Administratie publica

Încep lucrările de reabilitare a batalului de pe Strada Lacul Peştelui

batal 1La sediul Primăriei Câmpina a avut loc, recent, conferinţa care a marcat începerea efectivă a lucrărilor de reabilitare a batalului de reziduuri petroliere de pe Strada Lacul Peştelui. După parcurgerea în proporţie de peste 80% a etapei de întocmire a documentaţiei tehnice, la batalul de pe Strada Lacul Peştelui s-au făcut deja primele amenajări pentru începerea efectivă a lucrărilor de reabilitare. Reprezentanţii societăţii Ecoplast spun că lucrarea (în valoare de 10,26 milioane lei, fără TVA) va fi gata până la 15 octombrie.
„Practic, noi avem de tratat prin resorbţie termică aproximativ 1.500 mc de pământ. La momentul depunerii ofertelor existau nişte utilaje pe care noi ne bazam, dar între timp au apărut altele, mult mai performante, cu o capacitate de tratare de până la 200 mc de pământ pe zi, astfel încât, eu spun că, până la 15 octombrie, cel mai târziu, lucrarea va fi gata”, a declarat directorul de şantier al firmei executante, Cosmin Niţulescu.

batal 2

„S-a făcut organizarea de şantier, s-au adus containerele şi instalaţiile tehnice propriu-zise, iar executantul ne-a promis că ne oferă o surpriză şi lucrarea va fi gata cu mult înaintea termenului final de execuţie, undeva la jumătatea toamnei acestui an. În locul batalului va apărea un spaţiu verde, urmând ca ulterior să vedem dacă putem realiza pe terenul respectiv o mică bază sportivă sau poate un loc de joacă, în funcţie de ceea ce va hotărî Consiliul Local. Este o lucrare de pionierat în România pentru programul Ministerului Mediului, o lucrare care nu s-a mai făcut până acum în ţara noastră şi care se realizează cu fonduri europene, în cea mai mare parte”, a afirmat primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu.

Horia TiseanuLa Calea Dacia, încă mai vin controale…
Pasajul de la Calea Dacia a fost inaugurat şi dat în folosinţă pe 11 aprilie 2012. În ultimele trei luni, mai multe comisii de control au venit să verifice actele privind această lucrare. Până acum nu s-au descoperit nereguli, dar inspectorii de la Guvern continuă să vină. Primarul Horia Tiseanu speră să nu se întâmple la fel şi în cazul batalului de pe Strada Lacul Peştelui, inducând ideea că aceste controale au legătură mai degrabă cu politica decât cu lucrările propriu-zise.
„Sper ca la această lucrare să nu mai avem aceleaşi probleme de la pasajul de la Calea Dacia, unde au început să se calce pe picioare diferite organisme de control din partea Ministerului Dezvoltării Regionale. Este un proiect finalizat, extrem de util, plăţile sunt realizate, nu înţeleg de ce trebuie investite alte milioane doar pentru a face control după control, poate-poate s-o găsi vreun nod în papură, în loc să folosim aceste milioane pentru a cofinanţa alte lucrări din fonduri europene, atât de utile şi importante pentru orice comunitate. Voi reacţiona dacă se va încerca să mi se pună în cârcă lucruri neadevărate, dar pentru moment nu vreau să spun mai mult! În loc să ne preocupăm cum să atragem fonduri europene, noi cheltuim bani pe controale venite să caute cu lumânarea eventuale nereguli! Până acum, nimeni nu a găsit absolut nimic, totul s-a făcut legal şi transparent, dar continuă să vină tot felul de comisii care să verifice această lucrare”, a spus Horia Tiseanu.

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *