Administratie publica

Doctorul Călin Tiu, noul director al Spitalului Municipal Câmpina?

Tiu juramantSchimbarea conducerii Spitalului Municipal a fost unul dintre subiectele discutate pe holurile Casei Tineretului, la şedinţa de constituire a Consiliului Local Câmpina. Şedinţă la care, vă reamintim, Călin Tiu a fost validat şi a depus jurământul de credinţă în calitate de consilier local. Tiu se afla pe poziţia a 9-a pe lista USL pentru CL şi a devenit consilier local după ce Virgil Guran a optat pentru Consiliul Judeţean. Despre posibila înlocuire a managerului Alexandru Matei cu Călin Tiu vorbesc inclusiv cadrele medicale, care se aşteaptă la o astfel de schimbare în condiţiile în care Matei era susţinut de PDL, iar Tiu este membru PSD. Iar USL face acum cărţile la nivelul administraţiei locale, în alianţă cu PP-DD. Dacă Tiu va deveni managerul spitalului, atunci şedinţa de constituire a CL a fost prima şi ultima la care cunoscutul medic a participat în calitate de consilier local.
Doctorul Călin Tiu spune că, până în acest moment, nu s-a pus problema unei schimbări la vârful conducerii Spitalului Municipal, iar el rămâne în continuare şeful Secţiei de Chirurgie. Pe de altă parte, PSD Câmpina nu exclude o astfel de schimbare, numai că, „este prea devreme să vorbim despre asta, deocamdată va trebui doar să completăm Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal”, după cum a declarat preşedintele PSD Câmpina, viceprimarul Ion Dragomir.

Administraţia locală este reprezentată în Consiliul de Administraţie al Spitalului Municipal de Monica Clinciu (consilier PDL) şi Florin Marcu (fost consilier local din partea PDL, în mandatul trecut; în prezent nu mai ocupă nici o funcţie în administraţia publică). Cel mai probabil, vor fi schimbaţi şi reprezentanţii CL în Consiliul de Administraţie de la Spitalul Voila, Elena Albu şi Marian Nistor (consilieri PDL şi în mandatul trecut, dar şi în noul mandat).

Revenind la Spitalul Municipal, reprezentanţii PSD spun că nu contestă nimeni calităţile deosebite al medicului Alexandru Matei. Doar că, din punct de vedere managerial, ar exista unele probleme. „Va trebui să vedem cum au fost externalizate unele servicii, cum au fost cheltuiţi banii alocaţi şi cum s-au realizat unele lucrări. Până nu analizăm toate aceste situaţii, nu putem vorbi despre schimbarea managerului”, au afirmat liderii PSD.

1 Comment

  1. USL=O mizerie says:

    Alaturi de Dragomir, Tiu este dupa parerea mea si a multor altii, un om valabil.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *