Administratie publica

Consiliul Local Câmpina şi-a dat acordul pentru preluarea batalelor de la Rafinăria „Steaua Română”. Cu o condiţie…

BatalÎn şedinţa de aseară a Consiliului Local Câmpina s-a discutat şi despre adresa trimisă administraţiei publice de către conducerea Rafinăriei „Steaua Română”. Vă reamintim că, prin intermediul adresei respective, Rafinăria îşi exprimă intenţia de a dona municipalităţii 15 din cele 16 batale de gudroane acide pe care le are în proprietate. Municipalitatea să obţină fonduri europene şi să le ecologizeze, iar terenurile astfel recuperate să rămână în proprietatea şi administrarea Consiliului Local. În total, este vorba despre aproape 90.000 mp.
„Costurile de ecologizare sunt semnificative, iar pentru ecologizarea terenurilor şi redarea acestora circuitului comercial, cea mai oportună formă de finanţare are fi fondurile europene nerambursabile. Numai că, pentru accesarea acestor fonduri, sunt eligibile doar autorităţile locale, nu şi societăţile private. Există deja două experienţe similare în România, una la Târgu Mureş şi alta la Bacău, unde s-a procedat la cedări similare de terenuri poluate istoric”, se arată în scrisoarea trimisă de conducerea Rafinăriei.
Stadion Rafinarie
Primarul Horia Tiseanu le-a prezentat consilierilor locali propunerea Rafinăriei „Steaua Română” şi a propus punerea unei condiţii: preluarea batalelor cu tot cu stadionul de fotbal care aparţine societăţii. „Există fonduri europene pentru ecologizare. Totuşi, dacă noi, ca administraţie locală, ne luăm angajamentul să rezolvăm problema batalelor, trebuie să ştiţi că va fi un proces complicat, de durată şi foarte costisitor. Pe de altă parte, Rafinăria nu va putea ecologiza aceste batale. Dacă dvs, consilierii locali, vă daţi acordul pentru preluarea batalelor, atunci eu propus să punem şi o condiţie – odată cu batalele, Rafinăria să ne cedeze gratuit şi terenul de fotbal”, a afirmat primarul Tiseanu.
„Să ştiţi că nu e o idee rea. Va dura ceva timp, dar, după ce reabilităm batalele, rămânem cu 9 hectare de teren, în proprietatea Consiliului Local. Şi mi se pare corect ca, în contul a 2% cât va fi contribuţia de la bugetul local pentru obţinerea fondurilor europene, să luăm stadionul la pachet cu aceste batale”, a spus viceprimarul Ion Dragomir.
Consiliul Local Câmpina şi-a dat, în unanimitate, acordul de principiu pentru preluarea batalelor, cu tot stadion, urmând ca această decizie să fie discutată şi în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Rafinăria „Steaua Română”.

13 Comments

  1. celini says:

    felicitari pt aceasta idee,Campina merita un stadion ca pana acum Rafinaria tot il tine degeaba…

  2. Rapold says:

    Foarte buna aceasta propunere pe care o salut! Insa sa vedem daca Rafinaria va accepta.

  3. Rusinica says:

    bv Tiseanu!

  4. Ion Cojocaru says:

    Felicitari Consiliului Local si d-lui Primar!

  5. cip says:

    da… asa e… ma intreb cui o sa i-l vanda… niste imobiliare ceva??? ce bucuroasa o sa fie populatia Campinei cand o sa preia Primaria stadionul… echipa in Liga a III-a , s-a renuntat la sustinerea acesteia si la ce va asteptati? sa ia stadionul si sa faca Aqua Magic? va dati seama ca va fi cu dedicatie… oare cine a dat bani in campanie??? acum se va vedea cine a dat mai mult

  6. celini says:

    cip: destinatia terenului de fotbal nu poate fi schimbata,in caz de se va gasi un investitor cu potential i se poate gestiona terenul pe zeci de ani ca acolo sa se faca investitii substantiale,terenul la ora actuala arata jalnic,arata ca un stadion de comuna si in niciun caz un stadion de municipiu

  7. cetatean says:

    Buna ideea, sper doar sa nu se bage la inaintare sacalii cu bani..

  8. elvisarghir says:

    A auzit cineva de CALUL TROIAN ?????

  9. tudor says:

    de aceea s-a si dorit falimetarea rafinariei…pentru aceste batale si pentru stadion:)…
    planul merge asa cum s-a dorit. sint inetersante comentariile naive ale „cetatenilor” de mai sus;)…

  10. Rapold says:

    @elvisarghir-Extraordinar ce intrebare! Istoric si legendar oricine a auzit despre „Calul Troian”, dar sunteti prea „subtil” si eu nu „pricep” legatura cu situatia de fapt. Poate ne lamuriti mai in detaliu pe astia ca mine. Multumesc!

  11. Rapold says:

    @tudor- Domnule iti multumesc fiindca esti providential! Ce dracu ne-am face noi astia „naivii” ce am postat mai sus, daca nu ne-ai „lumina” dumneata!? Eu cand nu cunosc 100% un subiect, stau in „banca mea”, si te-as sfatui sa faci la fel! Sa fii sanatos!

  12. elvisarghir says:

    Cunosc subiectul batalelor foarte bine . Pe langa cei 2% contributia bugetului local care poate insemna foarte multi bani , pentru Lacul Pestelui de aproximativ 800 mp cei 2% sunt cca 240.000 ron , suprafata de care se face discutie este de cca 90000 mp . La un calcul prin comparatie suma necesara de la bugetul local ar fi de aproximativ 27 milioane ron . Daca calculam iese un pret de 67 euro/mp . Pai cu banii acestia cumparam ca localitate teren in jurul Bucurestilor . La acestea se adauga costul studiului de fezabilitate si proiectare care se suporta integral din bugetul local in jur de 15 miliarde lei vechi ,plus alte cheltuieli neeligibile . Acum poate intelegeti ce am vrut sa spun la comentariul dinainte . Adaugati ca in cazul in care Primaria va prelua aceste bataluri, eventualele amenzi de mediu le vom plati tot noi .

  13. interese,restul,tacere….

Leave A Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *