Administratie publica

Consilierii USL şi PP-DD şi-au împărţit locurile în mai multe comisii din administraţia câmpineană

Sedinta CL 1Consiliul Local Câmpina s-a întrunit, la sfârşitul săptămânii trecute, în prima şedinţă ordinară din noul mandat. O şedinţă grea, tensionată, cu multe puncte pe ordinea de zi şi cu o majoritate (formată din USL şi PP-DD) care nu a lăsat să-i scape nimic. Formaţiunile politice menţionate au vrut să arate că deţin puterea locală şi pot face exact ceea ce vor la nivelul administraţiei publice. Au schimbat componenţa mai multor comisii ale Consiliului Local, iar acesta nu pare a fi decât începutul. Pentru că, urmează şi alte comisii, dar şi consiliile de administraţie de la şcoli şi spitale.

Dar să le luăm pe rând. Iată comisiile la care s-au făcut modificări:
Comisia de negociere a preţului de vânzare a terenurilor aferente imobilelor proprietatea societăţilor comerciale sau persoanelor fizice care deţin în proprietate clădiri cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă, terenuri ce aparţin domeniului privat al Consiliului local al municipiului Câmpina: preşedinte – primar Horia Tiseanu, vicepreşedinte – viceprimar Ion Dragomir, membri – Paul Moldoveanu, Gheorghe Ecaterinescu şi consilierii locali – Elena Albu, Horaţiu Zăgan, Adrian Piţigoi.
Comisia locală de ordine publică a municipiului Câmpina: preşedinte – primar Horia Tiseanu, membri – comisar şef Romeo Văsii (Poliţia Municipală), maior Cornel Lascu (Inspectoratul de Jandarmi Prahova), Carmen Gheorghe (director Poliţia Locală), viceprimar Ion Dragomir, consilierii locali – Viorica Stănică, Mihaela Neagu Petrovici, Rodica Papuc, Călin Tiu, reprezentanţi ai comunităţii – Eugen Sârmă, Mirel Roman, George Petre şi Vasile Petre.
Comisia pentru stabilirea şi urmărirea lucrărilor de reparaţii la unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Câmpina şi organizare a licitaţiilor pe bază de selecţie de oferte pentru adjudecarea acestora: preşedinte – consilier Gheorghe Tudor, vicepreşedinte – viceprimar Ion Dragomir, secretar – Emil Stanciu (ADPP), membri – consilierii locali Daniel Ioniţă, Rodica Papuc, Viorica Stănică, Mihaela Neagu Petrovici.
Comisia de organizare şi desfăşurare a licitaţiilor de vânzare, concesionare sau închiriere de bunuri mobile şi/sau imobile ce aparţin Consiliului Local al municipiului Câmpina: preşedinte – viceprimar Ion Dragomir, secretar – Mihaela Dănescu (Oficiul de Transport şi Avize), membri – consilierii locali Horaţiu Zăgan, Florin Frăţilă, Luminiţa Dumitrescu şi Adrian Piţigoi.

Câteva precizări…
– Proiectul de hotărâre privind aprobarea constituirii unor comisii ce vor funcţiona la nivelul municipiului Câmpina a fost iniţiat de consilierul PSD Horaţiu Zăgan. Nu sunt comisii noi, aşa cum, poate, s-ar înţelege din titulatură. Sunt comisii care au funcţionat şi până acum la nivelul administraţiei locale. A fost modificată doar componenţa acestora, pe motiv că a început un nou mandat şi că structura CL este una nouă.
– Cu excepţia primei comisii, în toate celelalte nu a fost inclus nici un consilier PDL. „În mandatul trecut, când noi am avut majoritatea, n-a existat comisie din care să nu facă parte consilieri din toate partidele cu reprezentare în Consiliul Local, deci inclusiv PSD şi PNL. Ştiţi bine că aşa a fost. Dumneavoastră ce faceţi acum? Vă puneţi doar proprii oameni, ignorând faptul că în CL sunt şi şapte consilieri PDL, aleşi de câmpineni. Sper să vă asumaţi şi răspunderea pentru asta!”, le-a spus primarul Horia Tiseanu consilierilor USL şi PP-DD.
– Primarul Horia Tiseanu a refuzat să facă parte din Comisia pentru reparaţii la unităţile de învăţământ, una cu o miză importantă având în vedere că decide lucrările care trebuie executate şi banii care se vor aloca de la bugetul local pentru aceste lucrări. „Oricum nu aş avea nici un cuvânt de spus, nu m-ar susţine nimeni pentru că toţi ceilalţi membri ai comisiei sunt din USL. Iar eu, dacă aş accepta să fiu preşedintele acestei comisii, ar trebui să răspund pentru deciziile luate de USL. Nu pot face asta!”, a spus Tiseanu. Şi a fost înlocuit rapid cu consilierul PSD Gheorghe Tudor.
– Precizăm faptul că reprezentanţii administraţiei locale nu sunt plătiţi pentru activitatea din toate aceste comisii. S-ar putea ca unii consilieri locali să nu ştie acest lucru… Pe de altă parte, trebuie să ştiţi că aceste comisii sunt mai importante decât par la prima vedere, altfel nici nu li s-ar acorda atâta atenţie. Nu este o situaţie nouă, aşa a fost de fiecare dată, la început de nou mandat, după constituirea majorităţii în Consiliul Local.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *