Administratie publica

Absolvenţii şcolilor de poliţie vor fi angajaţi abia de la 1 decembrie 2012

Scoala de Politie CampinaPromoţia 2012 a instituţiilor de învăţământ din sistemul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională (poliţişti, pompieri, jandarmi) va fi încadrată în muncă abia de la 1 decembrie 2012. Vorbim despre aproximativ 2.800 de absolvenţi, dintre care aproape 1.400 provin de la Şcoala de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina. În Monitorul Oficial a fost publicată ieri Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.37/2012, care reglementează încadrarea absolvenţilor promoţiei 2012 şi care prevede explicit că acordarea gradelor profesionale, repartizarea la unităţi şi numirea în funcţii se realizează începând cu 1 decembrie, deci la şase luni după absolvire. Conform aceluiaşi act normativ, dacă până la 30 noiembrie 2012, unii absolvenţi solicită încetarea raporturilor juridice cu ministerul de care aparţin şcolile lor (adică doresc să iasă din sistem şi să se angajeze în altă parte, eventual în mediul privat), ei vor fi exoneraţi de la plata cheltuielilor cu întreţinerea şi pregătirea pe perioada şcolarizării.

Se repetă, astfel, situaţia de anul trecut, când absolvenţii promoţiei 2011 au stat pe tuşă luni bune, fără soldă şi fără să aibă dreptul la şomaj. Ei au terminat şcoala în iunie 2011, au susţinut examenul de absolvire în… aprilie 2012 şi au fost angajaţi abia din mai 2012. Diferenţa este că promoţia 2012 a susţinut deja examenul de absolvire, luna trecută.

2 Comments

  1. Alin says:

    Intradevar situatia se repeta, se pare ca nu prea mai avem pe cine vota in tara asta, toti sunt niste mincinosi. Acum sa speram ca vom fi incadrati la data de 1 dec, tare ma tem ca nici atunci nu o sa ne incadreze … din pacate. Si cand o sa fim incadrati o sa avem niste salarii de … cu care abia o sa supravietuim si pt ce ? pt ce sa ne riscam viata ? pt 1500 ron ? oare se merita ? pasiunea pt aceasta meserie nu ne tine de foame sau ne plateste facturile la intretinere!!!!!!

  2. campinenii au fost oameni fff inteligenti,acum tinerii nu au nici macar un loc de munca,cei saraci nu au posibilitati,cei bogati nu au timp,eu nu aveam bani sa-mi cumpar o carte,dar eram inscrisa la biblioteca,eram comunisti,dar erm educati…gabriela.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *