Social

HidroPrahova a majorat preţurile la apă şi canalizare

Din această lună, populaţia din localităţile deservite de operatorul regional HidroPrahova (inclusiv municipiul Câmpina) va achita facturi mai mari pentru apa potabilă şi pentru canalizare. HidroPrahova a majorat preţurile de la 3 lei/mc la 3,17 lei/mc pentru apă şi de la 1,2 lei/mc la 1,47 lei/mc la canalizare. Precizăm că aceste tarife nu includ TVA. Noile preţuri intră în vigoare, după cum spuneam, de la 1 iulie. Anunţul privind scumpirea apei şi canalizării a fost făcut de HidroPrahova în stilu-i caracteristic. Nu direct, ci prin intermediul Primăriei Câmpina. Mai exact, conducerea operatorului regional de apă şi canal a anunţat administraţia locală că majorează tarifele, iar Primăria, la rândul său, a făcut publică această majorare.

Cum explică HidroPrahova decizia luată? Prin necesitatea susţinerii proiectului de extindere şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Prahova. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu şi are o valoare, la nivel judeţean, de 162 milioane de euro. Din păcate, cel puţin la nivelul Câmpinei, nu ne poate spune nimeni când vor începe lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, acele lucrări finanţate din fonduri europene şi despre care tot vorbim de câţiva ani.
Vă mai reamintim faptul că administraţia locală nu mai are nici un cuvânt de spus la stabilirea tarifelor pentru apa potabilă şi canalizare. Acestea se stabilesc prin hotărâre a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru managementul apei – Prahova” şi cu avizul Agenţiei Naţionale de Reglementare pentru Servicii Publice şi Gospodărie Comunală.

5 Comments

 1. misu says:

  Să vă fie rușine domnilor de la Hidro Prahova avem și am avut apă din belșug in Câmpina prețul pentru Campina nu se justifică la această valoare

 2. Indignat says:

  Mda. Super. Mersi Ponta.

 3. micutu says:

  Sa le multumim d-lui Tiseanu si consilierilor de orice culoare care nu au citit contractul cu Hidro -Prahova , mai ales pagina cu majorarea tarifelor fara acordul Consiliului Local . Sa le fie de cap !!!!!!!

 4. micutu says:

  Pentru dl.indignat :
  Nu-i multumiti lui Ponta,ca nu el a majorat preturile.Cititi optiunea mea dinainte !!

 5. flo says:

  Da, asa e! Mare manevra cu HIDRO Prahova….. interesul sunt banii primiti pt lucrari. In curand o sa avem pretul la apa cat pretul la benzina! Cineva si-a umflat buzunarul si de aici, dar cum ati votat asa ii aveti…:)) va meritati soarta si….ciocul mic!

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *