Romii din Piaţa Centrală a Câmpinei, mutaţi în Autogară. O firmă privată asigură acum paza şi protecţia în zona Carrefour – Mercantis

Categorie: Administratie publica 4 iulie 2012

Agenti paza Romii din Piaţa Centrală a Câmpinei, mutaţi în Autogară. O firmă privată asigură acum paza şi protecţia în zona Carrefour  MercantisS-a făcut curăţenie în zona Pieţei Centrale, a magazinului Carrefour Express şi complexului Mercantis din Câmpina. Romii care veneau aici în fiecare zi pentru a vinde fructe şi plante medicinale nu mai au acces în zonă, pentru ei urmând să fie amenajat un spaţiu special în spatele Casei Tineretului, în apropierea Autogării. Decizia a fost luată de Primăria Câmpina la solicitarea multor cetăţeni ai municipiului, dar şi la propunerea Poliţiei Locale, depăşită complet de situaţie.Pe terenul de pe Strada Petrolistului, unde vor fi mutaţi comercianţii ambulaţi, vor exista tarabe, va fi montată o cişmea cu apă potabilă şi va fi amplasată o toaletă ecologică. Romii care nu vor respecta noua locaţie vor fi sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 50 şi 200 de lei. Asta, în teorie, pentru că, de amendat, au mai fost amendaţi de-a lungul timpului, dar de plătit… nu credem că au plătit vreodată. Oricum, comercianţii ambulaţi sunt nemulţumiţi de măsura luată de administraţia locală şi intenţionează să se adreseze Primăriei pentru a solicita un spaţiu mai apropiat de zona centrală pentru că, spun ei, la Autogară nu vor avea vânzare. Este puţin probabil ca decizia să fie revocată.

Important este că s-a luat, până la urmă, această măsură privind mutarea în alt spaţiu, deoarece imaginea creată de vânzătorii ambulanţi în zona Carrefour, în parcarea centrală şi în zonele adiacente era o adevărată ruşine pentru Câmpina. Trotuare blocate, mizerie, conflicte, nesiguranţă, ca să nu mai vorbim despre insistenţa deranjantă a unor comercianţi sau impertinenţa copiilor acestora. Soluţia găsită nu rezolvă definitiv problema acestor comercianţi (neautorizaţi) şi a modului în care, să zicem, îşi cresc copiii. Dar problema nebuniei din zona pieţei trebuia rezolvată cumva.
În plus, pentru paza şi protecţia zonei menţionate şi a populaţiei, Primăria Câmpina a apelat la o firmă privată – Galant Security, cu care a încheiat contract de la 1 iulie şi căreia îi va plăti 5.000 lei pe lună (fără TVA). Apelarea la o firmă privată reprezintă, fără îndoială, o bilă neagră pentru Poliţia Locală, instituţia care pare a avea, totuşi, unele probleme de organizare. Este adevărat, numărul agenţilor locali (44 în total şi doar 20 la Ordine Publică) este redus pentru un municipiu precum Câmpina, dar zona centrală ar fi trebuit acoperită cu prioritate şi nu doar din maşină…

13 comentarii to “Romii din Piaţa Centrală a Câmpinei, mutaţi în Autogară. O firmă privată asigură acum paza şi protecţia în zona Carrefour – Mercantis”


 1. celini spune:

  Foarte bine ca au fost mutati,aceste pers faceau foarte multa mizerie si in unele cazuri mult zgomot

  RăspundeRăspunde
 2. m&m spune:

  Ma bucur ca a fost luata aceasta decizie. Chiar ieri dimineata am fost in zona era domnul primar si purtau discutii cu romii. Ma bucur acum ca l-am votat. Sper sa tina initiativa asta!

  RăspundeRăspunde
 3. George spune:

  Tiganu tot tigan ramane, sa/i vedeti acum cum umbla cu tarnele pe dupa colturi. De politia locala si asa nu le era frica si adevarul e ca de ametitii aia nu are cui sa/i fie frica, poate de agentii de la galant sa se teama, adica sper. S/a gresit de la inceput de cand li s/a permis sa vina cu tarnele in piata, ne/au facut de ras, iti era scarba sa treci pe acolo.

  RăspundeRăspunde
 4. USL=O mizerie spune:

  Bravo!

  RăspundeRăspunde
 5. misu spune:

  O decizie corectă .Ghici a cui e firma de pază ?????????

  RăspundeRăspunde
 6. unlocuitor spune:

  La Poiana Campina, in zona Centrala a localitatii nu s-ar putea lua o decizie asemenatoare?

  RăspundeRăspunde
 7. USL=O mizerie spune:

  A cui e firma?

  RăspundeRăspunde
 8. I Love Campina spune:

  Bravo, asa ar trebui sa faca si in parlament..

  RăspundeRăspunde
 9. amelia spune:

  Firma înfiinţată în 2009, cu sediul social în municipiul Câmpina, figurează având trei acţionari, Cosmin Buzatu, Cosmin Nedelcu, Costin Paşol, un singur angajat, şi 89 de colaboratori

  RăspundeRăspunde
 10. amelia spune:

  Potrivit lui Mircea Cosma, firma Galant Security are contracte de pază cu parcurile industriale din judeţul Prahova, societăţi la care acţionar unic este Consiliul Judeţean Prahova pe care îl conduce

  RăspundeRăspunde
 11. USL=O mizerie spune:

  Deja s-au apucat de treaba..rusine!

  RăspundeRăspunde
 12. I Love Campina spune:

  Dictatura!

  RăspundeRăspunde
 13. ioana spune:

  Daca pot sa merg pe strada ,fara sa aud trivialitati, sa ma feresc ca poate vin pietre si sa pot dormi noaptea , fara rahnete putin imi pasa a cui este firma. Daca fac o treba de genul asta si la Poiana , ca doar impozite platesc oricum eu cred ca dl .Moldoveanu va avea multe bile albe.

  RăspundeRăspunde


Comenteaza !


 • You Avatar
 • PUBLICITATE

  Medimfarm mica

  Nou

  Infinity Fashion

 • Comentarii recente

 • Categorii

 • Arhivă

 • Abonare la ştiri

  Introduceti adresa de email:


  RSS Feed
  ŞTIRI
  campinaph.ro
 • SPORT CÂMPINA

 • PUBLICITATE

  image description

  Servicii vidanjare

  Neptun

 • PUBLICITATE

  Reclama-centrale-2x-GIF