Administratie publica

Noii consilieri locali câmpineni, despre prima şedinţă CL din viaţa lor

Consilieri noiDupă prima şedinţă ordinară a Consiliului Local Câmpina, din actualul mandat, o şedinţă furtunoasă, în care pasiunile şi orgoliile politice au dus la aproape cinci ore de dezbateri, am considerat că ar fi interesant să aflăm care ar fi părerea noilor consilieri locali, cei aflaţi la prima experienţă de acest gen, despre „spectacolul” la care au asistat. Vorbim despre consilierii prezenţi la şedinţa de joi şi care nu au mai fost implicaţi până acum în administraţia publică locală: Viorica Stănică (PP-DD), Rodica Papuc (PNL), Mihai Tifigiu (PP-DD) şi Daniel Ioniţă (PNL).

Viorica Stănică (PP-DD):
„Mi s-a părut că a fost o şedinţă cam politizată, dar problemele care s-au discutat au fost importante. A fost o şedinţă cam lungă, mă aşteptam ca discuţiile să fie mai la obiect, concrete. Şi, repet, a fost o şedinţă mai politizată decât mă aşteptam”.

Rodica Papuc (PNL): „S-a întâmplat exact aşa cum mă aşteptam, pentru că, în general, cam ştiu cum se desfăşoară aceste şedinţe, mai ales imediat după alegeri. Sincer, nu a fost o şedinţă pe placul meu, pentru că nu a fost una cu argumente raţionale şi cu lucruri discutate mai la concret. Dar acestea sunt condiţiile actuale şi nu avem ce face…”

Mihai Tifigiu (PP-DD): „Nu am experienţă în acest domeniu pentru a mă pronunţa eu cum ar fi trebuit să fie, dar din punctul meu de vedere şedinţa a durat foarte mult. Problemele care s-au discutat se puteau rezolva concret şi mult mai repede”.

Daniel Ioniţă (PNL): „Din punctul meu de vedere, pot să spun că şedinţa de joi mi s-a părut că seamănă foarte mult cu ceea ce am văzut în mandatele trecute, atunci când şedinţele se televizau. Din păcate, foarte mulţi politicieni din Consiliul Local uită că sunt reprezentanţii cetăţenilor şi, abia apoi, ai partidelor. Nu mi-a plăcut faptul că foarte multe dintre subiectele discutate au fost politizate şi inclusiv primarul a dat tonul politizării excesive a acestor discuţii. Am mai constatat că sunt în Consiliul Local persoane de la toate partidele, care au o capacitate intelectuală apreciabilă, care ştiu şi înţeleg despre ce este vorba, dar sunt şi alţii, pe care nu o să-i nominalizez, dar despre care eu cred că sunt doar o maşinărie de vot. Personal, voi încerca să fac ceea ce am promis în campania electorală împreună cu colegii mei şi cred că ar trebui să avem sprijinul celorlalţi colegi, indiferent de partid. În Consiliul Local ar trebui să primeze interesul cetăţeanului şi nu al partidului din care provenim fiecare. Am început să văd cu alţi ochi oamenii din Consiliul Local. Există interese aproape peste tot… Din păcate, aşa se întâmplă în România!”

7 Comments

 1. anonim says:

  Și Luminița Dumitrescu este ca și nouă. În mandatul trecut abia dacă a deschis gura, iar când a făcut-o a zburat porumbelul. A fost cel mai slab consilier local, și personal, cred că așa va și rămâne….. Dar de, la ce să ne așteptăm de la PPDD.

 2. elvisarghir says:

  Trebuie sa avem rabdare si sa le acordam credit celor intrati in CL pentru prima data . Ei trebuie sa aiba doua calitati si anume : curaj si dorinta de implicare . Eu le doresc succes !

 3. Teodor Tiseanu says:

  Si eu le urez succes si sper ca vor putea sa lasa micile jocuri politice la o parte, pentru a rezolva cat mai multe din probleme orasului.

 4. Teodor Tiseanu says:

  *lase

 5. ciprian murariu says:

  sunt surprins (placut) sa vad atatea comentarii si o asa „activitate” pe site-ul campinaph. bravo alex! sper sa ii poti mentine in priza pe toti! cat despre consiliul local…… imi mentin parerea de acum cateva luni: este extrem de politizat si uita ca sunt trimisi acolo de oameni! cei noi sunt prea putini, iar cei vechi sunt prea rutinati! sunt curios cant o mai suporte Mihai Tifigiu stilul total neproductiv al „discutiilor” din consiliu. 😀

 6. elvisarghir says:

  Politica este o mizerie mare dar daca vrei sa faci ceva bun pentru campineni , se poate . Nici medicina nu este usoara si curata . Totusi eu cred ca printr-un dialog constructiv si fara copilarii, actualul consiliu local poate face lucruri chiar mai bune decat precedentele . Consilierii vechi si cu experienta ca Nistor, Dragomir , Tudor impreuna cu domnul Tiseanu pot gasi calea unui dialog constructiv in interesul campinenilor .

 7. felicit o adevarata doamna,viorica stanica,merita pe deplin acel scaun ,e o femeie de nota zece,dar nu are loc de altele…gabi va sustine…

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *