Politica

Virgil Guran: „Nu m-am decis dacă să rămân consilier local sau să plec la Consiliul Judeţean”

PNLÎn cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, preşedintele PNL Câmpina, Virgil Guran, a afirmat că nu a luat încă o decizie în legătură cu mandatul pentru care va opta. Cel de consilier local (a fost primul pe lista USL pentru Consiliul Local Câmpina) sau cel de consilier judeţean (a fost pe poţiţia a şaptea pe lista USL pentru Consiliul Judeţean). „Va trebui să mă gândesc bine unde pot fi mai util. Alegerea mea depinde şi de modul în care ne vom înţelege cu PSD în algoritmul local”, a spus Virgil Guran.
USL a obţinut opt mandate de consilier local la Câmpina, patru PSD şi patru PNL. Dacă Guran pleacă la judeţ, în CL Câmpina intră următorul de pe lista USL, adică medicul Călin Tiu (PSD). „Eu cred că ar trebui să păstrăm un echilibru şi în alianţa cu PSD, iar dacă eu plec, acest echilibru se va strica. PNL va rămâne cu trei consilieri, în timp ce PSD va avea cinci. Voi discuta cu colegii din USL, poate dr. Tiu va dori să se retragă şi să lase locul unui liberal, nu ştiu, deocamdată”, a declarat Virgil Guran. Oricum, liderul PNL a recunoscut că i s-a propus, de către conducerea centrală a partidului, să candideze în toamnă la Camera Deputaţilor, dar „am destul timp să mă decid şi voi candida doar dacă voi constata că am şanse reale”.

USL discută cu PP-DD despre constituirea unei majorităţi în CL
Se ştie că la nivelul Consiliului Local Câmpina nici o formaţiune politică sau alianţă nu a obţinut majoritatea. Negocierile sunt în toi, din toate direcţiile. Virgil Guran spune că el a discutat doar „tangenţial” cu Jenica Tabacu, vicepreşedintele PP-DD, şi crede că Partidul Poporului îl va susţine pe Ion Dragomir să devină viceprimar. Când a venit vorba despre o alianţă a USL cu PP-DD la nivelul Consiliului Local, Guran n-a mai părut atât de sigur pe el: „Da, personal văd posibilă o alianţă cu PP-DD la Câmpina, vom discuta şi vom vedea”. Referitor la scorul electoral obţinut de PP-DD la Câmpina, liderul liberal recunoaşte că pentru el a fost o mare surpriză. „Nu mă aşteptam să obţină atâtea voturi. Poate că oamenii cred că Dan Diaconescu este salvatorul României sau poate e altceva la mijloc”, a spus Virgil Guran.

2 Comments

 1. amelia says:

  I.L.Caragiale -1907. Din primăvară pînă-n toamnă(scris in urma cu 115 ani)
  „Administraţia e compusă din două mari armate. Una stă la putere şi se hrăneşte; alta aşteaptă flămînzind în opoziţie (…)
  A căzut un guvern şi a venit altul, îndată, toată administraţia ţării, şi cea de stat, şi cea de judeţ, şi cea comunală – de la prefecţi şi secretari generali de ministere, pînă la cel din urmă agent de poliţie şi pînă la moaşa de mahala – se înlocuieşte… pentru mai mare expeditivitate chiar pe cale telegrafică. O clientelă pleacă, alta vine; flămînzii trec la masă, sătuii, la penitenţă. Şi asta aşa mereu şi pe rînd din trei în trei ani, ba şi mai des uneori.”
  Cititi mai mult aici
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/romania-lui-cristoiu-succesiunea-armatelor-flaminde-985162/pagina-comentarii//toate-comentariile.html#ixzz1xqTTj5Qy

 2. anonim says:

  Virgile, mergi la județ, că aici oricum te-au trădat PSD-eii. Ai cheltuit banii degeaba. Asta este!!!!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *