Social

Doar 13 elevi câmpineni au promovat bacalaureatul după soluţionarea contestaţiilor

La nivelul municipiului Câmpina, au fost depuse în total 255 de contestaţii, dintre care 84 la limba şi literatura română, 107 la matematică, 29 la biologie, 7 la logică şi argumentare, câte 6 contestaţii la fizică şi chimie anorganică, 5 la geografie, câte 3 la istorie şi economie, câte 2 la anatomie şi informatică şi o contestaţie la chimie organică.  După recorectarea lucrărilor, doar 13 elevi au promovat examenul – unul de la Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu”, trei de la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati”, cinci de la Grupul Şcolar Energetic şi patru de la Colegiul Tehnic Forestier.
Pentru fiecare liceu în parte, situaţia contestaţiilor este următoarea:
Colegiul Naţional „Nicolae Grigorescu” – 34 de contestaţii, dintre care 16 la română, 8 la matematică, 3 la istorie, 3 la biologie, 2 la geografie şi câte una la fizică şi informatică. În general, cei care au depus contestaţii promovaseră bacalaureatul, dar au dorit mărirea notei. Nouă dintre elevi au şi obţinut note mai mari. Dintre cei 10 elevi care au picat examenul, doar unul a reuşit să-l promoveze după recorectarea lucrărilor. Situaţia finală: 143 elevi înscrişi la examen, dintre care 134 admişi, 9 respinşi
Colegiul Tehnic „Constantin Istrati” – 64 de contestaţii, dintre care 25 la română, 24 la matematică, 6 la biologie, câte 3 la geografie şi economie, câte una la informatică, chimie organică şi chimie anorganică. Numai trei elevi şi-au atins scopul şi au obţinut note mai mari, care să le permită promovarea bacalaureatului. Situaţia finală: 285 elevi înscrişi, dintre care 49 admişi, 225 respinşi, 11 nu s-au prezentat.
Grupul Şcolar Energetic – 74 de contestaţii, dintre care 37 la matematică, 17 la română, 10 la biologie, câte patru la fizică şi chimie anorganică şi câte o contestaţie la anatomie şi logică. În urma recorectării lucrărilor, cinci elevi au promovat examenul. Situaţia finală: 200 elevi înscrişi, dintre care 91 admişi, 108 respinşi, unul nu s-a prezentat.
Colegiul Tehnic Forestier – 78 contestaţii, dintre care 28 la matematică, 21 la română, 5 la biologie, 6 la logică şi argumentare, câte o contestaţie la fizică, anatomie şi chimie anorganică. După recorectarea lucrărilor, patru elevi au luat bacalaureatul. Situaţia finală: 128 elevi înscrişi, dintre care 49 admişi, 78 respinşi, unul nu s-a prezentat.
Grupul Şcolar Construcţii de Maşini – 20 contestaţii, dintre care 5 la română, 10 la matematică şi 5 la biologie. Nici unul dintre elevii care au depus contestaţii nu a obţinut mărirea notei. Situaţia finală: 100 elevi înscrişi, dintre care 5 admişi, 58 respinşi, 37 nu s-au prezentat.

Aşadar, în final, dintre cei 856 elevi înscrişi la bacalaureat în Câmpina, 328 au promovat examenul, 478 au fost respinşi, iar 17 nu s-au prezentat. Procentul de promovabilitate, după contestaţii, a crescut de la 36,79% la… 38,31%.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *