidatul acestei formaţiuni la Primărie, Adrian Piţigoi, a avut 2.488 voturi, deci cu 923 mai puţine decât partidul.

2 Comments

  1. I Love Campina says:

    Este normal ca Guran a scos sub medie pentru ca a avut o campanie murdara, cu diversiuni si si-a batut joc de campineni prin acea scrisoare cum ca aveam datorii de 112ron (1 1 2, suna cunoscut) catre primarie. Sper sa dispara complet din peisaj acest personaj neplacut.

  2. misu says:

    Cinci PSD-iști stiu care au declarat că vor vota cu Tiseanu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *